Gość Opublikowano 19 lipca 2008 Opublikowano 19 lipca 2008 No wlasnie, cos dla poczatkujacych. Mimo iz fanem serii jestem, to w jedynke i dwojke gralem praktycznie tylko samemu, w duzej mierze ze wzgledu na zamieszkiwanie malej miejscowosci. Za niedlugo mam zamiar rozpoczac zabawe z trojka, ktora da mi, mam nadzieje obraz multi w Hejlol. Nie bede cisnal bzdur, ale nie kojarze calkowicie MLG itd. Moglby ktos ta cala terminologie jakos opisac? Cytuj
Zimol 85 Opublikowano 19 lipca 2008 Opublikowano 19 lipca 2008 Bieniu pisze mentorskiego posta:* Cytuj
Bieniu 5 Opublikowano 19 lipca 2008 Opublikowano 19 lipca 2008 (edytowane) MLG to skrót od Major League Gaming - amerykańskiej ligi gier i graczy wideo. Koszykówka ma NBA, hokej na lodzie NHL a gracze mają MLG. Podczas gdy w Polsce granie jest wciąż jeszcze małostką w USA ludzie zarabiają na tym pieniądze z których spokojnie są w stanie żyć na godziwym poziomie. To tak w dużym skrócie i uproszczeniu Z MLG pochodzą też zasady i wersje map dla multiplayera w h3, przez większość graczy uważane za "jedyne słuszne". Oficjalna strona MLG: http://www.mlgpro.com/ Podałbym jeszcze link do fileshare'a z trybami MLG, ale nie mogę znaleźć :s edit. Molo, zniszczyłeś mnie tym AMBUSHEM xD :* Edytowane 19 lipca 2008 przez Bieniu Cytuj
Zimol 85 Opublikowano 19 lipca 2008 Opublikowano 19 lipca 2008 (edytowane) Korzystając z tego, ze Bieniu gada jak polityk (jak o wszystkim, a wychodzi, ze o niczym:P) Pewnie Psyko i innych nowych w temacie MLG bardziej interesują zasady a nie historia i definicja samego MLG... a zatem... To MLG wyroznia sie tym od gier Matchmaking, ze ZAWSZE masz Battle Rifle na starcie, sa pozmieniane niektore respawny startowe i w trakcie meczu, pousuwane sa wszystkie zabawki typu Bubble Shieldy, Regenaratory, wiec grając na MLG nie masz "przyjemności" ich uzywac... Do tego masz zmieniony Speed i Damage w opcjach na 110% tak ze gra jest szybsza i dynamiczniejsza niz Matchmaking:) Aha i jeszcze byłbym zapomniał... Pousuwane sa wszystkie skrzynie, beczki i inne wybuchające, zagracające level dodatki, choc bywa tez sa i odwrotne przypadki, np na mapie Pit masz poustawiane parę kontenerów ktore pozwalają na bardziej efektywne poruszanie sie po mapie. Last but not least w trybach MLG nie uświadczysz broni typu Flamethrower, Missle Pod, Turret ChainGun, Spiker, Needler, Shotgun, Assault Rifle, Plasma Rifle, Gravity Hammer, Energy Sword, Brute Shot. Zapomniałem czegoś? Do tego na większości map bronie sa inaczej poukladane, np na Construct na miejscu SNajperki leżą rakiety, których w defaultowych trybach nie uswiadczysz... Edit. Krzysiu dla Ciebie zawsze:* Edytowane 19 lipca 2008 przez Zimol Cytuj
Bieniu 5 Opublikowano 19 lipca 2008 Opublikowano 19 lipca 2008 (edytowane) Korzystajac z tego, ze Bieniu gada jak polityk (jak o wszystkim, a wychodzi, ze o niczym:P) To MLG wyroznia sie tym od gier Matchmaking, ze ZAWSZE masz Battle Rifle na starcie, sa pozmieniane niektore respawny startowe i w trakcie meczu, pousuwane sa wszystkie zabawki typu Bubble Shieldy, Regenaratory, wiec grajac na MLG nie masz "przyjemnosci" ich uzywac... Do tego masz zmieniony Speed i Damage w opcjach na 110% tak ze gra jest szybsza i dynamiczniejsza niz Matchmaking:) To się nazywa "retoryka"i uczą mnie tego na studiach, wiesz? <_< Anyway, dobrze dopowiedziane Edytowane 19 lipca 2008 przez Bieniu Cytuj
Gość Opublikowano 19 lipca 2008 Opublikowano 19 lipca 2008 Prosilbym o przyblizenei turniejow przez polskich prosow. Duzo dzieje sie po Livie? Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 19 lipca 2008 Opublikowano 19 lipca 2008 No tutaj już zaczyna sie podział. Na tych co pija przed turniejem i na tych co nie pija przed turniejem Przeważnie Ci co nie pija wygrywają. Cytuj
Kerlo 2 Opublikowano 20 lipca 2008 Opublikowano 20 lipca 2008 (edytowane) Po live'ie nic sie nie dzieje, byl raptem jeden turniej online i dwa turnieje lan, wiec za duzo nie straciles, teraz moze byc jeszcze funday (zalezy jakie zasady) i WCG (jak sie nic nie zmieni, to bedzie to (pipi) a nie turniej), takze bieda ogromna. Edytowane 20 lipca 2008 przez Kerlo Cytuj
Raz 19 Opublikowano 20 lipca 2008 Opublikowano 20 lipca 2008 Turnieje na Lajwie są niemiarodajne. H3 na LAN'ie to całkiem inna gra, niż to, co mam na łączu tepsy. Jeśli też masz łącze tego wspaniałego dostawcy, raczej nie spodoba Ci się multi Cytuj
Gość Opublikowano 20 lipca 2008 Opublikowano 20 lipca 2008 Mam Dialog down 1024, up 256. Ponoc spokojnie lacze daje rade. Cytuj
Dziobak_ 1 Opublikowano 27 lipca 2008 Opublikowano 27 lipca 2008 Psyko aka Mac, jedziesz na XFD? Cytuj
Gość Opublikowano 10 września 2008 Opublikowano 10 września 2008 Dobrzy ludzie, napiszcie jaki DLC (mapy itp) do Halo jest za free, a za co trzeba wysuplac pointsy. Cytuj
Kerlo 2 Opublikowano 10 września 2008 Opublikowano 10 września 2008 czy to juz taki problem samemu sobie zobaczyc? Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 10 września 2008 Opublikowano 10 września 2008 (edytowane) narazie nie kupuj sobie map bo i tak nikt na nich nie gra i jak wyjdzie update to ten co jest za 600msp powinien być za free TAK VVVVV Edytowane 10 września 2008 przez Krzys PL Cytuj
Gość Opublikowano 10 września 2008 Opublikowano 10 września 2008 Czyli sciagnac wszystko co jest za free teraz, ta? Cytuj
Gość Opublikowano 3 stycznia 2009 Opublikowano 3 stycznia 2009 Chopaki da rade z wami na Livie pograc? :closedeyes: Cytuj
maciekk 165 Opublikowano 3 stycznia 2009 Opublikowano 3 stycznia 2009 O kolega z Jelonki Dodaj mnie to coś pomyślimy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi