Skocz do zawartości

Fast food

Rekomendowane odpowiedzi

właśnie widziałem reklame maka - powraca podwójny mcroyal, jedna z moich ulubionych rzeczy w maku

hero_pdt_quarter_pounder_double.png

i przy okazji dają też szklanki

Spożytkowałem dziś 12,60 golda na tę kanapkę i jakoś nie wiem - McD to McD, tam wszystko smakuje tak samo. Słodka buła z keczupem, dokładnie jak w cheesburgerze. Mięso - ot lekko suchawe mielone, trochę grubsze niż to w cheesie. Całokształt pozostawił mi mączno-słodko-keczupo-klopsowy posmak w ustach na godzinę po spożyciu. Po raz kolejny sobie uświadamiam, że jak najdzie mnie ochota na krowę, to albo własnej roboty, albo w Moa. No i lubiłem też kanapki z BurgerKinga, ale finalnie nie poszedłem na pięciokrotnego Whoppera :(

• Plusik 1

w sumie nie dziwie się waszemu marudzeniu, bo dziś też sie wybrałem do maka na śniadanie, i o ile 2 dni temu mcroyala dostałem "prosto z pieca" (musiałem czekać aż zrobią) to dziś trafił mi sie taki któy już poleżał chwile w szafie, i różnica jest ogromna, 2 dni temu to bym mcroyal jakiego lubie, 2 soczyste kawałki męicha, gorące i ociekające tłuszczem, a dziś kompletna padaka, suche ledwo ciepłe mięso, o dziwo nawet bułka była sucha jakby wczorajsza. o ile wcześniejszego oceniam na 9/10 w skali maka (czyli max) to dzisiejszy to był marne 5/10 i przypominał zwiędłą podeszwę jak zwykłe burgery z maka

naprawde róznica jest wielka, więc jeśli ktoś z was trafił na wersję podobną do mojej dziś to nie dziwie się że jesteście zawiedzeni, jeśli jednak ktoś marudzi nawet na tą dobrą świeżą wersję no to chyba porpostu nie lubi maka i to kwestia gustu

swoją drogą w burger kingu też miałem 2 razy taką sytuacje - suche i stare żarcie dostałem, znaczna róznica od ich typowych burgerów

• Plusik 1

No ja dziś też wziąłem w biegu tego podwójnego McRoyala i tak jak Yanek pisze. Dostałem , soczystego, świężego, gorącego prosto z pieca burgera, któremu napewno było bliżej to klasycznej burgerowni niż podeszwy od Ronalda, które bardzo często niestety można dostać.

Edytowane przez balon

Kurwa zjadam dwie i za 20 minut mam brak smaku i nie pamiętam, że coś zjadłem. Jak mi się odbije to nie czuć ciężaru żarcia, ale ja nie piję ich solonej coli ani innego gówna. Ich kanapersy są dobre przez sól we frytach, mięsie i napojach - oszukują szmaciarze. Ale starego wygi w dziedzinie pożerania mięsa nie oszukają. Burger Kinga zaliczę w końcu jakąś mega kanapkę bo mi smaka narobiliście i zdam wam relację.

U mnie w województwie są takie delikatesy mięsne Sobkowiak. Mają pyszne wędliny i mięsa. Teraz przeszli samego siebie. Mają teraz rożna i sprzedają pyszne kury. Nie jestem znawcą jak JJ ale dla mnie to goty kurczk z rożna. Kolejnym fajnym patentem jest grill. W placókwach gdzie jest miejsce przed są grille i sprzedają pyszne rzeczy prosto z grilla, za dobre pieniądze (bez marży grillowej festynowo-turystycznej)

Dziś byłem pierwszy raz w życiu w Burger Kingu. ( No ok, drugi raz, ale za 1 nie jadłem burgera...) Zamówiłem coś najtańszego, wybór padł na Whoopera Jr. Pierwszy kęs i... O BOŻE JAKIE TO PYSZNE! Drugi natychmiastowy kęs... Eeeee... chyba jednak nie. Przeżułem delikatne, miękkie i soczyste mięsko w pysznej bułce z dodatkiem warzywek, następny kęs i... O BOŻE JAKIE TO PYSZNE! i pyszne zostało już do końca. O kilka klas lepsze niż jakakolwiek kanapka (no, może poza Drwala i Wieśmac) z McDonald's. Muszę tam koniecznie wpaść jeszcze kiedyś i kupić coś porządnego! 

Bez kitu jak mozna isc do BK i zaczynac od takiej (pipi)ozy jak te male kanapeczki, rownie dobrze mozna isc do mcdonalda.

Na pierwszy raz to Big King XXL (dorzucam zawsze dodatkowego pomidora bo inaczej za suchy dla mnie) albo moj ulubiony steakhouse z dodatkowym miesem.

Edytowane przez Guernica