Skocz do zawartości

Rage

Gooral

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Niewiele... ale będąc szczerym to RAGE nie wygląda jakoś dużo lepiej niż taki CoD... (jako ogól, bo oświetlenie ma bardziej prymitywne niż COD i większość gier tej generacji) a miażdży go ostatni Ratchet (też 60fps). Tak wiec.. nie mogę pojąć tego, że część osób kreuje RAGE jako jakieś objawienie pod kątem grafiki.

Pamiętam pierwszą prezentację z 2006 czy 2007 roku... Polecam ściągnąć prezentacje z tamtego okresu (był trailer i chyba prezentacja jak koleś poruszał kamerą). Wtedy RAGE wyglądał dużo lepiej niż dzisiaj. Lepsza geometria, dużo lepsze tekstury i nieporównywalnie lepsze oświetlenie (tzn.. standardowe jak na dzisiejsze czasy.. ale wtedy robiło wrażenie a obecnie zostało ono MOCNO uproszczone).

e: W skrócie: Całość się nie tylko po prostu zestarzała ale też wygląda dużo gorzej niż na pierwszych pokazach.

e2: W sumie może troszkę przesadzam... Ratchet wygląda lepiej ale nie trzyma zawsze stałych 60fps. Racz w tym, że (jak wcześniej napisałem) część osób niesamowicie zachwca się wyglądem RAGE'a a on wygląda co najwyżej dobrze (jak na 60fps).

Edytowane przez Emet
  • Minusik 2
Opublikowano

Przy takiej grafice (i takiej rozgrywce) 60 fps nie będzie na PS3/X360 ;

sama grafika technicznie jest "tylko" bardzo dobra , ale design/stylistyka/koncept

pod każdym względem są super . Oby tylko konstrukcja poziomów/budowli

nie była za bardzo powtarzalna czy nudna/zbyt mało rozbudowana .

Podobne narzekanie było na WOLFENSTEINA a gra była świetna - spokojnie tak na 8 ;

szczególnie konstrukcja poziomów/budowli się wyróżniała oraz design ,

kolorystyka (choć było miejscami zbyt kolorowo jak na FPS w czasach 2 WW) czy textury .

Opublikowano

Mnie graficznie sie podoba. Nawet bardzo. Moze nie na youtube, ale gameplay hd z porzadnym bitratem odpalony na ekranie TV robi bardzo pozytywne wrazenie.

Mysle ze o roznorodnosc lokacji takze nie trzeba sie martwic.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wszyscy widzimy, ale się nie przejmujemy, bo to jest zawsze jedna z ostatnich rzeczy do roboty przy tworzeniu gry. Najpierw robi się to tak ogólnie, później dopracowuje.

Opublikowano (edytowane)

Oby tylko rzucanie granatami/granatnikiem było ok - bo np. w Wolfie (Wolf bodaj chodzi

na poprzedniku silnika na którym chodzi RAGE) jest marne ,

a w multi wychodzi wręcz tragicznie - sam rzut jest krótki a fizyka odbić/ciążenia

nienaturalna (dziwne że od czasu QUAKE niewiele to poprawili :( ).

Edytowane przez Paweł Dziuba
Opublikowano

troche slabo no ale takie uroki dvd :P zastanawiam sie jedynie czy skladac preordera dla tyhc dodatkow czy spokojnie poczekac i zobaczyc jaki bedzie finalny produkt hehe, slabo zeby miec double barrel shotgun trzeba zlozyc preordera ewetnualnie pozniej dokupic.

wiadomo cos wiecej na temat mp ? bedzie klasyczny DM lub TDM ? czy tylko rage combat rally ?

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wystarczy jeden trailer by hype wzrósł wielokrotnie...

Szczególnie u mnie, bo chciałbym w końcu zagrać w grę w klimatach post apokaliptycznych, ale Fallout to berło graficzne i jest RPGiem, a Bordlerlands mnie rozpjerdala kreskówkowością i Diablopodobną rozgrywką. Może Rage to kolejna niespodzianka obok Deus Ex?

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Pełna instalacja na HDD to 21-22 Gb. Tak powiedział Carmack na Quakekon.

Edytowane przez DonSterydo
Gość DonSterydo
Opublikowano

Jakich 4 ? Na 3. Nowy format daje do dyspozycji z tego co pamiętam 8 Gb na płycie.

Opublikowano (edytowane)

No miała być na trzech płytach. Dwie do singla i jedna do multi z tego co pamiętam...

A ciekawe jak to będzie przymusowa instalacja 22GB tak jak pisali na PS3s®ite to co z posiadaczami najmniejszego dysku??ty bo innego

Pewnie możliwość instalki każdej płyty z osobna bo innego rozwiązania nie widze.

Edytowane przez kudlaty88
Opublikowano (edytowane)

Jakich 4 ? Na 3. Nowy format daje do dyspozycji z tego co pamiętam 8 Gb na płycie.

No tak zapomniałem o nowym formacie nadal mam L.A noire na dysku które zajmuje ok. 18GB ;).

A tam im więcej tym lepiej ^_^

Edytowane przez Darth Krizzo