Opublikowano 16 marca 200916 l Jak z Wanda zrobić Wandaba albo Wandabata czy jakoś tak? To jest przykład.... kurde ta gra jest strasznie trudna dla mnie :F btw. jakiś sposób na zdobywanie, broni i itemów do ulepszania pataponów? Nie mam już siły, padam kilka razy i dopiero za którymś razem udaje mi się przejść dany poziom.... Może jakieś rady bo mnie to już zazyna irytować :F W 1 część grało się przyjemniej. Edytowane 16 marca 200916 l przez winner
Opublikowano 16 marca 200916 l Wg mnie lewelowanie rareponow, ktore sa na poczatku drzewka nie ma sensu, ja bede farmil surowce tak dlugo az nie bede mial wszystkich pataponow w finalnej formie ultimate rarepona, do tej pory nie przystepuje do misji finalowej Tu macie przydany opis misji, itemow ktore wypadaja z bossow, dodatkowyfch misji oraz cudow ktore mozna zdobyc. http://www.gamefaqs.com/portable/psp/file/950766/55129 I tak maly tip ode mnie: Najlepiej farmi się bronie w misji "battle at ekkora oasis", ktora jest w 3/4 gry, na koncu znajduje sie fort z wiatrakami (odpychaja strzaly) i miotaczem ognia,a z tego fortu wychodza robopony wroga.Najlepiej jest podejsc tak, zeby z widoku zniknal ten fort, wtedy co kilka sekund podchodza 3-4 robopony, wtedy uzywamy pon-pata-pon-pata i jesli macie magow, chaka-chaka, ktore nie tylko daje dobra obrone, lecz takze lecza patapony.Robopony wroga najlepiej podprowadzic tuz pod hero tatepona ktory sluzy za tank i wtedy zaatakowac.Kbapony zbieraja drop, a my nie musimy podchodzic pod fort.Dobrze jest zabrac ze soba toripony. Wiecie gdzie dropia great ice staffy?Potrzebuje ich do pokonania s(pipi)ola ciokinga.
Opublikowano 16 marca 200916 l tez tak robie mam z 20 lvl tej misji xD Ale mnie denerwuje ta misja co trza uwolnic szamana. Non stop mi umiera od ognia albo ucieka ten woz
Opublikowano 16 marca 200916 l Mi wlasnie stuknelo 30h, jestem po misji z szamanem. Szamana odzyskalem magami, lucznikami, megaponami i bohaterem yariponem. Walic bronie, farming pataponow mozna zrobic na 1-2 misji hunterskiej i minigierkach. Z rareponow polecam: roslinke, na 10 poziomie ma ponad 600 hp! i wypasiony cnc, co co chwila daje staggera bossom. 3 takich lucznikow i zaden boss na przeszkodzie nie stoi. Dobry jest takze i tani ten krolik z opadnietymi uszami. Na 10 poziomie ma niewyobrazalne 100 do minimalnego damage i 100 do maksymalnego. A i mozna go zrobic bardzo szybko. Teraz sie troche pobawie bo chce skoczyc na 10 poziom jelenia yariponem, bo jakos yariponem jako bohaterem najlepiej sie mi gra. 2 h i bedzie Do tego farmuje ostatniego rarepona na megapona. Juz 5 lvl. Naprawde ciezko te surowce 5tego poziomu zdobywac...
Opublikowano 16 marca 200916 l Na pierwszej planszy,na której się poluje jest śpiąca tabliczka.W jaki sposób mogę ją obudzić?
Opublikowano 17 marca 200916 l Drzewka są wypaśne na początku jak levelujemy niższe klasy rareponów ale jak się będzie non stop staggerowało bossa to zostawi sporo dropów a w 99% będą to materiały do 3lvl więc warto mieć w składzie podrasowanego Pingwina albo Grzybka bo zamrozony albo uspiony boss po staggerze często upuszcza materiały 4 i 5 levelu . Co do Hero Patapona to polecam Robopona Babase(Skrzydlaty)10lvl z podstawową wartością criticala wynoszącą masakryczne 400% wyposarzony w najlepsze ręce i maske chargeowanym atakiem zadaje maksymalne 9999 punktów obrażeń natomiast podczas hero mode kazdy cios jest na poziomie 4500 a że podczas jednej tury ataku wyprowadza ich ok 8 Boss 40lvl pada poniżej minuty w starciu z tym potworem. Edytowane 17 marca 200916 l przez woocash198
Opublikowano 17 marca 200916 l Tylko wyobraź sobie ile czasu potrzeba na "wyspoilowanie" takiego hero... zrobiłeś go już?
Opublikowano 17 marca 200916 l Tylko wyobraź sobie ile czasu potrzeba na "wyspoilowanie" takiego hero... zrobiłeś go już? Gdybym nie zrobił to bym nie wiedział o jego sile, a wbrew pozorą nie jest to takie trudne jak masz wymasterowanego usypiacza i zamrazacza to jesteś w stanie wyfarmić 2 -3 przedmioty 4 oraz 1 czasem nawet 2 piątego lewelu na wykonanie tagiego hero potrzebujesz 16 tego i tego więc zlejesz bossa z 15 i masz od 5 lewlu dochodzą jeszcze materiały 3 lvl ale jeżeli masz w składzie dzrewka to powinieneś mieć ich w brud co do ekwipunku to wykucie wszystkich boskich i demonicznych broni zajmuje jakieś 30 minut + zdobycie materiaów ale oba masz od tego samego bossa a maska to 5krotne pokonanie danego bossa przy pomocy 3 innych hero i ze swoim na czele nie jest to wielkie wyzwanie. Pozdro dla wszystkich patamaniaków. Edytowane 17 marca 200916 l przez woocash198
Opublikowano 17 marca 200916 l Patapony 1 mam w wersji amerykańskiej. Teraz cchę kupić Patapony 2, jednak opcja przeniesienia sejwa z poprzedneij częsci w europejskiej wersji demo nie działała. Jeśli bym chciał zaimportować stary zapsi gry, musialbym kupic amerykańskie Patapony 2. I teraz: 1. Czy amerykańska i europejska wersja moga razem grać w multi? 2. Co daje to zaimportowanie save'a? Dużo straciłbym grajac od nowa?
Opublikowano 17 marca 200916 l Straciłbyś wszystkie wyspoilowane itemki typu meat, fang, ore itp. A tak btw. skąd wziąć itemy z "demon" w tytule, potrzebne mi są do stworzenia tych pataponów na końcu drzewka.
Opublikowano 17 marca 200916 l Podczas walk z bossami,herosem wraz z innymi herosami(po 5 lvl chyba.Najpierw otrzymujesz innego hero-COM,potem maski.)Potem gdy elegancko wykonasz minigierkę po pokonaniu bossa,otrzymasz demon cośtam Ja w ten sposób zdobywałem bronie u kowala->klepałem Dodonga,za którego dostaję się zawsze kamienie o różnych stopniach.Zawsze jak dobrze mi poszła minigierka po pokonaniu bossa dostawałem Adamanman,potrzebny do stworzenia dobrej broni Edytowane 17 marca 200916 l przez Tiny
Opublikowano 17 marca 200916 l Masz na myśli tę minigierkę z "triumfalnym" śpiewaniem po pokonaniu bossa? btw. doradzisz może do jakiej klasy, jaki kolor(jak masterować) patapony? W którą stronę ich rozbudowywać, żebym potem nie miał kuku(w tej hierarchii drzewkowej)
Opublikowano 18 marca 200916 l A ja mam pytanie odnośnie tego levelowania. Czy w jedynce jest coś takiego jak w dwójce, czy dodali właśnie z myślą o 2 części gry? Jeżeli tak to jak to się robi i o jakim multi Wy mówicie?
Opublikowano 18 marca 200916 l Multi polega na pokonaniu bosa i przeniesieniu "jaja" przez dany poziom, masz na to około 7 minut czasu. Walczyć można maksymalnie w 4 PSP i walczy się przy pomocy pataponów Hero. W P2 levelowanie polega na kilkukrotnym(5-cio) szkoleniu tej samej jednostki w hierarchii drzewkowej. W 1 było to dużo prościej zrobione (tak na czuja)
Opublikowano 18 marca 200916 l podbijam bo mam pytanie Jak uzyskać większy level w minigierce z dzwonem? Zagrałem bezbłędnie, ten instruktor tak powiedział, ale dalej mam 1 lvl. Edytowane 18 marca 200916 l przez winner
Opublikowano 20 marca 200916 l gosciu walisz takimi skrutami ze nic nie rozumie... Nie tylko Ty ale to sprawia, że chyba zostawię jedynkę i przerzucę się na drugą część, bo po tym co czytam, to musi być niesamowita
Opublikowano 20 marca 200916 l Przeszukaj temat, jakieś 2-4 strony wcześniej ktoś podał linka do opisu z wszystkimi maskami.
Opublikowano 22 marca 200916 l Wiecie może jak zmienić postać swojego herosa ? Bo cały czas mam go w postaci yaripon'a a widziałem na różnych filmikach jak występuje jako Dekapon.
Opublikowano 22 marca 200916 l Tam gdzie wybierasz uzbrojenie (bohatera oczywiście) wciśnij kwadrat. Edytowane 22 marca 200916 l przez Krzys PL
Opublikowano 22 marca 200916 l Imo najlepszy jest chyba w postaci Robopona + maska na str, z jego kozackim hero-skillem wymiata jak nikt. Ktos już wcześniej pisał, ale nawet bez wypasionych itemów postać ta daje mocno popalić.