Opublikowano 12 grudnia 201311 l Yano, no bez kitu, nie jestem ortonazi, ale jak można napisać 'bółka' ?
Opublikowano 12 grudnia 201311 l Co wy tam wiecie o robieniu hamburgerów ;] Uwaga w środku zdjęcie których niektórych może odrzucić Hamburger zainspirowany Bananaburgerem z Mad Micka w Katowicach. Kiedyś chciałem go zamówić ale zabrakło mi odwagi :] Zostały mi wczoraj bułki i mięsko więc go zrobiłem. W skład wchodzą oprócz buły i mięsa: banan, masło orzechowe i syrop klonowy (zastąpiłem go słonym karmelem, bo syrop ostatnio wyjadły dzieciaki). Smak nadspodziewanie dobry, słono-słodki, wiem, że dla niektórych nie do przełknięcia, ale warto czasem coś zmienić w kuchni i odkryć nowe smaki.
Opublikowano 12 grudnia 201311 l zrobić burgera z bananem to jak iść do burdelu i poprosić by się przytulić
Opublikowano 12 grudnia 201311 l burger z bananami.... ja sie nie skusze jednak zrobić burgera z bananem to jak iść do burdelu i poprosić by się przytulić raczej jak iść do burdelu i poprosić o banana w dupe xD Yano, no bez kitu, nie jestem ortonazi, ale jak można napisać 'bółka' ? nie wiem jak to sie stało xD Edytowane 12 grudnia 201311 l przez Yano
Opublikowano 12 grudnia 201311 l Za bardzo spinacie nomen omen poślady, to tylko bułka z mięsem. Wiem jak ją zrobić dobrze, pierwszy burger wczorajszego obiadu był klasycznym cheesem, drugi eksperymentem który wyszedł całkiem nieźle.
Opublikowano 12 grudnia 201311 l mimo wszystko nie wygląda to smacznie;) te figurki mario po ile zł od szt?
Opublikowano 12 grudnia 201311 l dajcie jakis dobry przepis na ciasto do pizzy, bo ten podstawowy z maka sola i jajkiem to sobie mozna o kant du,py rozbic, chce zrobic ciasto ktore bedzie pyszne, a nie dodatkiem do pysznego sosu i sera. Jajko w ciescie od pizzy? Niebardzo. Najlepsze: - maka pszenna 550 0,5kg - drozdze suszone 1 paczka (7g), mozna yebac sie ze swiezymi (20g) tez ok - 250-270ml letniej wody - 3/4 lyzki cukru - szczypta soli - i ku.rwa ok. 2-3 lyzek oliwy (albo oleju w wersji plebs) Najpierw do michy wszystko sypkie i przemieszac, make mozna przesiac. Pozniej oliwa i woda. Wyrobic ciasto. Jak za lepkie - maka, za suche - woda. Musi byc elastyczne w miare i przelazic przez paluchy po scisnieciu. Ciasto podzielic na 2 porcje. Odstawic na 30min do wyrosniecia w cieple miejsce (lodowka xD). Mozna na dluzej ale 30min jest ok. Reszta wiadomo.
Opublikowano 12 grudnia 201311 l (pipi) jadł ktoś tego sukinsyna 20 zł !!! a w zestawie za 25, najlepsza wołowina rasy Angus* podobno jednej z najsmaczniejszych. Edytowane 12 grudnia 201311 l przez marekjw2523
Opublikowano 12 grudnia 201311 l Czytałem same złe opinie na temat tego angusa. Nikt nie polecał.A drwal wydaje mi się słabszy niż rok temu
Opublikowano 12 grudnia 201311 l Tak, ja tutaj pisalem o Angusie, jak dla mnie lipa A Drwala moze przez weekend corocznie raz skonsumuje
Opublikowano 12 grudnia 201311 l Mimo złych opinii strasznie mnie kusi ten angus (a nie "august"). Ale nie mam w okolicy Bk. Musiał bym do centrum jechać. ..
Opublikowano 12 grudnia 201311 l (pipi) jadł ktoś tego sukinsyna 20 zł !!! a w zestawie za 25, najlepsza wołowina rasy Angus* podobno jednej z najsmaczniejszych. tak naprawde "g" jest nieme jadłem tą kanapke góralską z ta szynką w srodku, imo nie dobre ;( wali potem z ryja
Opublikowano 12 grudnia 201311 l Dlatego dzis wieczorem zarcie dla ludzi - biere mamuta w moa calego dla siebie. Po silowni zjem wszystko.
Opublikowano 12 grudnia 201311 l a ja kurna jednak pojade do tego centrum i zjem angusa bo pewnie już niedługo go skasują strzeliłem se drina na apetyt wiec moja recenzja może być troche zawyżona , ale mam jedynie nadzieje że nie okaże sie totalnym crapem z podeszwą zamiast mięsa zdam relacje za godzine
Opublikowano 12 grudnia 201311 l nie no, nawet jeśli angus nie zawiedzie i będzie dobry to prawdopodobnie moa i tak zjada go na śniadanie (bo to prawdziwa burgerowania a nie sieciowy fastfood... zresztą jak będe w krakowe musze obczaić mamuta w moa) mimo to napisze coś jak tylko zjem Edytowane 12 grudnia 201311 l przez Yano
Opublikowano 12 grudnia 201311 l Dobra właśnie zjadłem. W smaku dobry fajny.. jednak nie czułem jakiejś wielkiej różnicy względem zwyklego miesa w bk. W dodatku burger byl o wiele mniejszy niz myślałem. Mniejszy od big kinga xxl. Plus taki ze chociaz mięso bylo wielkości bułki a nie jak wczoraj w drwalu o wiele mniejsze. Dodatkowo cena 20zl... to jednak przesada. Nie żałuję ze go spróbowałem bo byl dobry. Ale zeby jeść go zamiast bigkinga płacąc prawie 2 razy wiecej? To napewno sie nie opłaca Ide kupic jeszcze big kinga bo wcale sie nie najadlem
Opublikowano 12 grudnia 201311 l A ja musze zostawic troche mamuta bo zwroce. To jest smiertelna dawka jedzenia na 1 osobe, a ostatni posilek jadlem o 12 (serek wiejski i kabanosa). Trzeba miec powazne zaburzenia, by po tym byc glodnym.
Opublikowano 12 grudnia 201311 l Super te wasze sprawozdania, bardzo mnie interesuje ze rudemu smakowal burger w kingu, a red nie mzoe wciagnac calego Moa. (pipi)a mac
Opublikowano 12 grudnia 201311 l aha, czyli to twoj temat z yebanym pascalem po fast foodach? a wez juz lepiej wstawiaj zdjecia tych spoconych burgerów za 4zł. Moze jeszcze wstawiaj mp3 z mlaskaniem po royalu i mlaskaniem po whooperze.
Opublikowano 12 grudnia 201311 l W niedzielę spróbuję zrobić domowe burgery. Mam nadzieję, że będą zjadliwe. Zdam później relację na forumku i wrzucę zdjęcie.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.