Kosmos 2 711 Opublikowano 25 września 2014 Udostępnij Opublikowano 25 września 2014 (edytowane) Jeśli chodzi o taką kuchnię gdzie dają bardzo dużo i bardzo smacznie to polecam karczmę bida. Ja byłem w tej na trasie Lublin-Warszawa. Za mniej więcej 22zł nawet Winner by się najadł. Czynne 24h, więc po imprezie zamiast tradycyjnie kebaba, można zjeść coś porządnego. Jak by ktoś był to bierzcie kotleta farmerskiego z frytkami. http://www.karczmabida.com/ Edytowane 25 września 2014 przez Cosmos Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 009 Opublikowano 26 września 2014 Udostępnij Opublikowano 26 września 2014 Poszliśmy na rynek w Tarnowie coś wszamać i padło na kebabiarnię. Nie pamiętam nazwy, ale mieli m.in.:- kebab studencki - super kebab- MEGA kebab.Ten ostatni kosztował raptem 12zł, a jego bułka była wielkości niemalże pół bochenka chleba. Rzeźnia normalnie, wydłubałem widelcem wnętrze (bardzo dobre), a pieczywo poszło w połowie dla gołębi, bo za dużo tego. Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 318 Opublikowano 26 września 2014 Udostępnij Opublikowano 26 września 2014 Az mi sie przypomnialo jak jadlem bardzo dawno temu najlepszego kebaba w swoim zyciu. w niemczech. turas sam robil bulke, bardzo przypominala ta ze sphinxa tylko ze oczywiscie wieksze grubsza itd, sam przyprawial mieso i nabijal je na tego kija, sam robil sosy hehe, do tego pomidor, cebula, salata hmm i chyba tyle. no po prostu opisac jakie to bylo dobre nie sposob. czasami jak u nas widze kebaby z marchewka albo kukurydza to sobie mysle o tamtym i zastanwiam sie co to kur wa u nas jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 26 września 2014 Udostępnij Opublikowano 26 września 2014 Nie pamiętam nazwy, ale mieli m.in.: - kebab studencki - super kebab - MEGA kebab. Aha, tak, to ten lokal. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 009 Opublikowano 27 września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 września 2014 Wyobraz sobie, ze rynek w Tarnowie nie jest najwiekszy na swiecie i sposrod moze 2 'tureckich' żarłodajni po menu latwo znajdziesz te, o ktorej pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 27 września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 września 2014 Smerf ważniak w formie... Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 318 Opublikowano 27 września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 września 2014 a jakie dobre miejsca z hambuksami polecacie w trojmiescie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 27 września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 września 2014 Moje ulubione http://baranola.pl/ https://www.facebook.com/falatejstu maja dwa samochody i stacjonarny punkt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 27 września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 września 2014 #vb burgers hehe he Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 27 września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 września 2014 (edytowane) 60 lat czekania na Burger Kinga w centrum miasta dobiega już wreszcie końca. Zgłosiłem się nawet tam do pracy. Było napisane "pilne!", więc pewnie już niedługo będą otwierać. Nie wiem co myśleć o tym, żeby sieć fast food była w takim historycznym budynku jak Feniks, ale w sumie czemu nie, nowy wystrój KFC na Świdnickiej pokazał, że można to zrobić z klasą, a skoro klient płaci za wynajem... Dziś pewnie zjem w North Fishu, bo mam jeszcze jedną ulotkę na obniżkę 40%. To duża obniżka. Niektórzy by nawet powiedzieli, że tam warto jeść na co dzień, a za 60% ceny... zazwyczaj biorę za bodajże 15-16 zeta dość solidny kawał łososia i nawalam w ciul dodatków, bardzo różne warzywa na parze, ziemniaczki, ryż, za(pipi)ongo. Edytowane 27 września 2014 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 27 września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 września 2014 (edytowane) BK jest cudowny. 3 chilli cheeseburgery za 15zł to wyżyny osiągnięć fast foodów. Nie wiem, czym oni je szprycują, ale niech nie przestają. Edytowane 27 września 2014 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 27 września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 września 2014 Ogor, czy BK z magnolii przezniosl sie na rynek?! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 27 września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 września 2014 Ostatnio zajadam się minimalistycznymi hot dogami, na patelnię grillową wrzucam cebulę i parówki zawinięte w plastry cienkiego wędzonego boczku, do długich bułek daję ser goude, cebulę, parówki, sos chili tao tao i na 5 min do piekarnika. Na koniec leję suto ketchupem helmans polecam gordon ramsey 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 27 września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 września 2014 (edytowane) Nie sądzę, żeby ten w Magnolii mieli zamknąć, po prostu otwierają nowy. Na razie nic oficjalnie nie słyszałem - ostatnio jak coś, to ludzie z Feniksa mówili mi, że dobrze będzie, jak zdążą otworzyć do końca roku (czekali na decyzję wydziału architektury miasta czy czegoś takiego). No ale skoro szukają "pilnie" pracowników to chyba otwarcie już przesądzone. Napisałem im w zgłoszeniu, że interesuję się historią miasta i praca w takim budynku byłaby dla mnie gratką. Ogólnie biba ma być w Feniksie gdzieś w grudniu z okazji jublieuszu otwarcia. Na 100-lecie był zaniedbany, ale 110-lecie ma być na wypasie. Wśród klientów z paragonem samochód do rozlosowania itp. Otwarcie BK też miało być częścią tej biby. Edytowane 27 września 2014 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 27 września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 września 2014 Problem jedynie w tym, ze odkad magnolia w przebudowie to nie ma zadnego BK w miescie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 27 września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 września 2014 Serio? Pierwsze słyszę. Ale fakt, że dawno nie szukałem tam BK nawet. Robię teraz na Bielanach, tam stoi osobny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 29 września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 września 2014 robiłem wczoraj burgery dla siostry i jej męża, ogólnie wyszyły jak zwykle fajnie ale jedna rzecz była słaba oni kupili mięso mielone w jakimś prawdziwym mięsnym (a nie paczkowane z tesco) i prawdopodobnie to była wina tego że wybrali jakis mało tłusty kawałek mięsa - w każdym razie kotlety były dosyć suche i miały nie za fajną konsystencję, smak był ok ale jednak widać było wyraźną różnice co do suchości dlatego ja chyba jednak zostane przy wołowinie z tesco z 20% tłuszczu Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 29 września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 września 2014 dlatego ja chyba jednak zostane przy wołowinie z tesco z 20% tłuszczu Jakos nie wydajemy sie byc zaskoczeni. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 009 Opublikowano 29 września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 września 2014 Ma racje, ja tez wole podłe paczkowane mielone np. 15% fatu z lidla, niz zmielone chude od rzeznika. To drugie nie ma grama tluszczu do wytopienia i smakuje wiórem. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 29 września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 września 2014 robiłem wczoraj burgery dla siostry i jej męża, ogólnie wyszyły jak zwykle fajnie ale jedna rzecz była słaba oni kupili mięso mielone w jakimś prawdziwym mięsnym (a nie paczkowane z tesco) i prawdopodobnie to była wina tego że wybrali jakis mało tłusty kawałek mięsa - w każdym razie kotlety były dosyć suche i miały nie za fajną konsystencję, smak był ok ale jednak widać było wyraźną różnice co do suchości dlatego ja chyba jednak zostane przy wołowinie z tesco z 20% tłuszczu Ja np robię tak, ze biorę 500 g wołowiny i 100 g wieprza dla tłuszczu. Pani mieli, miesza i wtedy jest najlepszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 29 września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 września 2014 nie ma grama tluszczu do wytopienia i smakuje wiórem no właśnie, a dokładnie to smakuje nawet nieźle, ale ma konsystencje jak wióry Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 605 Opublikowano 29 września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 września 2014 (edytowane) Jedli "Express chicken"? U mnie w wiosce niedawno otworzyli. W lokalu klimatyzacja wyłączona, na posiłek czeka się 20 minut (sic!) a za dowóz doliczają polskie złotówki. Panierka zbyt zesmażona i bez smaku. Do KFC lata świetlne jeśli chodzi o smak. Edytowane 29 września 2014 przez Shankor Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 7 października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 października 2014 NorthFish to dobre jest?? Co jakiś czas przechodzę obok ale zawsze to przegrywa z BK jak musze zjeść coś na szybko. Ryby w sumie lubię ale nie za często. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 7 października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 października 2014 Mi te ich ryby nie podchodza szczerze mowiac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 8 października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 października 2014 (edytowane) Kiedyś było spoko. I do tego promocja studencka była bardzo opylasta. Obecnie ryby są suche i nijakie podobnie jak dodatki. Nie wiem, może to subiektywne odczucie spowodowane tym, że sam kupuję i przyrządzam ryby od jakiegoś czasu. Ale raz na jakiś czas jadam w north fishu bo nie ma innego podobnego lokalu. Lepiej poszukać jakiejś hipsterskiej rybowni. Np. w Poznaniu polecam Fiszkę. Edytowane 8 października 2014 przez Harbuz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.