Skocz do zawartości

MAG

grzes_l

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ciekawi mnie rozbieżność opinii na tym forum i forum "konkurencji". To ludzie opisują grę jako dobrą- oczywiście mówię tu o becie- a tam jadą po niej jak po starej kobyle. Hmm...

Może jest to spowodowane tym, że fanboje XO opanowały forum co zauważyłem już dawno temu zresztą :P

Edytowane przez McDrive
Opublikowano

Na stronie thehut.com można zamówić MAG w metalowym pudełku z 3 unikatowymi zbrojami dal każdej z frakcji i 3 themami w cenie normalniej edycji :D

Jak na razie w żadnym polskim sklepie jej nie widziałem a kosztuje ~179zł :turned:

Opublikowano (edytowane)

W sklepie sendit.com też jest tylko niestety ani w jednym ani w drugim nie akceptują eKarty mBanku więc nie kupię a chciałem :/.

EDIT:

Musiałem trochę pokombinować parę razy ale w końcu zaakceptowali moją kartę i pre-order już złożony :D

EDIT2:

Patrząc na ceny w naszych sklepach (SE 209zł, normalna 189zł) widzę, że zrobiłem dobrze zamawiając na thehut :D

Edytowane przez CHINDOOS
Opublikowano

Ja bym jeszcze nic nie przesądzał. W końcu beta była tylko przez tydzień. Z tego co pamiętam to statystyki pokazują że większość tych którzy ściągnęli instalkę z PS Store nie dociągnęło pozostałych 2GB danych. MAG działa, nie ma większych bugów, wygląda dobrze, rozgrywka jest dobrze wyważona, więc gra może ewentualnie nie trafić w czyiś gust. Ci co preferują bardziej taktyczne strzelanki na pewno się nie zawiodą.

Opublikowano

MAG zapowiada sie ciekawie. Sam co prawda gram tylko w sieciowe strzelaniny na kompie. Ale kibicuje tej pozycji bo moze wniesc jakis powiew swiezosci do konsolowych zmagan online. Pewnie Bad Company 2 nie pobije, ale i tak moze troszke zamieszac w tym segmencie growym.

wg mnie gra jest bardziej zbalansowana i taktyczna niż MW2.

O to akurat nie trudno. W koncu tak plytkie i skopane multi jak w MW2 bije na glowe kazdy lepszy ''szuter''...

Opublikowano

na allegro po 169 zl wersja PL :D

Ktos widzial taniej? bo jesli nie to zabieram wersje z allegro

Też widziałem tą aukcję. Wprawdzie za niecałe 180 masz wersję limitowaną z różnych sklepów zagranicznych(axel, hut) ale ja tam wolę dostać grę dzień po premierze.

Opublikowano

Podoba mi się lista zmian... no może poza obniżeniem wymagań dostępu do trybów rozgrywki. Wcześniej było lepiej bo zanim mogłem zagrać w domination mogłem/musiałem się nauczyć grać w mniej skomplikowanym saboażu. Ale może nie będzie żadnej różnicy. Poza tym to było dobrze a teraz będzie jeszcze lepiej.

Opublikowano

czyli w zeszłą środę w Londynie grałem "tylko" ^_^ w "pełną" wersję pudełkową bo na dzień dobry dostaniemy patcha (60-80MB):

http://blog.mag.com/blog/2010/01/mag-beta-vs-final-game/

Zmiany na plus [ zwłaszcza veteran mode [patrząc pod kątem złotych pucharków] :thumbsup: tylko jednego nie mogę skojarzyć:

Whereas before, the Beta version of MAG only offered six maps and two modes, the retail version has a full five modes with 15 maps to play.

mowa oczywiście o otwartej becie bo miałem jeszcze te wcześniejsze 1.3X i 1.4X i trybów niby pięć naliczyłem:

-trening 32vs32 x3 mapy [taki TDM, szkoda tylko że wewnątrz frakcji czyli np SVER vs SVER]

-sabotaż S&D 32vs32 x3 mapy

-przejmowanie CTF 64vs64 x3 mapy

-dominacja C&H 128vs128 x3 mapy

ALE -derektywy ; polegały na tym że przekierowywało nas optymalnie do jednego z trzech poprzednich trybów.

więc skąd te 15 map ? czyżby całkiem nowy tryb z trzema dodatkowymi mapami ? chyba że chodzi o "The final game also includes a handy offline training mode" , ale do tego chyba by nie robili trzech map...

Opublikowano

Poprawili to o co najbardziej mi chodziło - framerate podczas dużych bitew. Może dzięki temu dominacja stanie się dla mnie grywalna. Kurde, nie wiem czemu ale w tym momencie mam większą ochotę na MAG niż BF:BC2. Chyba rozgrywka bardziej mi przypasiła, jakoś dobrze mi się kojarzy, feeling jak przy pierwszym Resistance.

Opublikowano (edytowane)

Zmiany bardzo mi się podobają. Jeśli dobrze myślę amerykańce miały dzisiaj u siebie premierę, ojropa czeka do 29 tak? 3 dni nie zbawią a chętnie gierkę łyknę ; F

btw: jeśli kogoś to interesuje to na znanym serwisie aukcyjnym idzie już dorwać MAGa za 155zł, ja jestem kupiony choć jeśli ktoś miał do czynienia ze sprzedawcą, o którym mówię gaaaaaaaaaaaaa to jakby był tak miły i dał swoją opinię-nie mam zamiaru składać preordera żeby czekać 2 tygodnie na niego potem.

Edytowane przez dżar
Opublikowano

Odwołałem preordera na special edition z thehut i zamówiłem w ŚG zwykłą wersie PL, bo skusiła mnie cena. Mam nadzieję tylko że nie będzie problemów z patchami/dodatkami do naszej wersji, ale to Sony więc raczej nie powinno.

Opublikowano

MAG w teorii wydaje się genialny. W praktyce może nie być już tak wesoło. Przy takiej ilości graczy odsetek ćwierćinteligentów, półgłówków i bez-mózgów przypadających na jedną drużynę niepokojąco wzrasta.

• Plusik 1
Opublikowano

MAG w teorii wydaje się genialny. W praktyce może nie być już tak wesoło. Przy takiej ilości graczy odsetek ćwierćinteligentów, półgłówków i bez-mózgów przypadających na jedną drużynę niepokojąco wzrasta.

tekst dnia :)

Opublikowano

tekst dnia :)

Obawy są słuszne, ale grając w betę na szczęście tylko raz zdarzyło mi się, że przez impotencję umysłową graczy z mojego składu nie dało się komfortowo grać. Jeden koleś biegał z nożem i zabijał swoich, drugi robił to samo ze snajperki, a dowódca składu biegał i krzyczał przez hs, że wszyscy jesteśmy upośledzeni, debile itp. chociaż sam nie wykazywał jakiś szczególnych zdolności w walce. Poza tym jednym przypadkiem, przez tydzień grania nie trafiłem na szczęście na większe objawy pustogłowia u graczy.

Opublikowano (edytowane)

Odwołałem preordera na special edition z thehut i zamówiłem w ŚG zwykłą wersie PL, bo skusiła mnie cena

Świat gier mówisz? Powodzenia w sumie,z tego co słyszałem nikt od nich nie dostał preordera w dobrym terminie(też mnie to spotkało 2 razy)

Osobiście jak grałem w betę raz trafiłem na kompletnego 12letniego debila prującego się piskliwym głosem przez hs, bijącym każdego nożem + grantami i ogólnie biegającego w kółko jakby uciekał przed niedźwiedziem gwałcicielem. Poza tym grało się przyjemnie tylko mam pewne obawy-aktualnie na serwerach siedzi około 8k ludzików z usa 3 dni po ich premierze, bardzo średni wynik-mam tylko nadzieję,że ta gra za szybko nie umrze.

Edytowane przez dżar
Opublikowano

Ja właśnie zakupiłem i ściągam patch 37 mb, a następnei update 62 mb. Rydzu kiedy gramy?

Jeszcze nie kupiłem, nie mam siana :D

Myślę że około 10 lutego zakupię ten tytuł i wtedy pogramy bo granie w MW2 to jeden wielki dramat...