winner 183 Opublikowano 16 marca 2009 Opublikowano 16 marca 2009 (edytowane) Jak z Wanda zrobić Wandaba albo Wandabata czy jakoś tak? To jest przykład.... kurde ta gra jest strasznie trudna dla mnie :F btw. jakiś sposób na zdobywanie, broni i itemów do ulepszania pataponów? Nie mam już siły, padam kilka razy i dopiero za którymś razem udaje mi się przejść dany poziom.... Może jakieś rady bo mnie to już zazyna irytować :F W 1 część grało się przyjemniej. Edytowane 16 marca 2009 przez winner Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 16 marca 2009 Opublikowano 16 marca 2009 Wg mnie lewelowanie rareponow, ktore sa na poczatku drzewka nie ma sensu, ja bede farmil surowce tak dlugo az nie bede mial wszystkich pataponow w finalnej formie ultimate rarepona, do tej pory nie przystepuje do misji finalowej Tu macie przydany opis misji, itemow ktore wypadaja z bossow, dodatkowyfch misji oraz cudow ktore mozna zdobyc. http://www.gamefaqs.com/portable/psp/file/950766/55129 I tak maly tip ode mnie: Najlepiej farmi się bronie w misji "battle at ekkora oasis", ktora jest w 3/4 gry, na koncu znajduje sie fort z wiatrakami (odpychaja strzaly) i miotaczem ognia,a z tego fortu wychodza robopony wroga.Najlepiej jest podejsc tak, zeby z widoku zniknal ten fort, wtedy co kilka sekund podchodza 3-4 robopony, wtedy uzywamy pon-pata-pon-pata i jesli macie magow, chaka-chaka, ktore nie tylko daje dobra obrone, lecz takze lecza patapony.Robopony wroga najlepiej podprowadzic tuz pod hero tatepona ktory sluzy za tank i wtedy zaatakowac.Kbapony zbieraja drop, a my nie musimy podchodzic pod fort.Dobrze jest zabrac ze soba toripony. Wiecie gdzie dropia great ice staffy?Potrzebuje ich do pokonania s(pipi)ola ciokinga. Cytuj
Sangreal 0 Opublikowano 16 marca 2009 Opublikowano 16 marca 2009 tez tak robie mam z 20 lvl tej misji xD Ale mnie denerwuje ta misja co trza uwolnic szamana. Non stop mi umiera od ognia albo ucieka ten woz Cytuj
Mastachi 75 Opublikowano 16 marca 2009 Opublikowano 16 marca 2009 Mi wlasnie stuknelo 30h, jestem po misji z szamanem. Szamana odzyskalem magami, lucznikami, megaponami i bohaterem yariponem. Walic bronie, farming pataponow mozna zrobic na 1-2 misji hunterskiej i minigierkach. Z rareponow polecam: roslinke, na 10 poziomie ma ponad 600 hp! i wypasiony cnc, co co chwila daje staggera bossom. 3 takich lucznikow i zaden boss na przeszkodzie nie stoi. Dobry jest takze i tani ten krolik z opadnietymi uszami. Na 10 poziomie ma niewyobrazalne 100 do minimalnego damage i 100 do maksymalnego. A i mozna go zrobic bardzo szybko. Teraz sie troche pobawie bo chce skoczyc na 10 poziom jelenia yariponem, bo jakos yariponem jako bohaterem najlepiej sie mi gra. 2 h i bedzie Do tego farmuje ostatniego rarepona na megapona. Juz 5 lvl. Naprawde ciezko te surowce 5tego poziomu zdobywac... Cytuj
Sangreal 0 Opublikowano 16 marca 2009 Opublikowano 16 marca 2009 gosciu walisz takimi skrutami ze nic nie rozumie... Cytuj
Tiny 60 Opublikowano 16 marca 2009 Opublikowano 16 marca 2009 Na pierwszej planszy,na której się poluje jest śpiąca tabliczka.W jaki sposób mogę ją obudzić? Cytuj
Pan Pieczarka 167 Opublikowano 16 marca 2009 Opublikowano 16 marca 2009 Musisz podpalić krzaczek pod nim, wtedy posypie się trochę ka-ching. Cytuj
woocash198 0 Opublikowano 17 marca 2009 Opublikowano 17 marca 2009 (edytowane) Drzewka są wypaśne na początku jak levelujemy niższe klasy rareponów ale jak się będzie non stop staggerowało bossa to zostawi sporo dropów a w 99% będą to materiały do 3lvl więc warto mieć w składzie podrasowanego Pingwina albo Grzybka bo zamrozony albo uspiony boss po staggerze często upuszcza materiały 4 i 5 levelu . Co do Hero Patapona to polecam Robopona Babase(Skrzydlaty)10lvl z podstawową wartością criticala wynoszącą masakryczne 400% wyposarzony w najlepsze ręce i maske chargeowanym atakiem zadaje maksymalne 9999 punktów obrażeń natomiast podczas hero mode kazdy cios jest na poziomie 4500 a że podczas jednej tury ataku wyprowadza ich ok 8 Boss 40lvl pada poniżej minuty w starciu z tym potworem. Edytowane 17 marca 2009 przez woocash198 Cytuj
winner 183 Opublikowano 17 marca 2009 Opublikowano 17 marca 2009 Tylko wyobraź sobie ile czasu potrzeba na "wyspoilowanie" takiego hero... zrobiłeś go już? Cytuj
woocash198 0 Opublikowano 17 marca 2009 Opublikowano 17 marca 2009 (edytowane) Tylko wyobraź sobie ile czasu potrzeba na "wyspoilowanie" takiego hero... zrobiłeś go już? Gdybym nie zrobił to bym nie wiedział o jego sile, a wbrew pozorą nie jest to takie trudne jak masz wymasterowanego usypiacza i zamrazacza to jesteś w stanie wyfarmić 2 -3 przedmioty 4 oraz 1 czasem nawet 2 piątego lewelu na wykonanie tagiego hero potrzebujesz 16 tego i tego więc zlejesz bossa z 15 i masz od 5 lewlu dochodzą jeszcze materiały 3 lvl ale jeżeli masz w składzie dzrewka to powinieneś mieć ich w brud co do ekwipunku to wykucie wszystkich boskich i demonicznych broni zajmuje jakieś 30 minut + zdobycie materiaów ale oba masz od tego samego bossa a maska to 5krotne pokonanie danego bossa przy pomocy 3 innych hero i ze swoim na czele nie jest to wielkie wyzwanie. Pozdro dla wszystkich patamaniaków. Edytowane 17 marca 2009 przez woocash198 Cytuj
winner 183 Opublikowano 17 marca 2009 Opublikowano 17 marca 2009 No dobra z skąd te ręcę wziąźć? Cytuj
/Kradz!ej/ 0 Opublikowano 17 marca 2009 Opublikowano 17 marca 2009 Patapony 1 mam w wersji amerykańskiej. Teraz cchę kupić Patapony 2, jednak opcja przeniesienia sejwa z poprzedneij częsci w europejskiej wersji demo nie działała. Jeśli bym chciał zaimportować stary zapsi gry, musialbym kupic amerykańskie Patapony 2. I teraz: 1. Czy amerykańska i europejska wersja moga razem grać w multi? 2. Co daje to zaimportowanie save'a? Dużo straciłbym grajac od nowa? Cytuj
winner 183 Opublikowano 17 marca 2009 Opublikowano 17 marca 2009 Straciłbyś wszystkie wyspoilowane itemki typu meat, fang, ore itp. A tak btw. skąd wziąć itemy z "demon" w tytule, potrzebne mi są do stworzenia tych pataponów na końcu drzewka. Cytuj
Tiny 60 Opublikowano 17 marca 2009 Opublikowano 17 marca 2009 (edytowane) Podczas walk z bossami,herosem wraz z innymi herosami(po 5 lvl chyba.Najpierw otrzymujesz innego hero-COM,potem maski.)Potem gdy elegancko wykonasz minigierkę po pokonaniu bossa,otrzymasz demon cośtam Ja w ten sposób zdobywałem bronie u kowala->klepałem Dodonga,za którego dostaję się zawsze kamienie o różnych stopniach.Zawsze jak dobrze mi poszła minigierka po pokonaniu bossa dostawałem Adamanman,potrzebny do stworzenia dobrej broni Edytowane 17 marca 2009 przez Tiny Cytuj
winner 183 Opublikowano 17 marca 2009 Opublikowano 17 marca 2009 Masz na myśli tę minigierkę z "triumfalnym" śpiewaniem po pokonaniu bossa? btw. doradzisz może do jakiej klasy, jaki kolor(jak masterować) patapony? W którą stronę ich rozbudowywać, żebym potem nie miał kuku(w tej hierarchii drzewkowej) Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 18 marca 2009 Opublikowano 18 marca 2009 A ja mam pytanie odnośnie tego levelowania. Czy w jedynce jest coś takiego jak w dwójce, czy dodali właśnie z myślą o 2 części gry? Jeżeli tak to jak to się robi i o jakim multi Wy mówicie? Cytuj
winner 183 Opublikowano 18 marca 2009 Opublikowano 18 marca 2009 Multi polega na pokonaniu bosa i przeniesieniu "jaja" przez dany poziom, masz na to około 7 minut czasu. Walczyć można maksymalnie w 4 PSP i walczy się przy pomocy pataponów Hero. W P2 levelowanie polega na kilkukrotnym(5-cio) szkoleniu tej samej jednostki w hierarchii drzewkowej. W 1 było to dużo prościej zrobione (tak na czuja) Cytuj
winner 183 Opublikowano 18 marca 2009 Opublikowano 18 marca 2009 (edytowane) podbijam bo mam pytanie Jak uzyskać większy level w minigierce z dzwonem? Zagrałem bezbłędnie, ten instruktor tak powiedział, ale dalej mam 1 lvl. Edytowane 18 marca 2009 przez winner Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 20 marca 2009 Opublikowano 20 marca 2009 gosciu walisz takimi skrutami ze nic nie rozumie... Nie tylko Ty ale to sprawia, że chyba zostawię jedynkę i przerzucę się na drugą część, bo po tym co czytam, to musi być niesamowita Cytuj
Mastachi 75 Opublikowano 20 marca 2009 Opublikowano 20 marca 2009 Wezcie mi powiedzcie ktora maska daje najlepszy atak? Cytuj
winner 183 Opublikowano 20 marca 2009 Opublikowano 20 marca 2009 Przeszukaj temat, jakieś 2-4 strony wcześniej ktoś podał linka do opisu z wszystkimi maskami. Cytuj
Ziuter 0 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 Wiecie może jak zmienić postać swojego herosa ? Bo cały czas mam go w postaci yaripon'a a widziałem na różnych filmikach jak występuje jako Dekapon. Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 (edytowane) Tam gdzie wybierasz uzbrojenie (bohatera oczywiście) wciśnij kwadrat. Edytowane 22 marca 2009 przez Krzys PL Cytuj
winner 183 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 Imo najlepszy jest chyba w postaci Robopona + maska na str, z jego kozackim hero-skillem wymiata jak nikt. Ktos już wcześniej pisał, ale nawet bez wypasionych itemów postać ta daje mocno popalić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi