kubson 3 189 Opublikowano 15 lutego 2014 Opublikowano 15 lutego 2014 Antrykot daje radę, mozna rożne rodzaje wołowiny zmieszać, ważne zeby była lekko tłusta bo przy pieczeniu nie bedzie sie rozpadać no i bedzie hamburger soczysty Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 15 lutego 2014 Opublikowano 15 lutego 2014 (edytowane) Jadl ktos? http://www.goody-tarnow.pl/ Odpowiednik Moa Burgera 200g wolowiny po 13,90zl z frytkami. Mysle by wstapic jak bede kolo rynku. edit: lol nie ma lokalu Edytowane 15 lutego 2014 przez _Red_ Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 15 lutego 2014 Opublikowano 15 lutego 2014 Tarnow <3 jak jestes na rynku to idz do Forum Cytuj
erix 303 Opublikowano 15 lutego 2014 Opublikowano 15 lutego 2014 Tam na wekslarskiej była swego czasu świetna chinszczyzna na szybko, niestety zwineli się bo podobno sąsiedzi narzekali na smród Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 15 lutego 2014 Opublikowano 15 lutego 2014 No niestety ta burgerownia chyba tez sie zwinela, a szkoda. Menu jak w Moa (strona www dziala w najlepsze) i taniej duzo. Zjadlem kebaba w Efes w zastepstwie. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 15 lutego 2014 Opublikowano 15 lutego 2014 Tam na wekslarskiej była swego czasu świetna chinszczyzna na szybko, niestety zwineli się bo podobno sąsiedzi narzekali na smród :confused: Pewnie koty i psy też im ginęły. Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 20 lutego 2014 Opublikowano 20 lutego 2014 Ze wzgledu na szkolenia i bliskosc Mc troche sie postolowalem tam i z czystym sumieniem moge napisac ze koncze jedzenie tam kanapek inaczej niz za te kupony. Przetestowalem McChickena Curry i Kanapke Szefa. Co za (pipi), najgorzej wydana kasa w tym roku Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 22 lutego 2014 Opublikowano 22 lutego 2014 Niedawno zrobilem sobie domowe burgery i musze przyznac, ze wyszly zayebiscie i byly na prawde sycace. Bylem mega glodny i po dwoch ledwo co moglem sie ruszac, gdzie np. w maku ledwo najedzony jestem po drwalu. Do pelni szczescia brakowalo mi tylko bekonu, sosu bbq (polecicie jakis?) i czerwonej cebuli. Ale na pewno czesciej bede robil burgery w domu, bo smak jest nieporownywalnie lepszy od tego, co mozna dostac w zwyklych fast foodach. Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 22 lutego 2014 Opublikowano 22 lutego 2014 Jack Daniels Original Barbecue Sauce albo ten sos bbq z przepisu co ktos tutaj polecil, nie pameitam kto to byl i na razie nie potrzebuje bo mam zapas jeszcze na caly przyszly sezon letni ;P sos ten jest mistrzem na kazdym grill party na jaki uczeszczam ;P Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 22 lutego 2014 Opublikowano 22 lutego 2014 Najlepszy sos bbq jaki w życiu jadłem. Wszystkie inne dostępne w Polsce zjada z palcem w dvpie. Kosztuje ok. 10 zł, ale warto, naprawdę. Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 22 lutego 2014 Opublikowano 22 lutego 2014 Gdzie do dostania? Chetnie przerobie temat Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 22 lutego 2014 Opublikowano 22 lutego 2014 Raczej w większych marketach, choć klasyczny widziałem też w zwykłym Carrefourze. Generalnie, trzeba szukać w działach z importowanymi produktami. W Leclercu widziałem wszystkie rodzaje. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 (edytowane) ja ostatnio kupiłem taki jest całkiem ok, tylko że ja w ogole niespecjanie lubie sos bbq, wiele z nich mi nie smakuje ale też w większości przypadków są to sosy w jakichś restauracjach więc nie wiem jakiej są marki, być moze ten HP też by mi podszedł swoją drogą mimo że pare razy próbowałem burgera z sosem BBQ to jakoś niespecjalnie mi podszedł, jednak wole go z karkówką z grilla itp btw hellmans ma też sos do burgerów, kiedyś go próbowałem ale to było dawno temu długo przed czasami kiedy domowe burgery zaczeły mi naprawde dobrze wychodzić, z tego co pamiętam był taki.... troche nijaki, nieokreślony, nie był zły ale też nie był czymś co jakoś znacznie polepszało smak (chociaż wtedy moje burgery w ogole były niedobre poprostu) Edytowane 23 lutego 2014 przez Yano 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 a czy jest jano coś co ci specjalnie podeszło? Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 ja kiedyś w takiej małej budzie z pieczywem dorwałem takie duże płaskie trójkątne bułki/chlebki, mozna było to przekrocić na 3 części i uzyskać 3 spore "bułki" (trójkąt był naprawde spory, ok 30cm bok), było to sałkiem spoko i kilka kebabów w tym zrobiłem jednak w sumie... to jakoś bułki do kebaba średnio mnie podniecają, niezależnie od tego jak fajne są, najczęściej domowe kebaby robie w "tortilli" , czyli w cieńkim placku jaki można kupić w większości sklepów paczkowany po kilka sztuk pomijam kwestie greckiego gyrosa który jako "bułke" ma specjalny placek z ciasta robiony na tłusto (a nie na sucho), i on jest cudownie za(pipi)isty i pyszny, niestety w polsce praktycznie nie ma szans go dostać, raz znałem knajpe którą prowadził grek, to te placki sprowadzał specjalnie z grecji, więc serio w polsce trudna sprawa. będąc w grecji jadłem 1-2 gyrosa dziennie, i do dziś żałuje że tak mało ich zjadłem, to było kurfa niebo w gębie, żaden kebab nawet nie dorasta do pięt greckiemu gyrosowi fotka poglądowa z internetu (widać też na niej tego specjanego placka) a to fotka zrobiona prze zemnie w tej greckiej knajpie w warszawie, niestety grek który ją założył dorobił się sporo kasy i spełnił swoje mażenie - otworzył "poważną" drogą grecką restauracje i porzucił "fast foodowego" gyrosa... płacze z tego powodu od kilku lat gyros z tej knapy to było w 95% za(pipi)istość prawdziwego mega cudownie pysznego greckiego gyrosa wszystkie inne polskie kebaby i "gyrosy" oceniam od tej pory maxymalnie na 4/10 - TAK dobry był tamten gyros w ogole dodam też że prawdziwy grecki gyros ma mało składników - tłusty placek - prawdziwa cudownie doprawiona baranina - pomidor - cebula - sos czosnokowy/tzatziki - frytki (dziwne ale prawdziwe) i jest naprawde cudowny! żadne polskie kebaby które mają kilogram różnych sałatek i surówek i znikomą ilość jakiegoś parszywego mięsa z kurczaka nawet nie mają startu do gyrosa efes kebab na rogu odynca i niepodleglosci. Jagniecina (bardzo wazne - nie mielona!) swiezy ogorek, pomidor, salata, czosnek, cebula. Najlepszy kebab w polsce. Zupelnie odmienny smak od tych g.ownianych kurczakow, mielonych baranow, kapusty (lol!) i sosow na smietanie (tak!). Drogi, ale wart tych pieniedzy. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 kiedys braciak przywiózł z belgii taki zeyebisty sos który do dziś wspominam własnie bbq szkoda ze nie zapamietałem nazwy. Ale polecam tez dobra salse. Dobra salsa nie jest zła Jagniecina (bardzo wazne - nie mielona!) swiezy ogorek, pomidor, salata, czosnek, cebula. Najlepszy kebab w polsce. Zupelnie odmienny smak od tych g.ownianych kurczakow, mielonych baranow, kapusty (lol!) i sosow na smietanie (tak!). Nie na smietanie tylko na maslance z biedry. Przynajmniej tak u nas turasy robiły jak pracowałem u nich Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 a czy jest jano coś co ci specjalnie podeszło? heh nie czytałeś tego tematu? wiem że czytałeś, ale jakoś przegapiłeś te dziesiątki razy gdy zachwycałem się rożnymi rzeczami? wiem że chciałes mi dogryźć poprostu ale tym razem trafiłeś kulą w płot efes kebab na rogu odynca i niepodleglosci. znam tą nazwe, i chyba nawet kiedyś tam jadłem, ale raczej dawno temu, może się dziś wybiorę nawet :> Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 (edytowane) Jano sie zachwycał papryczkami ci.polenos czy jakoś tak. Pamiętam dobrze, znaczy że pamiętam czym sie zachwycał yano. Edytowane 23 lutego 2014 przez kanabis Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 Janex Ja tez sprawdze niedlugo te twoja pizzerie. Ja polecam Mamma Mia - kucharz jest wlochem. Prawdziwa pizza. Rog Dabrowskiego i Woloskiej. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 Kanapka szefa kuchni czy mc chicken srodziemnomorski? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 (edytowane) mc czikena nie nie jadłem ale powiem ze wszystkie kurczakowe kanapki w maku sa kompletnie do dupy (zarówno te zwykłe jak i te sezonowe, które do pewnego momentu twarto próbowałem, ale gdy po którymś razie okazało się że WSZYSTKIE kurczakowe smakują jak kartonowa pulpa to postanowiłem olać to (pipi), i teraz próbuje tylko nowości z wołowiną. dlatego nie próbowałem makczikena śródziemnomorskiego ale myśle że nie warto sobie nim zawracać głowy) co do kanapki szefa kuchni to jadłem ją ze 2 razy kiedy się pojawiła rok temu, i .....hm ogólnie nie jest może zła, ale też szału nie robi, te pieczarki które tam są to wydawały mi się jakieś mdłe i zamulające, to mój główny zarzut ogólnie da sie jeść ale dał bym tak z 5/10 (dla porównania wszystko co z kurczakiem w maku ma u mnie maxymalnie 3/10 a zwykle 1/10) za to ja dziś podkuszony chyba przez szatana miałem ochote na big maka i pojechałem i zjadłem go i co? oczywiście był do dupy, naprawde to są tylko dwa zwykłe burgery (cieniutkie kotlety) z bułką w środku i dziwnym sosem, uważam że to najgorsza kanapka w maku z tych "droższych" (nie licząc tych za 3zł) wieśmak i mcroyal są znacznie lepsze w ogole to ja bigmaka jem raz na kilka lat, i w sumie to jadłem go ze 3 razy (dziś był trzeci), serio nie kumam jak ludzie mogą mówić że to najbardziej "kultowa" kanapka w maku Edytowane 23 lutego 2014 przez Yano Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 skłądam kondolencje Twojej rodzinie Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 (edytowane) skłądam kondolencje Twojej rodzinie aha, a to dlaczego? jeśli można spytać Edytowane 23 lutego 2014 przez Yano Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.