Rikko 0 Opublikowano 28 listopada 2009 Opublikowano 28 listopada 2009 Orientuje sie ktos na szybko po ile w poznanskim media markt chodzi Uncharted 2? Naszla mnie chcica jak cholera na ta gierke, a na darmo nie mam zamiaru jechac, hehe. Tak 150-160 zl by stykło. Najlepiej będzie jak odwiedzisz PlayZone w poznaniu, wtedy 189 złotych powinno starczyć ; ) Cytuj
TWISTER1981PL 1 Opublikowano 29 listopada 2009 Opublikowano 29 listopada 2009 Orientuje sie ktos na szybko po ile w poznanskim media markt chodzi Uncharted 2? Naszla mnie chcica jak cholera na ta gierke, a na darmo nie mam zamiaru jechac, hehe. Tak 150-160 zl by stykło. Najlepiej będzie jak odwiedzisz PlayZone w poznaniu, wtedy 189 złotych powinno starczyć ; ) w mm widzialem 2 tyg temu za 169 zeta nie wiem czy dobrze zauwazylem ale niestety nie ma podwojnej kasy ajak u was Cytuj
Słupek 2 154 Opublikowano 29 listopada 2009 Opublikowano 29 listopada 2009 (edytowane) Ta dodatkowa mapka z U1 to jest bezpośrednio na serwerach ND? Bo na psstore jej nie widać żeby ją ściągnąć. Edit: dzięki. Edytowane 29 listopada 2009 przez SłupekPL Cytuj
jar3czek 487 Opublikowano 29 listopada 2009 Opublikowano 29 listopada 2009 Odpal grę, ściągnij update i voila. Z PSS nie musisz nić ściągać. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 (edytowane) Fajnie, ze w Uncharted 2 jest mozliwosc robienia screenow w trybie multiplayer, szkoda, ze w singlu nie mozna (np. podczas pauzy). Porobilem ostatnio kilka screenow: 180 kilogramow wdzieku: Skoczny jak Mario: Jednak gdy trzeba - powazny i grozny jak Marcus Fenix: To po prostu pączkowy Nate. Nowa mapa "Fort", a na niej niespodzianka z Uncharted: Drake's Fortune: Psucho Mantis w Uncharted 2 ? - jasne, ze tak: Edytowane 30 listopada 2009 przez saptis Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 (edytowane) nie wiem czy dobrze zauwazylem ale niestety nie ma podwojnej kasy ajak u was A u mnie nie wiem czy dobrze zauważyłem ale w Deathmatch'u za kill'e jest. No chyba że wcześniej też płacili po 500$ hyhyhy BTW: Baletnice (wykonał Kris) xD Edytowane 30 listopada 2009 przez Kyo Cytuj
rkBrain 28 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 Trochę śmieszna sprawa z tymi statystykami. Teraz na Leaderboards wskazują jedno a strona naughtydog.com co innego. To od początku nie można było zrobić statystyk w grze tylko wydziwiać? Cytuj
jar3czek 487 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 Niezły system kar, wywaliło mi błąd połączenia i to nie z winy mojego netu, potem bach dlvl i -40k $. Cytuj
rkBrain 28 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 Dzisiaj znowu zastanowiło mnie jak ci goście z pierwszych miejsc osiągają takie wyniki. Oczywiście poprzez tzn. lagswitch. Jakby inaczej. Spotkałem właśnie przed chwilą takiego frajera. Pierwsze 3 minuty grał normalnie. Potem czarny obraz i kill streak wynoszący coś około 30. Beznadzieja. Najpierw statystyki nie działają jak powinny a potem przychodzą tacy frajerzy i przekłamują wyniki. Moim zdaniem wszelkie leaderboardsy powinny zostać usunięte. W prawie każdej grze pierwsze miejsca zajmują oszuści. Killzone, Call of Juarez, MotorStorm itp. Można wymieniać w nieskończoność. Cytuj
jar3czek 487 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 http://www.youtube.com/watch?v=GotxZUs7opQ&feature=related Zawsze zastanawiało mnie, kto mi z dupy strzela na tej mapie. Ciekawe, czy poprawili to w ostatnim patchu. Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 Tak. Na szczęście juź to naprawili. Teraz, jak próbujesz tam wejść odrazu giniesz. Widziałem raz jak kilku tak grało i potem sami (kilka osób) z prywatnej grze sie tym bawiliśmy (pozwiedzaliśmy mapę "z drugiej strony"). Stamtąd można było nie tylko strzelać, ale też zawiesić się na krawędzi ukrytej tuż po ziemią i łapać ludzi chodzących nad nami (wciągało się ich pod ziemię xD). Cytuj
Snake. 9 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=GotxZUs7opQ&feature=related Zawsze zastanawiało mnie, kto mi z dupy strzela na tej mapie. Ciekawe, czy poprawili to w ostatnim patchu. omg, co za koleś (nie ty, autor filmiku;]). Wyzywać ludzi od dziwek i faggotów tylko dlatego, że nie umie się z nimi wygrać? lol. To nie jest przecież ingerencja w kod gry, czy coś w tym stylu, tylko wykorzystywanie tego, na co gra pozwala. Każdy może sobie tam wejść. Edytowane 30 listopada 2009 przez Snake. Cytuj
rkBrain 28 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 (edytowane) Ale lagswitcha nie na naprawili. Tego się chyba nie da naprawić. Dostajesz serię na klatę nie wiadomo skąd a po śmierci okazuje się, że gość był za tobą lub kule przelatywały przez ścianę. Jak ktoś ma ratio około 10 to znaczy, że cheatuje i na replayu to wychodzi. Snake: Nie umie się z nimi wygrać??? Po pierwsze to oni nie grają tylko robią z siebie idiotów (a raczej nie robią tylko są). Co z tego, że gra na takie coś pozwala skoro gra na tym nie polega. Podam Ci skrajny przykład bo widzę, że z pomyślunkiem to u Ciebie ciężko. Grając w szachy możesz drugiemu graczowi dać gazrurką po łbie. Teoretycznie wygrasz bo drugi gracz nie będzie w stanie kontynuować gry. Teraz rozumiesz? Albo lepszy przykład. Załóżmy, że glitch polega na tym, że drużyna przeciwna jest nieśmiertelna i zabija przeciwników jednym strzałem. Developer miał słabych programistów. Bywa. I co wtedy powiesz? Edytowane 30 listopada 2009 przez rkBrain Cytuj
Hiki 86 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 Tak. Na szczęście juź to naprawili. Teraz, jak próbujesz tam wejść odrazu giniesz. Widziałem raz jak kilku tak grało i potem sami (kilka osób) z prywatnej grze sie tym bawiliśmy (pozwiedzaliśmy mapę "z drugiej strony"). Stamtąd można było nie tylko strzelać, ale też zawiesić się na krawędzi ukrytej tuż po ziemią i łapać ludzi chodzących nad nami (wciągało się ich pod ziemię xD). Raz tam wskoczyłem zupełnie przez przypadek. Takim dłuuugim skokiem, nie tak jak oni wchodzą. Mam jeszcze demko z tego, ciekawe czy nadal będzie działać. Na tych ściągających ludzi przez podłogę był łatwy sposób. Jak już wiedziałeś, że koleś siedzi pod podłogą, wystarczyło podejść w glitchowe miejsce i nawalać puncha. Cziter dostawał wtedy pięknego kopa w twarz przez podłogę ;] Kick Off ma większy priorytet niż Pull Down, więc mamy w tym momencie przewagę. Na czym polega lagswitch? Cytuj
rkBrain 28 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 Na czym polega lagswitch? Na opóźnianiu downloada. Czy jakoś tak. Na ekranie cheatera przeciwnicy stoją w miejscu. Cytuj
Hiki 86 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 O kurde, masakra. To rzeczywiście jest "switch". Podłącza się coś takiego do kabla Ethernetowego i symuluje lagi. Cytuj
Snake. 9 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 Snake: Nie umie się z nimi wygrać??? Po pierwsze to oni nie grają tylko robią z siebie idiotów (a raczej nie robią tylko są). Co z tego, że gra na takie coś pozwala skoro gra na tym nie polega. Podam Ci skrajny przykład bo widzę, że z pomyślunkiem to u Ciebie ciężko. Grając w szachy możesz drugiemu graczowi dać gazrurką po łbie. Teoretycznie wygrasz bo drugi gracz nie będzie w stanie kontynuować gry. Teraz rozumiesz? Sorry, ale po czym wnioskujesz, że ciężko u mnie z myśleniem? Ja za to widzę, że ciężko u ciebie z czytaniem ze zrozumieniem. Danie drugiemu graczowi gazrurką po łbie, jak to ująłeś, to czynność spoza gry, a to jest zupełnie co innego niż wykorzystywanie tego, na co system gry pozwala. To jest takie samo 'lamerstwo', jak ten opisywany przez ciebie lagswitch (co do którego też zgadzam się, że jest cheaterstwem i powinien być tępiony). W przypadku tego glitcha gracze wykorzystują po prostu to, co jest zawarte w grze, i co każdy gracz jest też w stanie wykorzystać. Aha, i skąd wiesz że "gra na tym nie polega"? Coś takiego nie jest zabronione przez sposób działania samej gry. Tzn. nie było, bo teraz patch to zmienił - nie mam nic przeciwko, to w końcu gra stworzona przez ND, mogą ustalać takie zasady, jak im się podoba Cytuj
Hiki 86 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 Nie no Snake, bez przesady. To tak jak by ktoś w Tekkenie wyszedł poza plansze i walił laserem przez ścianę. Gra na to pozwala, to co? Tekken ma się zamienić we wchodzenie za ściany bo inaczej nie wygrasz? Cytuj
Snake. 9 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 Ale zwykle na dużych, 'poważnych' turniejach takie rzeczy są po prostu banowane, o ile wcześniej nie zostaną wyeliminowane patchem/wypuszczeniem jakiejś nowej wersji. W fps'ach jest tak samo, dlatego taki randomowy zlagowany online traktuje się raczej jako zabawę, bo jedynym słusznym sposobem sprawdzenia kto jest lepszy, są lany Nie wiem jak można brać na poważnie grę online w jakiejkolwiek grze, a jeszcze bardziej nie kumam jarania się jakimiś rangami, tak jakby w jakikolwiek sposób odzwierciedlały one poziom danego gracza. W takim MvC2 podstawą gry są infinity, a niektóre postacie nie mają po prostu szans na wygraną - i nikt nie narzeka, bo każdy ma dostęp do tych samych rzeczy. A jak się komuś nie podoba, to nikt przecież nikogo nie zmusza do grania w daną grę. Zresztą, glitch z wchodzeniem pod ziemię został już naprawiony, więc nie ma o czym gadać. Koniec offtopa ;p Cytuj
Cris 120 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 (pipi) gra mi się wiesza w poziomie 22 (powinna włączyć się wstawka) i dupa. Ktoś coś wie co można zrobić żeby ruszyć dalej? (bo czytałem że jest wiele takich problemów z tą grą). Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 1 grudnia 2009 Opublikowano 1 grudnia 2009 Uncharted 2 świetna gra. Przechodziłem ją 3 razy i mi się jeszcze nie znudziła. I to pierwsza gra, z której mam platynę ;D Ale fakt faktem, gra ma parę błędów. Począwszy od malutkich (gram, a w rogu ekranu dalej widzę kręcący się analog), po poważniejsze (skaczę na północ, ten leci na północny wschód do dziury, albo każę mu się ukryć za filarem, to albo się nie ukryje, ale pobiegnie w drugą stronę i skacze na dno). Multiplayer fajny, ale trzeba długo czekać na rozpoczęcie gry. Dobrze, że nie było większych trofeów typu "Miej najwyższy ranking" xP Co do nowych skórek - gruby Drake i Lazarevic? Lepsze byłyby pulchna Chloe i Elena ;P W ogóle to Chloe ma prawie identyczny głos do mojej kuzynki. Grałem trochę Chloe, fajowa sprawa (sexy ruchy itd. ) i śmieszne było, jak Chloe gadała głosem Boberka: "Jak zza rogu wyjdą zombie..." Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 1 grudnia 2009 Opublikowano 1 grudnia 2009 Ja to zroblem w ten sposob : jak tylko dochodzisz do ostatniego checkpointa przed zwiecha, wylaczasz gre (nie musisz konsoli, chociaz i tak robilem na poczatku), wlaczasz gre ladujesz i biegniesz na pale przez moment ktory sie zwieszal. Grajac pierwszy raz na hardzie dostalem zwieche, drugi raz na easy tez dostalem zwieche, trzeci raz zwiechy nie bylo. Dokladnie ten sam patent dzialal mi w U1. ;] Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 1 grudnia 2009 Opublikowano 1 grudnia 2009 Kilka fotek.. http://h.imagehost.org/view/0374/Uncharted_2_Among_Thieves_6 Piękne uzębienie http://h.imagehost.org/view/0205/Uncharted_2_Among_Thieves_8 http://h.imagehost.org/view/0714/Uncharted_2_Among_Thieves_8 Kilka zdjęć zrobionych po drobnej modyfikacji oświetlenia. http://h.imagehost.org/view/0748/Uncharted_2_Among_Thieves_9 http://h.imagehost.org/view/0985/Uncharted_2_Among_Thieves_11 http://h.imagehost.org/view/0980/Uncharted_2_Among_Thieves_12 Niespodzianka... kto się załapał na screena? http://h.imagehost.org/view/0626/Uncharted_2_Among_Thieves_10 ps. Na tą stronkę można uploadować zdjęcia bezpośrednio z PS3 Cytuj
saptis 620 Opublikowano 1 grudnia 2009 Opublikowano 1 grudnia 2009 Grajac wczoraj z Uncharted 2 znalazlem kolejnego glicha, tym razem w trybie multiplayer: Screeny: Widze was: Chodz tutaj: Cytuj
cureman 1 Opublikowano 1 grudnia 2009 Opublikowano 1 grudnia 2009 Mam pytanko czy kupując U-2 za granica też bedzie posiadac Pol wer.?Czy Sony tylko dodaje tlumaczenie na PL? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi