ogqozo 6 552 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 Czyli dla Ciebie wadą filmu jest to, że historia została wiernie przedstawiona? No aha. A co niby, zaleta? Zadałem proste pytanie: dajcie mi jeden powód, dla którego warto poświęcić trzy godziny na film "Watchmen" i gdybyś udzielił jakiejkolwiek sensownej opdowiedzi (tip: "Nie gadam z tobą, nie ma sensu" nią nie jest), to... pewnie bym się z tobą nie zgodził, ale przynajmniej byś mnie przekonał, że wiesz, o czym mówisz. Na razie nie odniosłem takiego wrażenia. Cytuj
Blok 6 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 Ogqozo, najpierw stwierdzasz, że komiks jest ambitny i nie trafia do każdego, a kiedy okazuje się, że film wiernie to oddaje to wg ciebie nie najlepiej to tym obrazie świadczy. Więc jak to w końcu jest? Ja komiksu nie czytałem, więc nie wiem, jak ty to widzisz - na mnie historia poza spier dolonym zakończeniem zrobiła duże wrażenie, film jest po prostu oryginalny, zgrabnie nakręcony i klimatyczny. Na pewno jeden z lepszych w tym roku. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 (edytowane) nie czytałem komiksu, wiec nawet jesli bełkot ogsfsfdfddoozzzzoooaa ma jakikolwiek sens to i tak sie nijak do mnie ma. watchmen jest swietny, zakonczenie rownież jest swietne, zdębiałem gdy roarsarch na koniec wybuchł. Genialne. Edytowane 12 września 2009 przez caps_LOCK_masta Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 W oryginale to była holograficzna ośmiornica z kosmosu c'nie? W sumie z dwojga złego... Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 13 września 2009 Opublikowano 13 września 2009 Dla klatko maniaków: W jednej z ostatnich scen, w której Ozzi prezentuje swoją "another ultimate weapon", na jednym z telewizorów nadawana jest polska TV Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 13 września 2009 Opublikowano 13 września 2009 Dla klatko maniaków: W jednej z ostatnich scen, w której Ozzi prezentuje swoją "another ultimate weapon", na jednym z telewizorów nadawana jest polska TV A na jednym z monitorów który pokazuje Wybuchy stolic państw pod koniec filmu widnieje napis S.Q.U.I.D. ;] Cytuj
Gość Grzegosz Opublikowano 17 września 2009 Opublikowano 17 września 2009 Dużo prania po ryjach, potężne eksplozje i postać Rorschacha to największe atuty Strażników. Trochę irytował niebieski ludzik, ale przecież to tylko film. 7/10 Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 Nie czytałem komiksu, obejrzałem od razu DC. Ogólnie podobało mi się uczłowieczenie superbohaterów, spora doza brutalności, plastyczne efekty (w tym niezłe gore) i całkiem spoko soundtrack. Dobre kino rozrywkowe jak znalazł. 8/10. Cytuj
mr_yoda 0 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 (edytowane) Tutaj sie nie ma o co bić, ten film jest genialny, Watchmen oczywiście, i basta. Dlaczego? - genialnie zrealizowany technicznie (zdjęcia, montaż, efekty, kostiumy, stylizacja bla bla bla) - świetnie muzycznie - oryginalny scenariusz (na ile się dało, sic) - doborowa obsada Nie ma w nim absolutnie nic nowego, ale jest perfekcyjnie zrealizowany. Wydaje się, że jak jest świetny pomysł, dużo kasy to można wszystko... oczywiście, można wszystko ładnie spieprzyć. Natomiast Watchmen to produkcja z najwyższej półki. Twórca od początku do końca wiedział co chce zrobić, jak to zrobić i zwyczajnie to zrobił. Proste! Ale dla 90% producentów/reżyserów to zadanie nieosiągalne w tak zadowalającym stopniu. Ocenianie produkcji na podstawie komiksu pod innymi względami niż techniczne to jakieś nieporozumienie. ps. czy ktoś już wspominał, że Solid Snake maczał łapy w scenariuszu do Watchmenów Edytowane 18 września 2009 przez mr_yoda Cytuj
Tokar 8 268 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 No, wreszcie obejrzałem. I nie mam się za bardzo do czego przyczepić, co najlepiej świadczy o tym, jak dobry jest to film. Dziękuję za uwagę Cytuj
bajej 28 Opublikowano 25 września 2009 Opublikowano 25 września 2009 Zaje.biscie mi się ten film podobał. Nie wiedziałem ze film o super bohaterach moze być taki zaje.bisty. 9,5/10 Cytuj
Wojtusior 1 Opublikowano 2 października 2009 Opublikowano 2 października 2009 dokładnie, naprawdę świetny film! Cytuj
poiuytr 12 Opublikowano 1 listopada 2009 Opublikowano 1 listopada 2009 dwa dni to oglądałem bo jest za długi jak na jedno podejście. ale może być, muzyka dobrze dobrana do klimatu to najważniejsze. sceny na cmentarzu i retrospekcje w przeszłość. postacie też są dość charakterystyczne. śmieszne seksowne komiksowe stroje, nieco komediowe przebrania. od razu widać że ktoś z filmem sie nie pieprzuł i zrobił to jak należy. i te głosiki w sam raz dla superbohaterów. szału nie ma, tej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi