Skocz do zawartości

Fast food

Featured Replies

Opublikowano

tez zgłodnialem :|

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 522 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość osiol
    Gość osiol

@Yano   Byłem ostatnio w McD. Mam tu na myśli restaurację McDonald's, a więc międzynarodowego potentata restauracji szybkiej obsługi. Lokal, do którego się wybrałem (mowa o McDonald's) mieści się na

• No dobra żarłoki, krótki i selektywny przegląd wybranych fast foodów z południowego zachodu USA. Generalnie wybór jest wręcz porażający, przeróżnych sieci jest od zajebania, zarówno krajowych jak i lo

• Gość _Milan_
    Gość _Milan_

Marze by pewnego dnia zobaczyc wpis :   "witajcie tutaj mama Janusza, Janusz dzisiaj zjadł 10 hamburgerów, tych okrągłych, nie tych podłużnych, bo te podłużne to są zapiekanki, niektorzy mowia zapie

Opublikowano

Yano, no bez kitu, nie jestem ortonazi, ale jak można napisać 'bółka' ? :D

Opublikowano

Co wy tam wiecie o robieniu hamburgerów ;]

Uwaga w środku zdjęcie których niektórych może odrzucić

Hamburger zainspirowany Bananaburgerem z Mad Micka w Katowicach. Kiedyś chciałem go zamówić ale zabrakło mi odwagi :] Zostały mi wczoraj  bułki i mięsko więc go zrobiłem. W skład wchodzą oprócz buły i mięsa: banan, masło orzechowe i syrop klonowy (zastąpiłem go słonym karmelem, bo syrop ostatnio wyjadły dzieciaki). Smak nadspodziewanie dobry, słono-słodki, wiem, że dla niektórych nie do przełknięcia, ale warto czasem coś zmienić w kuchni i odkryć nowe smaki.

e894365cee8f6561med.jpg

Opublikowano

zrobić burgera z bananem to jak iść do burdelu i poprosić by się przytulić

Opublikowano

burger z bananami.... ja sie nie skusze jednak :P

zrobić burgera z bananem to jak iść do burdelu i poprosić by się przytulić

raczej jak iść do burdelu i poprosić o banana w dupe xD

Yano, no bez kitu, nie jestem ortonazi, ale jak można napisać 'bółka' ? :D

nie wiem jak to sie stało xD

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Za bardzo spinacie nomen omen poślady, to tylko bułka z mięsem. Wiem jak ją zrobić dobrze, pierwszy burger wczorajszego obiadu był klasycznym cheesem, drugi eksperymentem który wyszedł całkiem nieźle.

Opublikowano

mimo wszystko nie wygląda to smacznie;)

te figurki mario po ile zł od szt?

Opublikowano

dajcie jakis dobry przepis na ciasto do pizzy, bo ten podstawowy z maka sola i jajkiem to sobie mozna  o kant du,py rozbic, chce zrobic ciasto ktore bedzie pyszne, a nie dodatkiem do pysznego sosu i sera.

Jajko w ciescie od pizzy? Niebardzo.

Najlepsze:

- maka pszenna 550 0,5kg

- drozdze suszone 1 paczka (7g), mozna yebac sie ze swiezymi (20g) tez ok

- 250-270ml letniej wody

- 3/4 lyzki cukru

- szczypta soli

- i ku.rwa ok. 2-3 lyzek oliwy (albo oleju w wersji plebs)

Najpierw do michy wszystko sypkie i przemieszac, make mozna przesiac. Pozniej oliwa i woda. Wyrobic ciasto. Jak za lepkie - maka, za suche - woda. Musi byc elastyczne w miare i przelazic przez paluchy po scisnieciu.

Ciasto podzielic na 2 porcje. Odstawic na 30min do wyrosniecia w cieple miejsce (lodowka xD). Mozna na dluzej ale 30min jest ok. Reszta wiadomo.

Opublikowano

(pipi) jadł ktoś tego sukinsyna  :woot:

20 zł !!! a w zestawie za 25, najlepsza wołowina rasy Angus* podobno jednej z najsmaczniejszych.

d3cfdd539f8dd8f591f158f6a2f5443e.jpg

Edytowane przez marekjw2523

Opublikowano

Czytałem same złe opinie na temat tego angusa. Nikt nie polecał.

A drwal wydaje mi się słabszy niż rok temu :(

Opublikowano

Tak, ja tutaj pisalem o Angusie, jak dla mnie lipa ;)

A Drwala moze przez weekend corocznie raz skonsumuje ;)

Opublikowano

Mimo złych opinii strasznie mnie kusi ten angus (a nie "august"). Ale nie mam w okolicy Bk. Musiał bym do centrum jechać. ..

Opublikowano

(pipi) jadł ktoś tego sukinsyna  :woot:

20 zł !!! a w zestawie za 25, najlepsza wołowina rasy Angus* podobno jednej z najsmaczniejszych.

d3cfdd539f8dd8f591f158f6a2f5443e.jpg

tak naprawde "g" jest nieme

jadłem tą kanapke góralską z ta szynką w srodku, imo nie dobre ;( wali potem z ryja

Opublikowano

Dlatego dzis wieczorem zarcie dla ludzi - biere mamuta w moa calego dla siebie. Po silowni zjem wszystko.

Opublikowano

a ja kurna jednak pojade do tego centrum i zjem angusa bo pewnie już niedługo go skasują

strzeliłem se drina na apetyt wiec moja recenzja może być troche zawyżona , ale mam jedynie nadzieje że nie okaże sie totalnym crapem z podeszwą zamiast mięsa

zdam relacje za godzine

Opublikowano

Pisz na biezaco, to moze zamiast do Moa skrece po Angusa:)

Opublikowano

nie no, nawet jeśli angus nie zawiedzie i będzie dobry to prawdopodobnie moa i tak zjada go na śniadanie (bo to prawdziwa burgerowania a nie sieciowy fastfood... zresztą jak będe w krakowe musze obczaić mamuta w moa)

mimo to napisze coś jak tylko zjem

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Dobra właśnie zjadłem.

W smaku dobry fajny.. jednak nie czułem jakiejś wielkiej różnicy względem zwyklego miesa w bk. W dodatku burger byl o wiele mniejszy niz myślałem. Mniejszy od big kinga xxl. Plus taki ze chociaz mięso bylo wielkości bułki a nie jak wczoraj w drwalu o wiele mniejsze.

Dodatkowo cena 20zl... to jednak przesada.

Nie żałuję ze go spróbowałem bo byl dobry. Ale zeby jeść go zamiast bigkinga płacąc prawie 2 razy wiecej? To napewno sie nie opłaca

Ide kupic jeszcze big kinga bo wcale sie nie najadlem

Opublikowano

A ja musze zostawic troche mamuta bo zwroce. To jest smiertelna dawka jedzenia na 1 osobe, a ostatni posilek jadlem o 12 (serek wiejski i kabanosa). Trzeba miec powazne zaburzenia, by po tym byc glodnym.

Opublikowano

Super te wasze sprawozdania, bardzo mnie interesuje ze rudemu smakowal burger w kingu,  a red nie mzoe wciagnac calego Moa.

(pipi)a mac

Opublikowano

aha, czyli to twoj temat  z yebanym pascalem po fast foodach?

a wez juz lepiej wstawiaj zdjecia tych spoconych burgerów za 4zł.

Moze jeszcze wstawiaj mp3 z mlaskaniem po royalu  i mlaskaniem po whooperze.

Opublikowano

W niedzielę spróbuję zrobić domowe burgery. Mam nadzieję, że będą zjadliwe. Zdam później relację na forumku i wrzucę zdjęcie.