Yano 3 697 Opublikowano 1 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2014 (edytowane) jajko sadzone chętnie kiedyś dodam bo mnie kusi od jakiegoś czas, z burakiem troche mniej w ogole kolejny raz polecam wyszukać na jutubie BURGER LAB , koleś robi za(pipi)iste burgery, zarówno zwykłe ale też udziwnione na wiele sposobów, to dopiero po jego filmikach zaczeły mi wychodzić świetne burgery (mimo że ja nie udziwniam tak bardzo jak on) A fotki, no pewnie często jest tak, że chcą naciągnać człowieka samymi fotkami to nie musi chodzić o naciąganie, poprostu wiele fotek żarcia jest specjalnie stylizowana żeby ładnie wyglądała, dodatkowo fotke robi sie profesjonalnym aparatem ja swoje fotki robie na gorąco, w średnim oświetleniu i komórką już samo to gdybym zrobił fotke dobrym aparatem w dobrym świetle to wizualnie było by +10 do fajności, ale tak jak mowie - nie robie tych fotek dla wyglądu, poprostu robie fotke dobrego żarcia, takimi sposobami jakie mam pod ręką bo ciężko jest zwlekać i sie babarać w profesjonalną fotografię gdy burger stygnie Edytowane 1 lutego 2014 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 1 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2014 Jeśli chodzi o minimalizm, to ostatnio jadłem za(pipi)istego burgera, mięso, sałata, grillowany ananas, papryczki jalapeno, sos chilli i bbq, pychota. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 1 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2014 (edytowane) EDITTTTTT i btw byłem dziś w tym barn burgerze na złotej w centrum wawy, ale niestety nie jadłem :confused: był straszny tłok, wszystkie stoliki zajęte + kolejna z 8 osób czekających na stolik, a ja sie nieco spieszyłem więc odpuściłem i poszedłem do burger kinga na big kinga xxl ale musze rpzyznac ze w tym barn burgerze to żarcie wyglądało bardzo apetycznie, duże i konekretne burgery, niestety tylko popatrzyłem sobie co inni jedli, będe musiał tam wrócić swoją drogą nie spdoziewalem się że w sobote o 15 będzie tam taki sajgon wroc koniecznie bo warto ch.ujnia wlasnie bo malo tam miejsca, a chetnych duzo. Akurat trafilem na jeden wolny maly stolik. Na facebooku dodali foty "psech.ujburgera" nawet na 10-12 osob robiony z 5kg miesa i tylko na specjalne zamowienie. Kur.wa ile to musi kosztowac... jadlem dzis zaje.bistego burgera domowej roboty z wolowego miesa(ligawa) jesli mieso jest dobre to takie burgery bija wszystkie inne na glowe. Dobrze zrobione mieso, a reszta to juz wlasna fantazja co tam dodac a co do burger kinga co tam warto zjesc? Nie mialem jeszcze okazji wyprobowac tej sieci, a planuje ja odwiedziec i nie chce sie wje.bac na mine. Edytowane 1 lutego 2014 przez D.B. Cooper Cytuj Odnośnik do komentarza
erix 303 Opublikowano 1 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2014 whoppera Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 1 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2014 (edytowane) whoppera nie polecam, szczegolnie tego z jednym kawalkiem miesa. Wez big kinga xxl albo steakhouse do ktorego sobie dorzucam dodatkowe mieso. Edytowane 1 lutego 2014 przez Guernica Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 735 Opublikowano 1 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2014 A ja też polecam Whoppera, mój ulubiony burger z sieciówek. Jak będzie za mało (ostatnio w sumie dwa zjadłem, chociaż jeden mi wystarcza), to najwyżej coś innego się dobierze, ale Whopper to klasyka i spróbować trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 2 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2014 `tez myśle że whoopera (podwojnego) warto sprobówać bo to klasyka, ale mi osobiście o wiele bardziej smakuje big king xxl i to jego polecam jesli chodzi o "co jest dobre w BK" czasemi też w BK są bardzo dobre tymczasowe burgery, np long chilli cheese, i kilka innych angus cross też jest ciekawy, ale kosztuje 20zł więc słabo się opłaca (bo aż tak cudowny nie jest) Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 2 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2014 whopper ma dla mnie za duza bule ktora dominuje swoim smakiem, podwojny jest juz ok. Steakhouse dla mnie i tak wygrywa sose, bekonem i prazona cebula Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 735 Opublikowano 2 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2014 Ja wolę pojedynczy. Ostatnio się wahałem, czy nie wziąć za to do niego sera, może następnym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 6 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2014 (edytowane) jadłem sobie dziś hamburgera w burger mamie na ursynowie, z tego co widze na fejsie to mają też bude niedaleko arkadii https://www.facebook.com/burgermam fotka, keczup dla porównania rozmiaru wziąłem podwójnego z serem i bekonem, i ogólnie był dobry, nie ma co narzekać, był to dobry burger, i całkiem spory, 2 mięska = 300gram wołowiny (cena 20zł) ale.. był "jedynie" dobry, tak naprawde to te które robie w domu są o wiele lepsze, nie wiem dokładnie jak to opisać ale tutaj burger był poprostu dobry, ale nie był za(pipi)isty, głównie czuło się smak mięsa (było spoko), jakoś dodatki troszke zanikały, i mimo że bułka była podsmażona na "płycie grzewczej" na której robią mięso to jakoś szału nie robiła, chyba nie była całkowicie świeża, tylko troszke gumiasta, nie była zła ani sucha, ale nie była też na plus nie chce się chwalić i nie wiem też dlaczego tak jest ale te które ja robie w domu mają o wiele więcej smaku, i więcej różnorodnych smaków, z jakiegoś powodu jest to "eksplozja smaku", a w burgermamie poprostu był burger, bez eksplozji... napewno brakowało mi tam troszke chociaż rozmarynu który naprawde za(pipi)iście pasuje i dodaje kopa, w moich burgerach to czuć może też kwestia tego że w tym co kupiłem głownymi dodatkami (oprócz sera i bekonu) były pomidor i sałata, które są spoko, ale sałata niema wiele smaku, jednak nawet nieznaczna ilość cebulki oraz ogórki kanapkowe ze słoika (to nie to samo co kiszone albo konserowe), dodają naprawde sporo smaku i powodują różnice między dobrym a bardzo dobrym burgerem (no i rozmaryn, i fajna żurwaina) mimo wszystko się najadłem (ale nie nażarłem jak świnia, spokojnie zjadł bym większego), i było spoko, jak ktoś na ursynowie szuka burgerowni to moge polecić żeby sobie odwiedził burger mame, jednak nie jest to napewno szczyt możliwości burgerowych Edytowane 6 lutego 2014 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 6 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2014 Wygląda porządnie i apetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 6 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2014 w pierwszej chwili miałem to samo wrażenie, i rzeczywiście okazał sie dobrym porządnym burgerem, ale jednak jadłem lepsze.. w domu Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 6 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2014 Ostatnio mam mega ochotę na hamburgera, więc takiego oyebałbym jak tygrys murzyńskiego kłusownika na safari. Po sesji muszę się gdzieś wybrać z kobitą na taką bułę w trójmieście. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 7 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2014 Poprosze przepis na sos do hamburgera. Moze byc w stylu tego z big maca jak ktos zna (w sensie zrobil sam a nie zlinkuje z yt). Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 7 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2014 (edytowane) keczup i majonez bardzo dobrze się sprawdza ja dodaje też troche żurawiny bo fajnie pasuje do mięsa i sera jasne że mozna kombinować z sosami, napewno jest ich od groma, ale serio dobry keczup i dobry majonez dajną naprawde fajne efekty, nie potrzeba jakiegoś mixu niewiadomoczego ja używam keczupu hellmans łagodnego (mimo że lubie ostre rzeczy to hellmans łagodny ma poprostu świetny smak i wole go niż ostre) a majonez to mój ulubiony to kielecki i kętrzyński tak ogólnie, i je też dodaje do burgerów, ale np hellmans babuni świetnie też do nich pasuje (kiedyś dawno był moim majonezem numer jeden ale teraz spadł na 3 pozycje, ale do burgerów pasuje świetnie) jeśli chcesz odwzorować sos z bigmaka to pewnie coś na bazie musztardy i majonezu, ale myślę że nie warto iść tą drogą, dobre domowe burgery to niebo a ziemia w porównaniu z makdonaldem, dlatego chyba nie ma zbytnio sesnu próbowanie zrobić podróby bigmaka skoro mozesz zrobić coś 100 razy lepszego Edytowane 7 lutego 2014 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
assassine 1 724 Opublikowano 7 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2014 Yano - jak napisać "zmieszaj ketchup z majonezem" w 162 słowach 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 8 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2014 (edytowane) az musialem odignorowac rudego by zobaczyc po kim jedzie assassine. kolega sie pyta o sos a ten pier,doli o keczupie i majonezie, wiesz yano, powiem szczerze, tymi twoimi hamburgerami to ja nawet rudych swin bym nie nakarmil, pewnie sa tak samo ch,ujowe jak wszystko czego sie tkniesz. pozdro xD edit: mam fote z ostatniej imprezy z hamburgerami yana, wszyscy byli zachwyceni: Edytowane 8 lutego 2014 przez _Milan_ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 616 Opublikowano 8 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2014 Poprosze przepis na sos do hamburgera. Moze byc w stylu tego z big maca jak ktos zna (w sensie zrobil sam a nie zlinkuje z yt). Ja robie taki czasem. Na lyzke majonezu lyzeczka musztardy plus curry, sol, pieprz. Bardzo fajny sos wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 8 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2014 (edytowane) Jak robilem na kuchni w Cleopatrze to mieszanie taniego ketchupu z tanim majonezem moi szefowie arabowie nazywali to sosem slodko-kwasnym xD @Michaelis Ciekawe, na pewno przetestuje ten sos, bo wszystko co curry to wciagam nosem. Edytowane 8 lutego 2014 przez BoryzPL Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 8 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2014 Yano - jak napisać "zmieszaj ketchup z majonezem" w 162 słowach wcale nie napisałem żeby je zmieszać ja nie mieszam i serio kurde nie widze czemu sie spinacie, zapytał o sos do burgerów to napisałem mu prawde - nie zawsze trzeba kombinować z sosem żeby burger był dobry, bo keczup i majonez też fajnie pasują kolega sie pyta o sos a ten pier,doli o keczupie i majonezie, wiesz yano, powiem szczerze, tymi twoimi hamburgerami to ja nawet rudych swin bym nie nakarmil, pewnie sa tak samo ch,ujowe jak wszystko czego sie tkniesz. zdziwił byś się Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 8 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2014 Zeby byc przy temacie to wrzucam zdjecie mojego nacho burgera. Niestety chyba nie podchodzi juz pod fast fooda bo bulki zaczalem robic o 10 rano ;P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
assassine 1 724 Opublikowano 8 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2014 ależ ja się nie spinam. podziwiam tylko kunszt pisarski. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 8 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2014 Dobra miałem chwile i natchnienie to zrobiłem sobie burgery 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 8 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2014 z jajkiem? nie mialbym odwagi Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 980 Opublikowano 8 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2014 Ta bułka z pierwszych 3 zdjęć, z jakiś sieci sklepów? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.