SG1-ZIELU 870 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 Mięsko zacnie wygląda ja dziś robię torrtille Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 ślinotok do pasa, ale z jajkiem to podziwiam odwage Cytuj
QBH 246 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 dlaczego z jajkiem podziwiacie odwage?? w sumie mój pierwszy prawdziwy burger jakiego jadłem (dawałem zdjęcie, tutaj poglądowe ---> http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/68668_4047724237378_896244316_n.jpg ) miał jajko i smakował wybornie, żeby nie powiedzieć - za(pipi)iście. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 możliwe, jednak jestem bardziej konserwatywnym fanem hamburgerów, bo w sumie do hamburgera mozna wsadzic wszystko i polowa bedzie dobra. Dodatkowo jakby tak scisnac tego burgera to zoltko leci na spodnie, plus sam smak zoltka jakos nie pasuje mi do calosci. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 (edytowane) Polecam jajko warto spróbować zwłaszcza z burakiem ( wiem dziwnie brzmi, ale smakuje bdb, pierwszy raz takiego burgera z burakiem i jajkiem jadłem w Australii, nawet w mc donaldzie jak my mamy wieśmaca to tam maja mc oz z burakiem. Ogólnie faza bo zawsze myslalem że buraki jada sie głownie w naszym kraju, a jak sie pózniej okazało w Australii jedzą go częściej ) ale wiadomo z klasycznymi dodatkami smakuje najlepiej i tak jak mówi Milan żółtko nie każdemu może pasować, ja sam takiego burgera z jajkiem jadam raz na rok Bułka z pierwszego zdjecia została zakupiona w tesco, Edytowane 8 lutego 2014 przez kubson Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 (edytowane) wyglądają ładnie i smacznie, jajko chętnie kiedyś spróbuje, mimo że to rzeczywiście może sie wydawać dziwny dodatek to jednak nie jest to wcale jakis mega nietypowy wynalazek i często widze jajko jako składnik burgera więc coś w tym musi być jedyne co bym ci polecił to zmiane ogórków, widać na 1 fotce że to konserwowe prawda? być może jestes ich wielkim fanem i specjanie ich użyłeś, jeśli tak to spoko, ale jeśli użyłes ich bo poprostu były pod ręką to polecam sprawdzić "ogórki kanapkowe" , już kilka razy o nich pisałem, kilka firm je produkuje zwykle są w słoikach pokrojone na plasterki, odróżniają sie nieco żółtawym kolorem, mają dosyć odmienny smak od typowych kiszonych i konserwowych (bo to nie są ani kiszone ani konserwowe, nie wiem dokąldnie jak sie je robi ale to zupelnie inny sposób na ogórki), wg mnie świetnie basują do burgerów i kolejny raz też polecam każdemu kto robi albo chciał by robić burgery filmiki na jutubie BURGER LAB, gość robi istne cuda, a przy okazji całość jest fajnie zmontowana i okraszona epicką muzyką dla dodania klimatu;) http://www.youtube.com/results?search_query=burger%20lab&sm=3 nie mówie że odrazu trzeba kopiować wszystko co robi bo w wiekszości przypadków używa składników ktore są bardzo trudno dostępne albo bardzo dziwne, ale watro pooglądać te filmiki porpostu żeby podłapać kilka sztuczek i kilka ciekawych porad ktore serio podnoszą jakość burgerów Edytowane 8 lutego 2014 przez Yano 1 Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 Ogórki to konserwowe, dzieki za info o tych kanapowych następnym razem sprawdzę, a burger lab fajne przepisy za jakis czas będę próbował zrobic tego burgera z serem w środku Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 Drugi burger, pierwsze zdjecie - co to jest to zielone? Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 Dokładnie guacamole, fajnie sie komponuje z burgerem bo jest lekko pikantne. ten drugi to taka niby wersja zdrowsza bo avocado, pełnoziarnistych bułka i młody szpinak:) Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 Kupne? Jak nie to zarzuc przepis. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 Ogórki to konserwowe, dzieki za info o tych kanapowych następnym razem sprawdzę, a burger lab fajne przepisy za jakis czas będę próbował zrobic tego burgera z serem w środku serio polecam te kanapkowe, tylko ja je zawsze wykładam na ręcznik papierowy żeby je "wysuszyć" po po wyjęciu ze słoika ociekają zalewą, są poprostu zbyt mokre więc zawsze je wykładam na ręcznik żeby troche odsączyć tej zalewy, warto o tym pamiętać a burgera z serem w środku też musze zrobić, to musi być istne cudo w ogole zastanawiam się nad kupnem prasy (zgniatarki) do hamburgerów, żeby można było w bardziej kontrolowany sposób uformować mięsko, co prawda osobiście nie mam problemów żeby uforomować mięso ręcznie, to jednak taka prasa mogła by troche pomóc (chociaż głównie myśle o niej bo dodaje nieco szpanu xD) spokojnie można ją kupić w polsce, ceny są różne i zależą od wykonania, od 30-40 zł do 150 za jakieś dizajnerskie stalowe Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 Chyba nie ma sensu ta praska do burgera, bo wydaje mi sie że mięso bedzie za bardzo ubite, a w rękach bedzie wszystko delikatne, pulchne i soczyste Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 dajcie przepis na miecho. jak nie dodam jajka do miesa to potem sie rozwala na patelni. typ na filmie BL nic nie dodal i wyszlo spoczko. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 (edytowane) kupuje w tesco 100% mielonej wołowiny (są dwe możliwości - 7% i 20% tłuszczu, ja zawsze biore tą gdzie jest 20% bo tłuszcz jest świetny, dodaje smaku i soczystości ja do ugniatanego mięsa dodaje tylko sól i pieprz, a potem na patelni posypuje rozmarynem z obu stron, wychodzi super, ale można też dodać innych przypraw w zależności od stylu burgera (na BURGER LAB jest pokazane kilka możliwości) dodam jeszcze że ja gotuje od czasów liceum, od 15 lat, i bardzo lubie gotować, ale do tej pory nigdy nie używałem rozmarynu, nawet niezbyt wiedziałem co to jest i jak smakuje, ale serio okazuje się ze rozmaryn cudownie pasuje do mięska na hamburgery ostatnio dawałem fotke burgera z warszawskiej kanjpy - burger mama - i mimo że ich burger był dobry, to naprawde wyaźnie brakowało mi rozmarynu, serio świetnie pasuje Chyba nie ma sensu ta praska do burgera, bo wydaje mi sie że mięso bedzie za bardzo ubite, a w rękach bedzie wszystko delikatne, pulchne i soczyste miałem podobne przemyślenia, ale wydaje mi się że wcale nie trzeba przesadnie ubijać mięsa, ona poprostu pomaga zachować odpowiedni kształt mięska tak jak mowiłem jeszcze jej nie używałem, ale może kiedyś kupie, wtedy zdam relacje Edytowane 8 lutego 2014 przez Yano Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 (edytowane) Ja rownież wole mięso na burgera bez jajka, ważne żeby było trochę tłuszczu bo jak jest za suche to bedzie sie rozpadać, ewentualnie można do mięsa dodać trochę musztardy jeżeli jest bardzo suche, ja np lubię dodać łyżeczke musztardy pelnoziarnistej, dijon lub jakiejś miodowej Edytowane 8 lutego 2014 przez kubson Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 A na czym smażycie/pieczecie mięso? Ja na takiej patelni "grillowej", wtedy wychodzi smaczne i bez tłuszczu. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 Ja robię na otwartym grillu elektrycznym, też bez dodatkowego tłuszczu właśnie i wychodzi pyszne Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 Kupne? Jak nie to zarzuc przepis. Guacamole to co jest na zdjęciu to wersja uproszczona bo nie chciało mi sie jechać do sklepu po świeże chilli i kolendrę Tak wiec potrzebujemy; awokado sos tabasco sok z cytryny / limonki sól Awokado na pół, łyżka wyciągamy owoc, dajemy do miski do tego sok z cytryny ( z jednej połówki powinno byc ok) tabasco oraz sól. Awokado najlepiej rozgnieść widelcem żeby były grudki. Tutaj jeszcze przepis na normalna wersje awokado chilli czerwone pomidor sok z cytryny / limonki kolendra czerwona cebula sól 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 9 lutego 2014 Opublikowano 9 lutego 2014 A na czym smażycie/pieczecie mięso? Ja na takiej patelni "grillowej", wtedy wychodzi smaczne i bez tłuszczu. ja robie na podobnej "karbowanej" patelni, ale dodaje też tłuszczu, bo jest pyszyny Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 10 lutego 2014 Opublikowano 10 lutego 2014 Ikea ma fajna patelnie karbowaną: używam i polecam Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 10 lutego 2014 Opublikowano 10 lutego 2014 Poprosze przepis na sos do hamburgera. Moze byc w stylu tego z big maca jak ktos zna (w sensie zrobil sam a nie zlinkuje z yt). Ja robie taki czasem. Na lyzke majonezu lyzeczka musztardy plus curry, sol, pieprz. Bardzo fajny sos wychodzi. +1 dla Pana Michala. Bardzo dobry sos. Uzylem musztardy dijon i wyszlo bardzo fajnie (myslalem, ze bedzie zbyt aromatyczny). Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 10 lutego 2014 Opublikowano 10 lutego 2014 z jajkiem? nie mialbym odwagi Jadłem takiego dziada w piątek, smaczne jak cholera. bekon, jajko sadzone, ser, grillowana czerwona cebula, sos majonezowy, sos BBQ, sałata Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 11 lutego 2014 Opublikowano 11 lutego 2014 kurde niepotrzbnie tu wlazłe, odrazu sie zrobiłem mega głodny jak zobaczyłem tą fotke, wygląda świetnie, co to za knajpa? kurde chyba wyrwe się z pracy i skocze do jakiejś burgerowni na obiad bo inaczej wszystko zaślinie Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 11 lutego 2014 Opublikowano 11 lutego 2014 http://baranola.pl/ chyba najlepsza burgerownia w Gdyni Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.