Skocz do zawartości

SC IV Ranking Postaci

Gość Soul

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Powiedział Soul, który twierdził, że Raph w SC4 jest niegrywalny

Nie ,twierdze że Raph jest grywalny na ludzi którzy go nie znają (a zwłaszcza jego Prep A) jest dobry i nic po za tym ,ma mało gwarantów do tego kroją śmieszną ilość DMGu. Lepszy niż w SC3 gorszy niż w SC2 .

• Minusik 1
Opublikowano

Hilde to na chwilę obecną faktycznie mid. Jej rozbudowanie i wymagania w prowadzeniu (charge) są plusem i minusem zarazem, gdyż czasami nasza akcja moze obrócić się przeciwko nam. Fakt, ma całkiem fajny potencjał RO, ciekawe zagrania, a jej ciosy z chargea w większości są bardzo dobre ale brakuje jej trochę damageu aby konkurować z łebkami 'na górze' w tierowości (jej najbardziej dzikie akcje z chargami nie biorą jakichś rewelacyjnych połaci energii).

Siegfried to teraz high mid? Co on takiego dostał w SC4 ze tak poszedł w górę?

Opublikowano
Siegfried to teraz high mid? Co on takiego dostał w SC4 ze tak poszedł w górę?

3B to teraz gwarant.

Prawie każdy jego cios może prowadzić do finishera.

Jego gra na RO jest obok Najta najlepsza w grze.

O ile w SC3 był IMHO bardzo, bardzo słaby, tak teraz to postać zdecydowanie turniejowa.

Opublikowano

Po 3 najlepsze nie jest B~K z <CH>?

Świetne RO ma jeszcze kilka postaci - Asta, Ivy, Cass, Hilde.

(jej najbardziej dzikie akcje z chargami nie biorą jakichś rewelacyjnych połaci energii).

Najlepsze akcje zabierają trochę ponad 1/3 paska, ale to są naprawdę hardy i trzeba mieć idealne wyczucie do nich. Przykład: http://pl.youtube.com/watch?v=_xQRSN9WMik

U Hilde jest jeszcze problem z wyrywaniem się z rzutów, bo przy próbie wyrwania - przynajmniej z tego, co mi się wydaje - tracimy odpowiedniego charge'a.

Powiedział Soul, który twierdził, że Raph w SC4 jest niegrywalny

Nie ,twierdze że Raph jest grywalny na ludzi którzy go nie znają (a zwłaszcza jego Prep A) jest dobry i nic po za tym ,ma mało gwarantów do tego kroją śmieszną ilość DMGu. Lepszy niż w SC3 gorszy niż w SC2 .

Przeczytaj jeszcze raz, zwracając uwagę na podkreślone słowo ;) Użyłem czasu przeszłego.

Do dyskusji o Ivy zapraszam tutaj: http://caliburforum.com/forums/showthread....;threadid=34589

Opublikowano

Asty RO zdają się być baardzo stonowane w stosunku do SC3 (wysuwam ten wniosek na podstawie fightów z Kamilem) - tam co druga przegrana runda z Astą to było RO, tutaj już nie ma tak lekko.

Opublikowano

Zgadzam się. Generalnie większość postaci wydaje się słabsza, niż w SC3.

Jednym z wyjątków jest Sieg właśnie, który jako nieliczna postać zyskała lepsze RO i generalnie lepsze akcje.

Jeśli weźmiemy pod uwagę zmiany systemowe, to Sieg teraz jest naprawdę groźną postacią.

Opublikowano (edytowane)
Ma stonowane, ale to nie oznacza, że słabe. RO w tej części wydaje się być ogólnie gorsze

No bo jest ogólnie gorsze, przynajmniej u każdej postaci która była w tym elemencie przynajmniej dobra, no może poza mitsem ;d.

No, i siegiem.

Edytowane przez CheeseOfTheDay
Opublikowano

Jak narazie to mało pogrywam,ale już na dzień dobry Ivy,Cassie i Sophie to zdecydowane top 3.Dalej sie zobaczy... choć Taki raczej do topów nie pójdzie :(

Opublikowano

Cassandra tu się zgodzę, mam wygrane 50h na Amy, ale ostatnio próbowałem innych postaci, i Cassandra wyszła przegięcie, a już w ogóle po opanowaniu w nawet małym stopniu 4K i A+B dziwnym trafem zaliczyłem wszystkie piętra Tower od 45 czy coś do 59 za szybko....

Online nią nie grałem, bo tak dobrze jeszcze jej nie znam, i ciągle wole jednak Amy bo tą przynajmniej coś umiem ;p

szkoda, że nie znam nikogo z moich okolic, żeby pograć offline :/ wszyscy z którymi gram ze znajomych i brat to button mashery =x

Opublikowano
Cassandra tu się zgodzę, mam wygrane 50h na Amy, ale ostatnio próbowałem innych postaci, i Cassandra wyszła przegięcie, a już w ogóle po opanowaniu w nawet małym stopniu 4K i A+B dziwnym trafem zaliczyłem wszystkie piętra Tower od 45 czy coś do 59 za szybko....

Ale 4K i A+B to ciosy, które są praktycznie bezużyteczne.

Opublikowano

Ale 4K i A+B to ciosy, które są praktycznie bezużyteczne.

Napisz po prostu, że lista tierów opiera się na tym co najważniejsze - VS a nie na singlowych popierdółkach...

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

imo topy to:

siostry, Amy O_o, Lizard

Tira jest niezła, szybka, silna - dla mnie hi-mid

No i niestety mój main Seong Mina zdecydowanie low. W 3 była słaba w 4 jeszcze ją osłabili. Pozabierali zagrywki takie jak 88_22B, A+B, 2A+B, stare 6B+K, stare dobre 6K, 66B (stun na ch), aB...

Jedynie Soul Gauge dmg ma naprawdę dobry.

Najszybsza podcinka z FC, reszta żeująco wolna. Zero wybitek z bliska (nie liczę 6K bo wolne i okropnie karalne). Kiepski tracking ciosów (o ile jakiś). Osłabione aGI. No i wymaga trzymania się na dystans bo inaczej nic się nie ugra ;/

Opublikowano (edytowane)
imo topy to:

siostry, Amy O_o, Lizard

Tira jest niezła, szybka, silna - dla mnie hi-mid

No i niestety mój main Seong Mina zdecydowanie low. W 3 była słaba w 4 jeszcze ją osłabili. Pozabierali zagrywki takie jak 88_22B, A+B, 2A+B, stare 6B+K, stare dobre 6K, 66B (stun na ch), aB...

Jedynie Soul Gauge dmg ma naprawdę dobry.

Najszybsza podcinka z FC, reszta żeująco wolna. Zero wybitek z bliska (nie liczę 6K bo wolne i okropnie karalne). Kiepski tracking ciosów (o ile jakiś). Osłabione aGI. No i wymaga trzymania się na dystans bo inaczej nic się nie ugra ;/

Kati o Amy się nie martw, Camus zaczął nią grać, to się ogramy.

Apropos, jedziesz w piątek do brzegu na nockę?

Na razie stwierdzam że na każdego da się grać.

Edytowane przez Kasandra
Opublikowano

no faktycznie jej pozabierali z patchem mocne zagrywki. ale słaba to ona i tak nie jest :)

a co do reszty to przeczytaj co Heniu napisał o Amy teraz niedawno u nas ;)

Opublikowano

Niekaralnosc to tylko jeden z elementow. Amy ma wiele rzeczy dobrych, ale ma tez swoje wady :P bardzo bezpieczną postacia jest tez Voldo, przy czym on kroi znacznie wiekszy damage niz Amy.