escobarek 37 Opublikowano 27 listopada 2008 Opublikowano 27 listopada 2008 Kłopoty ze ściągniętymi piosenkami dotyczą większej ilości osób. Dokopałem się w końcu do czegoś takiego na oficjalnym forum Lips: "I rang Xbox support to check things out, they are aware that most countries in Europe can't download the free song or other songs, at least we know they are working on it. They didn't give me a time for when it would work but the said sooner rather than later. Suprised they didn't do any testing before launch, sounds like a rush job to me to get the product out before xmas." Także miejmy nadzieję - w ciągu najbliższych dni sobie z tym poradzą. Cytuj
Jędrek 3 Opublikowano 27 listopada 2008 Opublikowano 27 listopada 2008 Przynajmniej mniej wiecej znaja problem. Troche to wkurza, ze nie dzialaja te piosenki. Cytuj
czesio83 21 Opublikowano 27 listopada 2008 Opublikowano 27 listopada 2008 czy gra:) rozpoznaje słowa ? czy wycie lalalalaala i ranga super gwiazda tak jak w singstarze? Cytuj
wrog 609 Opublikowano 28 listopada 2008 Opublikowano 28 listopada 2008 Możesz nawet dmuchać w mikrofon (albo dwa naraz) jeśli sprawi Ci to przyjemność Cytuj
Jędrek 3 Opublikowano 28 listopada 2008 Opublikowano 28 listopada 2008 Dobra, dowiedzialem sie co z tymi piosenkami. Nie beda dzialac, nawet nie macie co sciagac. Wina tego, ze nie ma w Polsce lajwa oficjalnie. Nie ma w planach wprowadzenia jakiegos patcha. Cytuj
escobarek 37 Opublikowano 28 listopada 2008 Opublikowano 28 listopada 2008 (edytowane) Mógłbyś podać skąd się o tym dowiedziałeś? Bo problem nie dotyczy tylko nas ale również innych krajów - między innymi Wielkiej Brytanii, Irlandii czy Czech z tego co czytałem po forach. W Czechach nie ma Xbox live? Edytowane 28 listopada 2008 przez escobarek Cytuj
wrog 609 Opublikowano 29 listopada 2008 Opublikowano 29 listopada 2008 Nie ma tam Xbox Live. A tutaj rozwiązanie Waszego problemu. Cytuj
escobarek 37 Opublikowano 29 listopada 2008 Opublikowano 29 listopada 2008 Dzięki wrog. Co prawda wczoraj wieczorem dostałem ten przepis też od dreampage na gamefaq ale póki co jeszcze nie miałem czasu sprawdzić. Tylko czy to znaczy, że już nie będzie można wrócić do języka polskiego żeby ściągać piosenki w późniejszym czasie? Cytuj
Jędrek 3 Opublikowano 29 listopada 2008 Opublikowano 29 listopada 2008 (edytowane) Rozwiazanie opisane przez wroga bylo poruszane na oficjalnym forum Xbox'a. Niestety nie u wszystkich to zadzialalo. Zaraz sprawdze to u siebie. EDIT: Rozwiazanie dziala. Mozna juz teraz zmienic jezyk i region? Czy bedzie trzeba go zmieniac zawsze przed uruchomieniem Lips lub checia pobrania piosenek? EDIT: Mozna powrocic do Polski i polskiego. Chodzi o to by za pierwszym odpaleniem Lipsow miec Wlk. Bryt i Angielki, potem dowolnie, a piosenki i tak mozna sciagac. Edytowane 29 listopada 2008 przez Jędrek Cytuj
escobarek 37 Opublikowano 29 listopada 2008 Opublikowano 29 listopada 2008 No i rzeczywiście wszystko teraz działa pięknie. Bez problemu można teraz ściągać piosenki z Marketplace. A i ustawiania można przywrócić poprzednie tak jak pisze Jędrek. Pełen luz. Uff.. Jeszcze raz dzięki :piwo: Cytuj
Jędrek 3 Opublikowano 29 listopada 2008 Opublikowano 29 listopada 2008 Szkoda tylko, ze trzeba bylo skasowac savedata. Mialem juz ponad 15k gwiazdek i sporo medali, ale coz - nadrobi sie. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 29 listopada 2008 Opublikowano 29 listopada 2008 a tak z ciekawosci zapytam zgranie na memork i usuniecie a nastepnie wgranie nic nie da? Cytuj
Jędrek 3 Opublikowano 29 listopada 2008 Opublikowano 29 listopada 2008 Nie, bo musisz miec nowego savedate'a. probowalem. Cytuj
escobarek 37 Opublikowano 29 listopada 2008 Opublikowano 29 listopada 2008 A właśnie. Jak u was ma się sprawa z waszym głosem dobiegającym z głośników? Też macie delikatne przesunięcie głosu po tym jak coś śpiewacie do mikrofonu? Wiem, że można przesunąć wyświetlanie się liryków ale jednak lepiej by było gdyby po prostu dało się śpiewać równo. No a zapisu faktycznie szkoda. Choć ja aż tak zaawansowany na szczęście nie byłem ^_^ Cytuj
miki77 16 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 Dobra, zakupiłem jednak Lips i teraz mam pytanie: Jakie to są piosenki bez DRM? Mogę przegrać muzykę z płyt, czy muszę zakupić jakieś specjalne utwory? Cytuj
escobarek 37 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 Każda mp3ka jaką zgrywałem z kompa na pena i z pena na dysk Xa poszła. Więc nie powinieneś mieć z tym kłopotu. Pytanie tylko czy w ogóle warto to robić? Cytuj
miki77 16 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 Rzeczywiście, z pendrive'a poszło. I rzeczywiście chyba jednak nie warto było wgrywać własnych piosenek Cytuj
Robsonf 0 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 Może napiszczie czemu faktycznie jest to takie słabe? Nie rozpoznaje mowy, nie wycisza w ogóle wokalu, koszmarna jakość dźwięku, co najbardziej przeszkadza? Cytuj
escobarek 37 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 (edytowane) Po prostu nie ma wtedy linii melodycznej i tym samym liryków wyświetlanych na ekranie. Śpiewasz jak chcesz, kiedy chcesz,a punkty i tak lecą. No chyba, że komuś zależy na zdobyciu "acziwa" za wgranie iluś tam piosenek albo po prostu chce sobie usłyszeć swój głos w piosence. Tylko i aż tyle. Edytowane 6 grudnia 2008 przez escobarek Cytuj
Flaha 25 Opublikowano 7 grudnia 2008 Opublikowano 7 grudnia 2008 Taka ciekawostka. Lips w emipku po 199 zł więc myślę że się opłaca Bynajmniej ja zakupiłem i jestem zadowolony aczkolwiek nie podoba mi się że np. piosenkę young mc mogę całą prze bąkać do mikrofonu (po prostu dać jakikolwiek dźwięk) i zalicza 100% po prostu nie rozpoznaję słów tylko sam ton głosu ;/ poza tym gierka przednia ! ps. można w Lips zmienić poziom trudności czy to jest jedyny ? Cytuj
escobarek 37 Opublikowano 8 grudnia 2008 Opublikowano 8 grudnia 2008 Jeden poziom. Ale zauważ, że nawet trafiając wszystko - wypełniając całe linie możesz dostać mniej punktów niż np. po przejściu w którym wypełniłeś 70% ale co chwilę dostajesz mnożnik za "barwę głosu" (vibratio). O medalach i gwiazdkach nie wspominając. Tak czy inaczej nie udało mi się jeszcze dostać rangi - nieskończoność. Więc osiąganie tego stopnia można uznać za coś wymagającego. Cytuj
wrog 609 Opublikowano 8 grudnia 2008 Opublikowano 8 grudnia 2008 Zrobienie nieskończoności nie jest trudne, wystarczy "Bust A Move" zaśpiewać. Możesz cokolwiek robić, ważne żeby mikrofon dostał jakiś dźwięk przy danej kropce. Cytuj
Goldi69-PL- 0 Opublikowano 8 grudnia 2008 Opublikowano 8 grudnia 2008 A ma ktos moze ten drugi zestaw spiewany, taki z High Scholl Miusical, Hanna Montana i Rock Camp ? bo znajomy chce dla dziecka kupic a jego corka sie jara akurt tymi dziwadlami Disneya. Chodzi mi o to jak to sie ma do LIPS czy lepsze czy gorsze jak tak to dlaczego (nie biorac pod uwage samych utworow bo w tym przypadku ten pack bedzie napewno lepszy) Cytuj
Jędrek 3 Opublikowano 8 grudnia 2008 Opublikowano 8 grudnia 2008 Zrobienie nieskończoności nie jest trudne, wystarczy "Bust A Move" zaśpiewać. Możesz cokolwiek robić, ważne żeby mikrofon dostał jakiś dźwięk przy danej kropce. Mialem 100%, ale nie dostalem. Jak zrobic achievement za dobre synchro z muzyka i za medale 'imprezowe'? Cytuj
wrog 609 Opublikowano 8 grudnia 2008 Opublikowano 8 grudnia 2008 Musisz mieć wszystkie sześć medali i 100% żeby do nieskończoności dobić. Za samo dmuchanie do mikrofonu powinieneś dostać cztery. Doskonałe wykonanie i za imprezę dostaniesz potrząsając w przerwach mikrofon z jednoczesnym wciskaniem "A" - chodzi o korzystanie z przeszkadzajek, trzeba to robić rytmicznie. U góry ekranu zacznie wtedy taka wielka gwiazda rosnąć, jak jest na maksa to szybciej ładuje się ten pasek od trybu gwiazdkowego. Trzeba też odpalać tryb gwiazdkowy w trakcie śpiewania - dmuchasz w mikrofon i kręcisz nim na wszystkie strony, powinno załapać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi