MYSZa7 8 956 Opublikowano 7 października 2009 Opublikowano 7 października 2009 Dzisiaj odwiedziłem MM i EMPIK w celu dokonania rozpoznania strategicznego względem wersji limitowanej lub z bonusowym filmem. Z informacji jakie otrzymałem wynika że: - MM będzie sprzedawać grę 14 lub 15 października w cenie 239zł bez żadnych dodatków (termin zależy od tego kiedy dostaną towar) - EMPIK przewiduje premierę na 20 lub 21 października, cena również 239zł, o wersji limitowanej wiedzą tylko tyle, że może się pojawi ale nie wiadomo w jakiej cenie (pan z obsługi był w ogóle zdziwiony, że pytam o taką grę ) Sklepy odwiedzone MM i EMPIK Zabrze CH M1, EMPIK Plejada Bytom No chyba ich coś poje... . Jeśli w pobliskim MM okaże się,że cena będzie podobna to podziękuje i zamawiam przez neta Cytuj
.... 2 Opublikowano 7 października 2009 Opublikowano 7 października 2009 Przecież MM i Empik zawsze mają wersje "specjalne" tzn. dla frajerów. Wystarczy wejść na ceneo lub allegro i sprawdzić jaka jest właściwa cena. burnout paradaise ultimate box w dniu premiery za 119,- dead space pare dni po premierze 179,- to mm w empiku kupilem wcale nie tak dlugo po premierze cod:ww, nie pamietam za ile, ale ze 2 dyszki taniej niz na allegro chodzily owszem, czesto maja tam "super promocje", ale gry zlokalizowane maja tam raczej rozsadne ceny, dlatego zdziwilem sie K_J podal kwoty zaczynajace sie od dwojki nie zamowilem preordera, bo nie chce powtorzyc sytuacji z killzone (empik z koszulka i chyba playna za grosze, mm z filmem, oba w podobnej cenie co moj preorder i ze dwa dni wczesniej) i mam nadzieje, ze sie nie zawiode na jednym z tych sklepow (czwartej alternatywy raczej nie ma) Cytuj
Szymek 1 055 Opublikowano 7 października 2009 Opublikowano 7 października 2009 Czy ktoś logował się na stronie naughtydog.com? Ciągle występuje jakiś błąd. Ta mam to samo od dwóch tygodni próbuje się zalogować i duuuuuuupaa. Loguje sie tyle ze od okolo tygodnia staty stoja w miejscu Cytuj
ziemia1 685 Opublikowano 7 października 2009 Opublikowano 7 października 2009 (edytowane) jeśli ktoś chce recenzja gamespotu is łonline spoilery lecą od początku videorecki http://www.gamespot.com/ps3/action/uncharted2amongthieves/review.html a i jeśli komuś nie spodoba się to co zobaczy w pełnej wersji Justin Richmond (twórca multi w U:AT) revealed that programmers are already optimising on the engine, and have been split into groups to work on "whatever we're going to do next". "Hahaha. I don't know what we'll do next actually," answered Richmond, when asked what that was. i kilka innych info poniżej, odnośnie multi http://www.eurogamer.net/articles/naughty-dog-details-uncharted-2-dlc Edytowane 7 października 2009 przez ziemia1 Cytuj
K_J 4 Opublikowano 7 października 2009 Opublikowano 7 października 2009 Ja osobiście do MM nic nie mam Burnout'a Ultimate Box kupiłem właśnie za 119zł w Empiku nadal kosztuje 139zł. Zdziwiło mnie, że nic nie wiedzą na temat wersji limitowanej lub o bonusowym filmie. Może się okazać, że jednak U2 nie będzie w zestawie z żadnym filmem. Cytuj
ziemia1 685 Opublikowano 7 października 2009 Opublikowano 7 października 2009 Nie rozumiem waszego zdziwienia tym że w mm empikach itd nic nie wiedzą lub wiedzą mało i źle, oni są w pracy, niekoniecznie wymarzonej. Mają masę produktów do sprzedania, jedyny kto może to zmienić to dystrybutor który ma świetne kontakty z daną firmą i wie jak przekazać informację, aby nie utknęła gdzieś po drodze. Chcecie żeby to się zmieniło, to nie zostawajcie game designerami, redaktorami portali, newsmanami itd. Postawcie sobie za cel zostać zakochanym w swojej pracy sprzedawcą gier w sklepie sieciowym, po 2 tygodniach domyślicie się że to zła droga i lepiej zostać sprzedawcą na allegro bo tam zyebią cię tylko negatywem na który możesz odpowiedzieć. Drake też nie ma lekko szukając tych wszystkich skarbów i oszczędzając na kosztach (bynajmniej nie ludzkich) Cytuj
QTF 8 Opublikowano 7 października 2009 Opublikowano 7 października 2009 obdzwonilem pare sklepow w wawie i nie ma mowy zeby dostac gre przed premiera. Niektórzy to dopiero w pt. za tydzien beda mieli... Wiecie moze czy mozna gdzies dostac wczesniej na terenie wawy( najbardziej chcialbym zgarnac limitke)? Cytuj
krak2610 0 Opublikowano 7 października 2009 Opublikowano 7 października 2009 obdzwonilem pare sklepow w wawie i nie ma mowy zeby dostac gre przed premiera. Niektórzy to dopiero w pt. za tydzien beda mieli... Wiecie moze czy mozna gdzies dostac wczesniej na terenie wawy( najbardziej chcialbym zgarnac limitke)? K2 wyrwałem w złotych tarasach, games coś tam shop. Musisz się dobrze uśmiechać i byc ubrany jak nol lajf, żeby Ci sprzedali. Super-hiper hasło to ' Chloe ma fajna pupę! " Cytuj
Texz 670 Opublikowano 7 października 2009 Opublikowano 7 października 2009 (edytowane) Ładny theme w oczekiwaniu na Uncharted 2 do ściągnięcia z poziomu przeglądarki PS3: http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=17931837&postcount=4643 e: wchodzimy na mediafire, ignorujemy otwarcie drugiego okienka, czekamy aż pojawi się link, najeżdżamy kursorem na niego, dajemy trójkąt - File - Save Target. Edytowane 7 października 2009 przez t3xz Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 Kiedys w gazetach (w PE tez) byly rozpisane poszczegolne punkty w oceniaczce i jak recenzenci sie do nich odnosza ( od 1 do 10), teraz juz tego nie widze. A przydaloby sie ponownie to umiescic ,bo jak widac kazdy inaczej interpretuje oceny. Dla mnie 1 to totalny szit i profanacja dla rynku gier, a 10 gra idealna, wnoszaca nowe standardy, rewolucja i wogole nie mozna sie do niczego przyczepic ( a ze do kazdej gry mozna sie przyczepic to 10 by byla ocena niedoscigniona ). Ok koncze OT, ale chcialem jeszcze wyjasnic o co mi chodzilo z tymi ocenami. Pozdro i bez spinki Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 A moze Saturn MM beda dodawali ostatniego Indiana Jonesa Fajnie by bylo, pytanie tylko czy wydawca jest Sony... Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 Jonesa wydaje Paramount Pictures, u nas Imperial Cinepix. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 Jeśli kogoś interesuje EMPIK.com podał ceny obu wersji: - zwykła: 224,90 zł - limitka: 249,90 zł Cytuj
Texz 670 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 Jeśli kogoś interesuje EMPIK.com podał ceny obu wersji: - zwykła: 224,90 zł - limitka: 249,90 zł Niech się ludzie cieszą, że gra w ogóle będzie dostępna w Empiku. Choć ceny mają skandaliczne. Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 Oni toi zawsze zawyżają ceny. Nigdy bym u nich nie kupił nowej gry. Pół roku temu widziałem w jednym z takich sklepów Ninja Gaiden Sigma za 249. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 Z NGS to jest dziwna sprawa, w podobnej cenie widziałem ją w MM w Opolu, więc Empikowi się nie dziwię, że nie chcą być gorsi. Ciekawe ile MM sobie zażyczy za Un2. Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 Kiedys kupowalem gry na ps2 w MM, Empiku, ale odkad mam ps3 to omijam te sklepy z daleka (chyba ze sprzedaja bez vat'u) - ceny siegaja tam nawet do 279 zl, gdzie ta sama gra kosztuje 199 lub nawet taniej. Cytuj
Shago 3 603 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 W takich marketach czesto nie sa niezmienione ceny... Przy kasach moze sie okazac cos innego . Ja tak czesto mialem, szczegolnie przy filmach dvd. Cytuj
Jakim 1 797 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 W tego typu marketach to chyba nawet Bóg sam jeden nie wie na jakiej zasadzie są tam układane ceny. W takim Saturnie kupiłem oficjalnie 2 dni przed premierą NFS Shifta za 167zł. Przychodzac tam niecałe 2 tygodnie później cena na pudełeczku jaka widniałą to 159zł + dodatek w postaci karnetu na gokarty!! Szlag mnie trafił ale co tam. Przychodzę tam wczoraj (mam po drodze ze szkoły) i widzę cenę 179zł za NFSa. Cuda na kiju. O niektórych kwiatkach nawet nie wspominam. Raz ceny są zachęcające a czasem tak wywindowane że łeb odpada. Cytuj
rydziu87 5 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 W takich sklepach trzeba mieć oczy dookoła głowy. Zazwyczaj w MM ta sama gra ma dwie różne ceny, po jednej stronie regału cena 229zł a po drugiej 199zł lub niżej. Ostatnio widziałem za 199zł PoP + Splinter Cell (pack od ubisoftu) by po drugiej stronie regału zobaczyć samo PoP za 229zł Raz w MM Kielce natrafiłem nawet na używanego Dual Shocka 3 zapakowanego "gustownie" w oryginalne opakowanie. Nowy pad jest taki matowy a ten był wytarty, tak się błyszczał i patrząc pod gałki widać było że były na nich takie obręcze od obtarcia o obudowę. A cena za tego pada? Oczywiście 199zł Czyste złodziejstwo! Cytuj
.... 2 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 a mi raz jak z empiku wychodzilem to zaczely pikac alarmy mimo, ze nic nie ukradlem skonczmy moze juz temat skllepow i skupmy sie na grze, ok? Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 W takich sklepach trzeba mieć oczy dookoła głowy. Zazwyczaj w MM ta sama gra ma dwie różne ceny, po jednej stronie regału cena 229zł a po drugiej 199zł lub niżej. Ostatnio widziałem za 199zł PoP + Splinter Cell (pack od ubisoftu) by po drugiej stronie regału zobaczyć samo PoP za 229zł Przy kasie i tak jest ta sama cena, ta niższa 1 Cytuj
theGrimReaper669 0 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 (edytowane) skonczmy moze juz temat skllepow i skupmy sie na grze, ok? A więc jestem po 10 rozdziale i ogólnie moge stwierdzic że to lepszy,chyba pod każdym względem Drake's Fortune.No może poza zagadkami i fabuła które stoją dalej na tym samym poziomie.Najbardziej zachwyca ilość detali i dbałość o szczegóły,często po prostu zatrzymywałem się aby módz to wszystko ogarnąć.Poza tym kamera i częste zmiany otoczenia tworzą naprawde filmowy klimat.Jest na co czekać. Trofea są naprawde beznadziejne,zwykłe nabijanie.Szkoda bo było pole do popisu. Edytowane 8 października 2009 przez theGrimReaper669 Cytuj
ziemia1 685 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 już 27 lat gramy w demo U2AT czyli świat w liczbach http://blog.us.playstation.com/2009/10/uncharted-2-among-thieves-by-the-numbers/ a co do sklepów to uzyskałem info w tyskim Saturnie, że premiera jest pod koniec października Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi