TomisH 3 Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 http://www.gamikaze.pl/Xbox/Aktualnosci/RA...Xboksa_360.aspx Maniacy realistycznych pozycji wyścigowych posiadający konsolę Xbox 360 już mogą zacierać rączki, Atari bowiem zapowiedziało RACE Pro, konsolowy symulator jazdy od znanej i uznanej już w świecie komputerowców firmy SimBin. "Ponad pięć lat doświadczenia za pasem SimBin gwarantuje, że RACE Pro będzie unikalnym doświadczeniem wyścigowym niespotykanym dotąd na konsoli," - powiedział Cyril Voiron z Atari. "Nic nie zbliży Was bardziej do najwyższych lotów wrażeń wyścigowych niż RACE Pro i Atari jest dumne, że może dodać ten produkt do listy świątecznych gier." "Przerzuciwszy się osobiście z 20 lat udziału w wyścigowych mistrzostwach na tworzenie symulatorów, jestem naprawdę podekscytowany, że SimBin teraz przerzuca się z PC na Xboksa 360," - dodaje Henrik Roos, szef ekipy. "Jesteśmy dumni, że podjęliśmy ten znaczący krok razem z Atari, naszym zaufanym partnerem od czasów naszej pierwszej gry." RACE Pro zapewnić ma obok niesłychanie realistycznego modelu jazdy również niemal autentyczne przeżycia z udziału w wyścigach. Dostaniemy do dyspozycji auta z od 200 do 1000 koniami mechanicznymi pod maską, a także zawody m.in. z kategorii WTCC, Formuły 3000, czy Formuły BMW. W grze pojawią się samochody ze stajni Aston Martin, Saleen, Alfa Romeo, BMW, Chevrolet, jak i Seat. Z dostępnych fur producent już wymienia Audi R8 oraz Dodge Vipera SRT10. Będą też Mini Coopery. Ścigać przyjdzie się nam na 13 cyfrowo odwzorowanych, autentycznych trasach, w tym Macau, Porto i Pau (tylko w RACE Pro), a także Laguna Seca oraz Road America. Online zmierzy się do 12 graczy, a w domowym zaciszu pobawimy się w nowym trybie Hot Seat, gdzie wraz z kompanami co jakiś czas zmieniać się będziemy za kółkiem. No to nieźle. Xbox ma strzelanki, morze RPGów, teraz jeszcze dochodzi prawdopodobnie najbardziej realistyczna ścigałka - będzie się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 969 Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Jak zawsze na papierze wszystko cacy. Zobaczymy co przyszłość przyniesie i co z tego się wykluję. Jeżeli dadzą radę i dotrzymają słowa faktycznie może to być jeden z najlepszych racer'ów. Martwi mnie jedynie w tym newsie to, że Atari będzie zajęte i nadzieja na TDU 2 znowu zniknie. Ale pocieszył by mnie Seat Leon WTCC na Laguna Seca Cytuj Odnośnik do komentarza
Jędrek 3 Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 zapowiada sie calkiem niezle ciekawe czy to bedzie mocny konkurent dla forzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
TomisH 3 Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Jak nie to, to nie wiem co. Cytuj Odnośnik do komentarza
murphy16 0 Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 a w domowym zaciszu pobawimy się w nowym trybie Hot Seat, gdzie wraz z kompanami co jakiś czas zmieniać się będziemy za kółkiem. Ciekawe co z tego wyjdzie... Wiadomo już coś na temat premiery - 2009 ? Cytuj Odnośnik do komentarza
wrog 608 Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Premiera na jesieni tego roku. Są spore szanse na coś ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza
genetyk@ 0 Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 prawie jak pro street tez obiecanki a wyszo jak wyszlo zapowiada sie calkiem niezle ciekawe czy to bedzie mocny konkurent dla forzy. raczej nie, malo fur? tuning bedzie mocniej rozbudowany, model jazdy itp Cytuj Odnośnik do komentarza
Jędrek 3 Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 spoko, daj im czas, ja wierze, niech model jazdy zniszczy Cytuj Odnośnik do komentarza
Cr@sh 195 Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Jeżeli model jazdy będzie jak w PCtowych ścigałkach SimBina to będzie hardkor GTR, GTR2, Race, piękne GT Legends itd. symulatory z krwi i kości do których bez kiery lepiej nie podchodzić ! Cytuj Odnośnik do komentarza
TomisH 3 Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 5 nowych shotów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Nowe, znośne obrazki: http://www.gamersyde.com/news_6912_en.html Cytuj Odnośnik do komentarza
SNESiak 4 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Nareszcie jakaś alternatywa dla nudnej forzy 2. Po przejechaniu 60 godzin w forzie 1, miałem dość dwójki już na starcie, glównie za mało tras. Czemu wywalili część naprawdę świetnych tras z jedynki, to nie wiem... Zapowiada się kozacko Cytuj Odnośnik do komentarza
stabik 3 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Co nam po tym simie, jak jest tylko kiera xboxa dostępna xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Świrol 0 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Oj ja tam na to czekam, po fatalnym SBK 08 (skopali sterowanie, na padzie nie da sie grac) tli sie jeszcze we mnie nadzieja na konkretny symulator. Zeby tak jescze odswiezoną wersje ryśka burnsa zrobili albo cos w ten desant to moi znajomi posprzedawaliby swoje pc-ty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Nowy trailer: http://www.autogamingcentral.com/xbox360/5...ce-pro-trailer/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zobaczymy, jeśli na padzie też będzie się dało sensownie pograć, to może się skuszę. PGR4 zaliczony, zresztą to gra zbyt arcade, a Forza 3 jeszcze daleko. Ciekawe co z tego wyniknie. Martwi mnie tylko fakt, ze RP skupia się na seriach wyścigowych, a ja zawsze wolałem jednak wyścigi autami seryjnymi lub ich wersjami po modyfikacjach (jak w Forzie 2). Cytuj Odnośnik do komentarza
Świrol 0 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Caly problem polega na tym ze luzie grajacy na x360 przyzwyczajeni sa do tego ze samochody w grach sie kupuje, maluje, tuninguje co sprytnie wykorzystuja producenci tego typu gier. Po co jezdzic skoro godzinam mozna zakladac maski na ulubiony model samochodu, dlatego mialem po pewnym czasie dosyc forzy i przesiadlem sie na pecetowy rfactor. I powiem jedno kto lubi prawdziwe tory i prawdziwe serie wyscigowe znajdzie sie w tej grze jak u siebie w domu. Jak znajdzie sie jeszcze prawdziwe odzwierciedlenie realiow wyscigu jak chociazby w takim rfactor i gtr to... zbyt wielu ludzi tej gry nie kupi. I dobrze, bo mam juz dosyc przeHypowanych gier na konsole pokroju Gid, Pro Street itp Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Caly problem polega na tym ze luzie grajacy na x360 przyzwyczajeni sa do tego ze samochody w grach sie kupuje, maluje, tuninguje co sprytnie wykorzystuja producenci tego typu gier. Po co jezdzic skoro godzinam mozna zakladac maski na ulubiony model samochodu, dlatego mialem po pewnym czasie dosyc forzy i przesiadlem sie na pecetowy rfactor. I powiem jedno kto lubi prawdziwe tory i prawdziwe serie wyscigowe znajdzie sie w tej grze jak u siebie w domu. Jak znajdzie sie jeszcze prawdziwe odzwierciedlenie realiow wyscigu jak chociazby w takim rfactor i gtr to... zbyt wielu ludzi tej gry nie kupi. I dobrze, bo mam juz dosyc przeHypowanych gier na konsole pokroju Gid, Pro Street itp Tak,tak.....samochody maluje się tuninguje,kupuje,tylko w grach na X360 Ech,kiedyż posiadacze Playstation ,czy Pc dostaną Need for Speed-y,Test Drive,Juiced itp .....? Cytuj Odnośnik do komentarza
Świrol 0 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Caly problem polega na tym ze luzie grajacy na x360 przyzwyczajeni sa do tego ze samochody w grach sie kupuje, maluje, tuninguje co sprytnie wykorzystuja producenci tego typu gier. Po co jezdzic skoro godzinam mozna zakladac maski na ulubiony model samochodu, dlatego mialem po pewnym czasie dosyc forzy i przesiadlem sie na pecetowy rfactor. I powiem jedno kto lubi prawdziwe tory i prawdziwe serie wyscigowe znajdzie sie w tej grze jak u siebie w domu. Jak znajdzie sie jeszcze prawdziwe odzwierciedlenie realiow wyscigu jak chociazby w takim rfactor i gtr to... zbyt wielu ludzi tej gry nie kupi. I dobrze, bo mam juz dosyc przeHypowanych gier na konsole pokroju Gid, Pro Street itp Tak,tak.....samochody maluje się tuninguje,kupuje,tylko w grach na X360 Ech,kiedyż posiadacze Playstation ,czy Pc dostaną Need for Speed-y,Test Drive,Juiced itp .....? Stwierdzam tylko fakt ze hardkorowe symulatory wyscigowe do tej pory byly tylko na pc, pomijajac 10 - latkow grajacych na piecach w nfsy i inne bo tata nie wysluplal kasy na konsole. Cytuj Odnośnik do komentarza
scalibur 1 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Według mnie to nie ma co oczekiwac wielu zmian w porównaniu z wersją PC, a juz tym bardziej jakichs tunningóf...WTF?. GTR to nie gra a program, rasowy symulator a wersja na XBOXA 360 bedzie po prostu konwersją z PC z dodatkowymi klasami samochodów jak autka WTCC czy BMW challenge, tak a pro po to wszystkie te tytuły napisał SIMBIN łącznie z GT Legends, (moje kochane Youngtimery;) ) które to nie jest potwierdzone ze autka z GT Legends pojawią sie w RACE Pro. Licze ze poprawnie dostosuja gierke do mozliwości pada i zrobia lobby przynajmiej na 16 osób. Ludzie, ta gra ma się ukazac w tym roku jeszcze wiec nie oczekuję nic innego jak konwersji z PC trzech tytułów Simbin'u pod Xboxa w jednej grze pod nowym tytułem RACE PRO. Zeby napisac kompletnie nowy tytuł potrzeba duzo wiecej czasu niż pół roku, odkąd wiem ze przygotowują ten tytuł, a zadanie maja bardzo uproszczone albowiem wszystkie gry simbinu śmigają na bardzo podobnym Enginie. A co do rasowych symulacji i Hardkorowców na konsolach, to wystarczy ze zrobia takie scoreboardsy jak we Forzie 2, a nie braknie klanów na całym swiecie co beda chciały miec swoje wpisy wysoko... Cytuj Odnośnik do komentarza
TomisH 3 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 21 nowych shotów z gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Tragedii nie ma. Poziom Forzy2 może trochę lepiej. Oby model jazdy rył beret Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 (edytowane) Tragedii nie ma. Poziom Forzy2 może trochę lepiej. Oby model jazdy rył beret W Forzie nie było kokpitu, tu jest - a to wielki plus dla mnie w grach wyścigowych. (dobre czasy spędzone przy TDU :spox: ) Edytowane 15 Stycznia 2009 przez Fisiu Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Mnie to wali, ale lepiej żeby był. Nie płakałem z powodu braku kokpitu w Forzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Mnie to wali, ale lepiej żeby był. Nie płakałem z powodu braku kokpitu w Forzie Ja płacze odkąd mam kierkę Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi