Skocz do zawartości

Lipsk Games Convention 2008

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich chętnych odwiedzić ten temat dzisiejszego zacnego, a jakże, dnia. Nie owijając w bawełnę, nie przedłużając i nie gwałcąc waszej cierpliwości postaram się przejść od razu do sprawy i wyłuszczyć o co chodzi.

Otóż jak zapewne większość z was, ludzi zwanych potocznie graczami wie, w dniach od 21 do 24 sierpnia bieżącego roku pańskiego, w pięknym germańskim mieście nazywanym swojsko Lipskiem organizowane są największe targi elektronicznej rozrywki w europie. Co ciekawe, podobno to ostatni raz gdy odbędą się one tak blisko naszej granicy. Dlategóż to wychodzę do was z propozycją i pragnę zorganizować wyjazd, w zeszłym roku się udało (na ciutkę mniejszą skalę), więc dlaczego nie w tym ;).

Wyjazd planowany jest na 23 sierpnia, we wczesnych godzinach porannych z mojego miasta, czyli z Zielonej Góry (sprawdźcie sobie na mapie, spore miasto położone około 60km od granicy z Deutchlandem). Do wyboru mamy busik 9-cio osobowy (już prawie wypełniony), 20-to osobowy autobusik, lub prawdziwy, duży, klimatyzowany autobus na 40 istot humanoidalnych.

Wszystkich, którzy zainteresowani są taki wyjazdem proszę o kontakt poprzez PM, zapiszę was na listę, w okolicy 10-ego sierpnia podliczymy co i jak i zamówimy autobus.

To chyba tyle, na wszelkie pytania z radością odpowiem, czekam na waszą decyzję.

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

12 Euro bilet normalny; 8,5 Euraka za ulgowy (w zeszłym roku powiedzieliśmy, że jesteśmy studentami i miła pani kasjerka mówiąca po polsku nawet nie sprawdziła legitymacji).

Wyjazd samochodem kosztował 60zł od głowy, ale jeśli zapełnimy 20tkę to cena nie powinna przekroczyć 40zł

Opublikowano

brak zakwaterowania, jedziemy na jeden dzień - sobotę, sprawa jest prosta, w piątek ludzie pracują (w tym i ja), sobota to dzień wolny i najwięcej wtedy dzieje się na targach, w niedzielę targi kończą się, więc połowa wystawców znika i nie ma co oglądać

Opublikowano

przeraża tylko to ze trzeba najpierw do zielonej góry dojechać..... jak ktoś nie ma noclegu... bo nie wiem czy na wyjazd bym sie wyrobił gdybym jechał rannym pociągiem

Opublikowano

mam ten sam problem co misiek bo do Zielonej Gory troche mam , a jezeli mielibysmy tam z rana jechac to musialbym juz dzien wczesniej przyjechac i spac ( czytaj : czekac ) na dworcu .

Pytania :

1.Ile z Zielonej Gory jedzie sie czasu do Lipska ?

2.O ktorej godzinie bysmy sie zwiali z targow , inaczej mowiac ile mamy czasu na zwiedzanie i granie na targach ?

Czyli ogolnie stowka na glowe by sie przydala . Takie minimum.

Opublikowano

ogółem będziemy z Zielonej wyjeżdżać koło 4ej w nocy, nocleg w autobusie czyli. Do Lipska jest 400 km, czyli autobusem powiedzmy, że będzie to około 5h, akurat zajedziemy na 9tą rano, na otwarcie i uciekniemy o 18-tej, lub 20-tej, zależy jak wyjdzie z kierowcami. W najgorszym wypadku macie 9, a w najlepszym 11 godzin na zwiedzanie.

Opublikowano

nic nie obiecuję, ale spytałbym kumpla po powrocie z wyjazdu (tak za tydzień, góra dwa) czy ewentualnie reflektowałby na games convention ;D

uprzedzam, barth abyś nic nie dopisywał ;)

choć znając kumpla (maniak gier x]) pewnie się zgodzi.

elo

Opublikowano

dobralem sie do neta xD

a wiec kumpel w tym czasie ma wyjazd ma majorke <_< wiec odpada.

ale ja raczej sie pisze. w sierpniu na pewno juz zdecyduje bo nie wiem czy nie bede mial jakiejs roboty.

sorry za bRak pl znakow ale jestemn zaspany i zmeczony po calym dniu podrozy x]

Opublikowano (edytowane)

Cześć. Byłbym wstępnie chętny (muszę z kimś coś ustalić) .Czy będzie ktoś jechał samochodem, chętnie bym sie zabrał.Jedyny środek komunikacji to pociąg w moim wypadku i nie widzi mi sie czekać ok 3 i pół godziny na pkp (jeszcze ktoś mnie napadnie :catfight: ).

Edytowane przez kapell