Gość Kyo Opublikowano 5 czerwca 2009 Opublikowano 5 czerwca 2009 (edytowane) Headshota jest o dziwo dość ciężko zrobić więc to jest in plus. Też to zauważyłem ale po "doświadczeniach" z MGO2 (headshot only) mi to pasuje. Co prawda im dalej tym łatwie, gdyż wczoraj mniej więcej 1/3 moich kill'i to były headshoty. Zaznaczę tylko że z AK to jest prawie niemożliwe (nawet z bliska) - biegam jak tylko się da po M4 gdyż jest dużo łatwiej - podkreślam - dla mnie to jest in plus, ale zrozumiem jak komuś to nie przypasuje. UP: Odnośnie motywów - jeśli przeciwnik zataszczy skarb pod swój respawn point i nie można go odbić (tak było wczoraj jak graliśmy z Emetem) zawsze można cisnąć granatem który go rozwali. Niby proste ale.... dla mnie świetne rozwiązanie Wreszcie chyba znalazłem grę online dla mnie - od czasu pierwszego MGO dlawno tak świetnie się nie bawiłem w shooterze online. Edytowane 5 czerwca 2009 przez Kyo Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 5 czerwca 2009 Opublikowano 5 czerwca 2009 (edytowane) Skarb ulega zniszczeniu ? Nice... Ja miałem akcję, że koleś zdechł metr od skrzyni, zabijając przy tym swego killera. Nie pozostało mi nic innego, jak wrzucić skarb na miejsce M4 >> AK47 to fakt. Mniejszy rozrzut = większa celność. Nie bez powodu jest tylko kilka na mapie. Mnie też U2 multi w dziwny sposób świetnie bawi W sensie - porównując do tego, że zakochany byłem/jestem w CoD4 czy KZ2. Przede wszystkim odpowiada mi ta "plastyczność" tej gry, ta miękka grafa (jakkolwiek to nazwać), wielopoziomowe areny, cover-system. No i boska grafa. Jednocześnie - dzięki uproszeniu rozgrywki gra unika mnóstwa kłopotliwych i drażliwych kwestii spotykanych u innych (kampienie, lagi, łatwe heady, itp.) Edytowane 5 czerwca 2009 przez Butcher Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 5 czerwca 2009 Opublikowano 5 czerwca 2009 I to chyba świadczy o tym małym fenomenie który mam nadzieję niedługo nadejdzie. Grając nie czuje się ciśnienia, rankingów czy innych wielu pierdół które występują w innych tuzach online. U2 nawet jak nie próbuje z nimi konkurować! Tutaj nie ma takiej presji, jest za to czysty FUN a o to chyba chodzi! Nie? Cytuj
BoroBoro 161 Opublikowano 5 czerwca 2009 Opublikowano 5 czerwca 2009 ile jest poziomów w tej becie mam narazie 5 no i czy za poziomy cos sie odblokuje nowego ?? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 5 czerwca 2009 Opublikowano 5 czerwca 2009 Nie wiem - widziałem już gracza który miał 25LVL. Ja mam 16 po wczorajszej sesji i narazie nic się nie odblokowało. Do 10 jest brąz, podejrzewam że do 20 lub 25 srebro a powyżej złoto - co dalej - nie wiem. Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 5 czerwca 2009 Opublikowano 5 czerwca 2009 I to chyba świadczy o tym małym fenomenie który mam nadzieję niedługo nadejdzie. Grając nie czuje się ciśnienia, rankingów czy innych wielu pierdół które występują w innych tuzach online. U2 nawet jak nie próbuje z nimi konkurować! Tutaj nie ma takiej presji, jest za to czysty FUN a o to chyba chodzi! Nie? To chyba to. Tu nie ma napinki na ranking, odznaczenia, medale, wstęgi, nowe giwery, perki - jest czysty FUN, rosnący wprost proporcjonalnie do naszych umiejętności oraz trafienia na zgraną, kumatą ekipę. Poziom XP daje nam tylko śladowe pojęcie o umiejetnościach danego człowieka, co często i tak jest złudne, bo wczoraj na swoim lvl 6 zdobywałem momentami 3x więcej fragów niz kolesie na lvl 10 i wyżej, a wejście na lvl 10 zajęło mi godzinę. Gra w świetny sposób motywuje nas samych do szlifowania umiejętności, dając więcej kasy (która przekłada się na awans) za ciekawe akcje - double kill, commando, zdobycie skarbu, itp. Zwykłe fragi = mała kasa. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 5 czerwca 2009 Opublikowano 5 czerwca 2009 hehe...to samo co nas bawi bedzie przeszkadzac innym, brak czegos do odblokowywania, rankingi itp...moze to sie zmieni do pelnej wersji ale...to juz nie moj problem Dla mnie niech tylko zmniejsza ilos olowiu potrzebnego do usmiercenia przeciwnika i headshoty a bedzie bajka Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 5 czerwca 2009 Opublikowano 5 czerwca 2009 Czy ktoś wspominał tutaj, że będzie opcja nagrywania filmów z multi? Jest taka opcja w menu, nieaktywna w becie. Mniam. Tak, już było o tym wspominane ;P EDIT konrado - na problemy z połączeniem faktycznie działa to, co pisał Old Kyo. Jak Ci nie znajdzie graczy w 10-20 sek., cofnij się o 3 ekrany (do ekranu Matchmaking) i wejdź ponownie. Też to zauważyłem, ale nie zawsze skutkuje ;/ Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 6 czerwca 2009 Opublikowano 6 czerwca 2009 (edytowane) Wczoraj a raczej dzisiaj miałem dłuższą sesję i tym razem napiszę coś negatywnego: Rzeczywiście coś nie tak jest z headshotami - tak to raczej normalnie wchodzą ale trzeba być bardzo precyzyjnym - wręcz trafić w czoło ale czasem (żeby nie powiedzieć często) zdarza się tak że opróżnimy przysłowiowy cały magazynek w łeb naszemu oponentowi i zero reakcji - wczoraj miałem tak przynajmniej kilka razy - zachodziłem przeciwnika "od tyłu" - cały magazynek w łeb i dopiero tak jak by ostatni pocisk robił HS'a. Zauważyłem też jedną rzecz przez którą być może czasem myślimy że HS wszedł a go nie ma - gdy oddajemy serię w okolice głowy dość często postać przeciwnika się automatycznie zasłania (podnosi ręce w górę - tak jak by osłaniała głowę). To też może być przyczyną częstych WTF? HS'y ND ma do poprawki w każdym bądź razie. UP: Wydaje się że to nie jest wina silnika gry a raczej serwerów gdyż w CO-OP'ie wszystko jest jak należy i HS'y gładko wchodzą. Widać także że ND szybko reagują na uwagi graczy, gdyż wczoraj parę rund zagrałem nie do 25 a 35 i 50 fragów i 5 zdobytych skarbów a nie jak było poprzedni do 3. Edytowane 6 czerwca 2009 przez Kyo Cytuj
szymuR1920 5 Opublikowano 6 czerwca 2009 Opublikowano 6 czerwca 2009 (edytowane) Oby mi się udało wylosować kod na playstationlifestyle.net Jak coś to tu linka : http://www.ps3info.pl/forum/100-kodw-do-be...nia-t14491.html Edytowane 6 czerwca 2009 przez szymuR1920 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 6 czerwca 2009 Opublikowano 6 czerwca 2009 Rozegrałem wczoraj parę partyjek online i jestem może nie tyle zachwycony co naprawdę usatysfakcjonowany. Bardzo sprawnie zrobione multi, co-op, miła odmiana po tych wszystkich fpsach. Grafika oczywiście miecie wszystko, to, jak dużo obiektów i obiekcików upchnięto na planszach wręcz przeraża Do tego solidne, równe tekstury i świetna kolorystyka. Sama rozgrywka jest wbrew temu co się spodziewałem, bardzo dynamiczna i miodna. Nie mogę się doczekać pełnej wersji Uncharted 2. Cytuj
Emet 1 089 Opublikowano 6 czerwca 2009 Opublikowano 6 czerwca 2009 (edytowane) Chyba nikt jeszcze tego tutaj nie wrzucał. Gameplay z konferencji w 720p http://www.eurogamer.net/videos/e3-unchart...ameplay?size=hd E: Właśnie obejrzałem filmik (najpierw go ściągnałem) i... WOW! Mimo, że widziałem inne gameplaye (i ten na żywo, ale w słabej jakosci) i mam bete... WOW! Edytowane 6 czerwca 2009 przez Emet Cytuj
rkBrain 28 Opublikowano 6 czerwca 2009 Opublikowano 6 czerwca 2009 (edytowane) Już teraz można ogłosić, że U2 będzie najlepszą kiedykolwiek zrobioną grą action adventure. Po co komu Indiana Jones? Edytowane 6 czerwca 2009 przez rkBrain Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 7 czerwca 2009 Opublikowano 7 czerwca 2009 (edytowane) Najładniejszą i najlepiej poskryptowaną to na pewno. Ale nie najlepszą. Jak narazie najlepszy action adventure to jest Tomb Raider Underworld i wątpię aby U2 to zmienił. No chyba, że dodadzą choć trochę logicznych zagadek i zmniejszą liczbę wrogów. Edytowane 7 czerwca 2009 przez Masorz Cytuj
froniu 1 Opublikowano 7 czerwca 2009 Opublikowano 7 czerwca 2009 No na pewno Tomb Raider Underworld Jedna z najgorszych części Tomba a ty to uważasz za najlepszy action adventure Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 7 czerwca 2009 Opublikowano 7 czerwca 2009 Najładniejszą i najlepiej poskryptowaną to na pewno. Ale nie najlepszą. Jak narazie najlepszy action adventure to jest Tomb Raider Underworld i wątpię aby U2 to zmienił. No chyba, że dodadzą choć trochę logicznych zagadek i zmniejszą liczbę wrogów. absolutnie sie z tym nie zgodze aktualnie stawiac Tomb Raider Underworld wyzej od Uncharted 2 to cios na miare knock-outu dla panow z Naughty Dog. ostatnie czesci TR nijak maja sie klasa do swoich poprzedniczek i juz czas najwyzszy, zeby seria ta sie raz na dobre zakonczyla. aktualnie moim zdaniem prym w action-adventure wiedzie seria Uncharted, bo to ze nastepczyni pierwszej czesci zdeklasuje konkurencje, jestem przekonany po zaledwie paru filmikach p.s. ale niecierpliwie czekam na maila z kodem do bety... ale szanse sa nikle... :| Cytuj
Psykoman 187 0 Opublikowano 7 czerwca 2009 Opublikowano 7 czerwca 2009 hmm w codzie jest jeszce duzo do poprawki. jak wchodze na drabine i skacze do gory znikaja tekstury i widze modele postaci stojacych na budynku ;]. Czesto gdy trzymam L1 wyskakuje jakas brazowa tekstura na pol ekranu. Ale tylko tyle o headshoty zrobione zostaly tak celowo zeby zbyt szybko nie zabijac. Ogolnie w grze najbardziej cenie rownosc graczy bronie znajdujemy na mapie a nie startujemy z leprzymi bo mamy wiekszy level (jakas nowa moda) jest miodnie;] @Old kyo - czesto spotykam cie online w becie ;] Cytuj
diolek 43 Opublikowano 7 czerwca 2009 Opublikowano 7 czerwca 2009 ta gra pozamiata wszystko co można pozamiatac w temacie gier ever!. Premiera U2 będzie początkiem orgii dla moich gałek ocznych na miare widoku nagiej pameli anderson w czasach kiedy miałem 17 lat Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 7 czerwca 2009 Opublikowano 7 czerwca 2009 (edytowane) Tomb Raider Underworld? No właśnie go mam i aż mi się nie chce w niego grać.... Masorz - masz chociaż jakieś porównanie? Psykoman - jakim cudem My jeszcze w teamie nie graliśmy? Ja sobie dzisiaj robię przerwę Edytowane 7 czerwca 2009 przez Kyo Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 7 czerwca 2009 Opublikowano 7 czerwca 2009 Jezu Chryste, Uncharted to strzelanina z elementami action adventure a nie na owdrót . Po prostu danie z inaczej ułożonymi potrawami niż w przypadku pani Croft. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 7 czerwca 2009 Opublikowano 7 czerwca 2009 wpis.Uncharted bliżej zdecydowanie gameplayem do Gears of War niż do jakiejkolwiek części przygód Lary Croft. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 7 czerwca 2009 Opublikowano 7 czerwca 2009 No ba o czym oni pierdzielą, jaka Lara Croft w "dżinsach" ?? Że fabularnie czujemy się jak w filmach przygodowych to tym lepiej nie mamy odtwórczej strzelaniny, tylko prawdziwy hicior który wciąga włącznie ze skarpetkami. Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 7 czerwca 2009 Opublikowano 7 czerwca 2009 wpis.Uncharted bliżej zdecydowanie gameplayem do Gears of War niż do jakiejkolwiek części przygód Lary Croft. I to jest chyba największy minus jedynki. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 7 czerwca 2009 Opublikowano 7 czerwca 2009 To ty chyba nie szalałeś za bardzo po mapie w czasie walk XD. Cytuj
kaczor_kg_PL 1 Opublikowano 7 czerwca 2009 Opublikowano 7 czerwca 2009 I to jest chyba największy minus jedynki. Zgadzam się, czasem było za dużo tego strzelania. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi