Skocz do zawartości

Dead Rising: Chop Till You Drop

Jacobss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak, dobrze przeczytaliście. Ten wspaniały survival-horror z Xboksa 360, zmierza na Nintendo Wii.

Tutaj potwierdzenie.

A tutaj po polsku.

Do teraz nie mogę w to uwierzyć, jedna z moich ulubionych gier zmierza na Wii! Ta gra posiada cudowny klimat, fabułę oraz grywalność. Do tego są w niej całe tony zombiaków, a krew leje się hektolitrami.

Pierwsze screeny są dość obiecujące - nie odbiegają za dużo od swojej pierwszej wersji.

Edytowane przez Jacobss
  • Odpowiedzi 22
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

etam taki-tam hit, taka tam jatka z byle fabułą. A Wii pociagnie 1/2 zombiatków, albo zrobią cięcia w planszach, albo bardzo prostą animację przeciwników, żeby wiilotem się sprawdziła grywalność trzeba będzie obniżyc poziom trudności. No i gore na Wii, poleje się zielona krew oj poleje... No i hektolitry soku & mleka z 5l baniaków prosto do bezdennego żąłądka nic-nie-kumającego Franka Westa lol.

Opublikowano
etam taki-tam hit, taka tam jatka z byle fabułą. A Wii pociagnie 1/2 zombiatków, albo zrobią cięcia w planszach, albo bardzo prostą animację przeciwników, żeby wiilotem się sprawdziła grywalność trzeba będzie obniżyc poziom trudności. No i gore na Wii, poleje się zielona krew oj poleje... No i hektolitry soku & mleka z 5l baniaków prosto do bezdennego żąłądka nic-nie-kumającego Franka Westa lol.

Może byś chociaż przeczytał newsy na ten temat? :huh: Jest dokładnie wyjaśnione na czym cięcia będą polegać. A jeżeli chodzi o fabułę, to albo jej nie zrozumiałeś, albo w ogóle całego wątku głównego nie przeszedłeś. W połowie gier na Xboksie 360 fabuła jest tylko pretekstem, do dalszego strzelania, czy też siekania. A tutaj gra opiera się na fabule. Cudownie wyreżyserowane scenki, z kapitalnymi wątkami pobocznymi, czyli - psychopaci, sekta, ludzie w desperacji. Do tego są wspaniałe elementy zaszczucia w grze, masa przedmiotów do użycia i niesamowicie mroczna muzyka.

Opublikowano (edytowane)

Może byś chociaż przeczytał newsy na ten temat? :huh: Jest dokładnie wyjaśnione na czym cięcia będą polegać. A jeżeli chodzi o fabułę, to albo jej nie zrozumiałeś, albo w ogóle całego wątku głównego nie przeszedłeś. W połowie gier na Xboksie 360 fabuła jest tylko pretekstem, do dalszego strzelania, czy też siekania. A tutaj gra opiera się na fabule. Cudownie wyreżyserowane scenki, z kapitalnymi wątkami pobocznymi, czyli - psychopaci, sekta, ludzie w desperacji. Do tego są wspaniałe elementy zaszczucia w grze, masa przedmiotów do użycia i niesamowicie mroczna muzyka.

lol

Edytowane przez Yahoosh
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

No i wyszło szydło. Gra wygląda niezbyt zachęcająco pod względem grafiki. A sterowanie za pomocą Wiimote raczej się nie sprawdzi w tej grze. Dziwne, że Sony nie wyłożyło trochę kasy na port. Gra ma już trochę na karku ale ludzie wciąż pamiętają.

Opublikowano (edytowane)

Nie chcę znowu wyśmiewać Nintendo ale to już jest gruba przesada. Dead Rising ma rzesze fanów i mogłoby się stać powodem dla którego starzy wyjadacze kupiliby ich konsole. A tak wyszło jak zwykle. Capcom dał ciała. Gra jest pozbawiona elementu, który napędzał cały ten cyrk - ogromnej ilości zombie.

Edytowane przez rkBrain
Opublikowano

wydaje mi się że wii-wersja bardziej będzie opierała się na strzelaniu a nie chlastaniu z broni białej, podobno będą jakieś nowe bronie palne a sterowanie zbliży siędo tego z re4 na wii

Opublikowano

Chrzanić zombiaki i sterowanie. Nie dlatego uważam tą grę za jedną z najlepszych w historii. Klimat, fabuła i cutscenki. To jest to za co lubię tą grę i ją przechodziłem z 6 razy, próbując różnych zakończeń itd. A jak patrzę na trailery z wersji na Wii, to wygląda jakoś tak, jakby Capcom na tyle zmienił tą grę, że fabuła zeszła na dalszy plan i zrobili bezmózgą siekankę zombi różnymi przedmiotami.

Nie tak to sobie wyobrażałem. Wersja na X360 była po prostu intrygująca z kultem, psychopatami etc. A tutaj jak na to patrzę, to gdzieś to wszystko poszło.

Szkoda gadać. Mam nadzieję, że jak już wyjdzie wersja na PS3 (kto czytał ostatnie wieści, ten wie, że w końcu to nastanie - tak jak to było z Lost Planet) to dostaniemy porządną konwersję z X360 (gdzie wszystko zostanie zachowane), a nie takie popłuczyny. Naprawdę spodziewałem się po wersji na Wii więcej. Myślałem, że wsadzą tylko słabsze tekstury, gorszą rozdziałkę, mniej zombiaków i tyle, a klimat i fabuła zostaną nietknięte. A tak po zapowiedzianych (ze scanów) i trailerów wynika, że przebudują tą grę tak, że stanie się zwykłą siekanką bez duszy.

Gość MasterShake
Opublikowano

ej bez urazy, na paru screenach to wygladalo jak na xo ale na tym filmiku - co to jest? To taka wersja dla biednych czy co? Powinni za pol ceny to opychac.

Opublikowano

Ale co tu dużo można zmienić? Zaczyna się wrzesień, premiera w listopadzie, w dwa miesiące nie zmienisz koncepcji gry (taka powinna już być dawno temu zatwierdzona i gotowa) i wielkich zmian nie zrobisz. Dwa miechy przed premierą, gra wchodzi po prostu w fazę beta testów i zmianie mogą ulec drobnostki, ale nie grafika, klimat czy też gameplay.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Chrzanić zombiaki i sterowanie. Nie dlatego uważam tą grę za jedną z najlepszych w historii. Klimat, fabuła i cutscenki. To jest to za co lubię tą grę i ją przechodziłem z 6 razy, próbując różnych zakończeń itd. A jak patrzę na trailery z wersji na Wii, to wygląda jakoś tak, jakby Capcom na tyle zmienił tą grę, że fabuła zeszła na dalszy plan i zrobili bezmózgą siekankę zombi różnymi przedmiotami.

Nie tak to sobie wyobrażałem. Wersja na X360 była po prostu intrygująca z kultem, psychopatami etc. A tutaj jak na to patrzę, to gdzieś to wszystko poszło.

Szkoda gadać. Mam nadzieję, że jak już wyjdzie wersja na PS3 (kto czytał ostatnie wieści, ten wie, że w końcu to nastanie - tak jak to było z Lost Planet) to dostaniemy porządną konwersję z X360 (gdzie wszystko zostanie zachowane), a nie takie popłuczyny. Naprawdę spodziewałem się po wersji na Wii więcej. Myślałem, że wsadzą tylko słabsze tekstury, gorszą rozdziałkę, mniej zombiaków i tyle, a klimat i fabuła zostaną nietknięte. A tak po zapowiedzianych (ze scanów) i trailerów wynika, że przebudują tą grę tak, że stanie się zwykłą siekanką bez duszy.

znasz ty sie wogole naa grach? gadasz takie glupoty ze z tego wynika ze grales pierwsze na jakies amidze a pozniej przerzuciels sie na x'a360 i pierwsza gra jaka zagrales bylo dead rising i jestes zachwycony.jaka tam fabula jakie skomplikowanie ktora gra capcomu miala skomplikowana fabule: devil may cry seria czy moze resident albo onimusha :lol: .nie jestem jakis anyfanem gier capcomu lecz przeciwnie uwielbiam serie dmc residenta ale te gry fabule stwaiaja na drugim miejscu badz jeszcze dalej

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

pogralem dzisiaj i... no, nie jest dobrze :=(

Nigdy nie narzekałem na grafike, ale mogli sie chociaz ODROBINE postarac, bo graficy chyba przez caly czas mieli w głowie cos typu "HEHE PRZECIEZ TO WII, (pipi)AC GRAFIKE, ZROBMY PIXELOZE NIKT SIE NIE SKAPNIE". Mniej zombiakow na ekranie, filmiki sa brzydkie, 2 kroki od bohatera grafika wyglada jak z psxa... Q_Q

Sterowanie za to fajne jest, jak sie zapomni o grafice to mozna pozamiatac troche zombiakow, chociaz znikaja dosc szybko i nie ma az takiej satysfakcji =<