Skocz do zawartości

S-F mało znane ale dobre

adi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moon 44 , Koziorożec 1 , to też juz klasyki i Outland z connerym też dobry , i taki film Cherry 2000 pamiętacie?

Należało by wspomniec o filmie Tron i polecam luknąc Heavy Metal.

Heavy Metal 1i2 ;)

przypomniałeś mi o Cherry2000, jeden z pierwszych filmów sf, który mną pozamiatał

głównie dlatego, ze oglądałam to będąc małym szczawiem

film może nie jest z górnej półki i ma banalne zakończenie, ale dla mnie to była nowa jakość

i prawdopodobnie pierwszy obejrzany film o androidach, musze poszukać w internetowym śmietniku i to wygrzebać

Gość _Milan_
Opublikowano (edytowane)

robot jox ;]]]

lukajcie to ;]

Edytowane przez _Milan_
Gość andertejker
Opublikowano
robot jox ;]]]

lukajcie to ;]

no klasyka z mojej młodości!

miałem tu raz podawać ten film,

jednakowoż tytuł tego topicu brzmi "S-F mało znane, ale dobre" :rolleyes:

była jeszcze druga część tego filmu, ale już o zupełnie czymś innym.

Opublikowano

Donnie Darko - mam nadzieje że wszyscy znają? klasyk a w sumie mało znany

Dark City - myślałem ze to xero Matrixa, ale potem zobaczyłem datę produkcji :>

co tam jeszcze

The Returner (dobre efekty) , Dante 01 (nowe francuskie) , Primer (niezły mindfuck)

Gość _Milan_
Opublikowano

hehe, to jest nic, ja juz zakonczylem odgrzewanie wspomnien, i moge sie pochwalic ze dogrzebalem sie swojego czasu do jednej z najlepszych bajek z czasow mlodosci, filmu ktory konkurowal z transformers, czyli robotix ;]

mam to na plycie, wypier,dol.

Opublikowano (edytowane)
hardware, pamietam ze trzeslem portami jak to za dzieciaka ogladalem.

Ja też i dlatego sobie to odswieżyłem ostatnio ;)

Jako kierowca wodnej taksówki wystepuje tam Leemy z Motorhead :)

Przy okazji parę propozycji

-Kokon

-X-tro (tam to dopiero puszczałem w majty :) )

Edytowane przez adi
Opublikowano (edytowane)
"Screamers" Carpentera (chyba) - ma fajny postapokaliptyczny klimat. Rzadko jest w TV.

pamietam jak ogladalem to za dzieciaka, to sie niezle balem tych robotow co pod ziemia lazily.

ja bym jeszcze dodal film Freejack, nie jest chyba zbyt popularny ale gralo tam sporo znanych osob

pamieta moze ktos film, w ktorym na ziemii obcy zyli razem z ludzmi, odroznic ich bylo mozna tylko ubierajac specjalne okulary przeciwsloneczne

Edytowane przez Shen87
  • Minusik 1
Opublikowano

Sa jeszcze 3 filmy ktore opieraly sie na pokazywaniu sztuk walki ale dla mnie mialy oprocz tego fajny klimat sf. a sa to : NEMESIS (Olivier Gruner) , AUTOMATIC (Olivier Gruner) , WOJOWNIK GWIAZDY POLNOCY (Gary Daniels ,Chris Penn ,Costas Mandylor)

• 2 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Polecam MOON. Widziałem wczoraj. Uważam że mało znany , sam szukam S-F dużo a na to trafiłem przez zupełny przypadek.

Film bardzo dobry , z życiową rolą Sama Rockwella i muzyką Clinta Mansela (Requiem dla snu, Źródło)

Polecam

• Minusik 1
Opublikowano

Polecam Sunshine / "W stronę słońca" ;p Bardzo klimatyczny film, fani Deadspace będą zadowoleni. Niby nic się nie dzieje, statek leci sobie w stronę słońca, ale klimat i muzyka jest pierwszorzędna.

• 1 rok później...
Opublikowano

Możecie coś polecić z tego i zeszłego roku? Starałem się obejrzeć te najlepsze produkcje ale może coś mi umknęło. Może obejrzeliście coś dobrego z niższej półki ale z np. dobrą scenografią lub historią?

• 3 miesiące temu...
  • 7 lat później...