Cris 120 Opublikowano 9 sierpnia 2008 Opublikowano 9 sierpnia 2008 Ok moze czas się pochwalić swoimi wypadami za granice naszego kraju. Gdzie byłeś/byłaś ? Ja może nie mam czym...tylko Czechy (wycieczka) i Niemcy/Szwajcaria(praca) i za chwilę dojdzie do tego UK(wakacje/praca). Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 9 sierpnia 2008 Opublikowano 9 sierpnia 2008 Czechy, Słowacja, Austria, Niemcy, Węgry, Francja, Belgia, Holandia, Dania, Litwa, Łotwa wszystko przy okazji jakichśtam wycieczek, kolonii czy wyjazdów z rodzicami... Cytuj
Wyso 18 Opublikowano 9 sierpnia 2008 Opublikowano 9 sierpnia 2008 Byłem we Francji na okres trzech miesięcy (praca). W tym roku też jadę. Cytuj
Kania 66 Opublikowano 9 sierpnia 2008 Opublikowano 9 sierpnia 2008 Czechy, Austria, Niemcy, Holandia, Hiszpania, Wielka Brytania, Wyspy Kanaryjskie. Cytuj
Soq 226 Opublikowano 9 sierpnia 2008 Opublikowano 9 sierpnia 2008 Niewiele: Czechy, Niemcy, Ukraina, Izrael wszystko z okazji wycieczek/wyjazdów/wymian międzyszkolnych Cytuj
ciuh 1 Opublikowano 10 sierpnia 2008 Opublikowano 10 sierpnia 2008 Czechy, Słowacja, Węgry, Niemcy, Austria, Anglia, Irlandia Wszystko (oprócz Irlandii) w ramach wycieczek, praktyk. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 10 sierpnia 2008 Opublikowano 10 sierpnia 2008 nikt z was nie byl w bulgarii? ;] najpopularniejsze miejsce wypoczynkowe polakow w latach komuny. ja bylem tylko w Czechach, Austrii, Niemczech, Francji, i wspomnianej Bulgarii, ale to za malucha;] Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 10 sierpnia 2008 Opublikowano 10 sierpnia 2008 Czechy, Slowacja, Austria, Niemcy, Francja, USA z rodzinka + USA - wygrana wycieczka Cytuj
Salwacha 1 Opublikowano 10 sierpnia 2008 Opublikowano 10 sierpnia 2008 Czechy, Slowacja, Wegry, Niemcy, Austria, Szwajcaria, Francja, Hiszpania, Portugalia, Grecja, Wlochy, W.Brytania, Irlandia, Stany Zjednoczone(zachodnie i wschodnie wybrzeze), Hong Kong, Singapur, Zjednoczone Emiraty Arabskie. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 10 sierpnia 2008 Opublikowano 10 sierpnia 2008 ten temat przypomina "pochwal sie arystokrato ile masz oryginalnych gier" , plus anonimowosc w sieci, daje nam niestworzone historie included xD Cytuj
Er_WolvEr 0 Opublikowano 10 sierpnia 2008 Opublikowano 10 sierpnia 2008 ten temat przypomina "pochwal sie arystokrato ile masz oryginalnych gier" , plus anonimowosc w sieci, daje nam niestworzone historie included xD ;] W Niemczech. Ten temat miałby sens, gdyby każda osoba opisała wrażenia z krajów w których była, co nie ? Chociażby 1 zdanie. Chociażby Salwacha, bo podał najwięcej. Od Siebie: W Niemczech kilka lat temu. Super drogi, mili ludzie którym zależało by Polacy wybaczyli a przynajmniej już nie wracali do starych waśni Polska-Niemcy. Cytuj
jjot 0 Opublikowano 10 sierpnia 2008 Opublikowano 10 sierpnia 2008 ja bylem raz w Bulgarii, a jechalem autokarem przez Slowacje, Wegry i Serbie. z tego co pamietam, to bylo bardzo tanie i dobre piwo, kebaby u prawdziwego Turka, sporo slonca, niezly zabytek w postaci zamku na urwisku i najlepszy aquapark jaki widzialem. nikt nie gada po ang, kazdy nawija po rusku, na ulicy prawie wszystko w cyrylicy. ale ogolnie b. dobre miejsce dla ludzi nie majacych za duzo kasy. Cytuj
Cris 120 Opublikowano 10 sierpnia 2008 Autor Opublikowano 10 sierpnia 2008 W Niemczech. Od Siebie: [...]mili ludzie którym zależało by Polacy wybaczyli a przynajmniej już nie wracali do starych waśni Polska-Niemcy. A nie odnosiłeś wrażenia , że to wszystko takie sztuczne i na pokaz? Bo jak tak. Cytuj
Salwacha 1 Opublikowano 10 sierpnia 2008 Opublikowano 10 sierpnia 2008 (edytowane) ten temat przypomina "pochwal sie arystokrato ile masz oryginalnych gier" , plus anonimowosc w sieci, daje nam niestworzone historie included xD Ten temat miałby sens, gdyby każda osoba opisała wrażenia z krajów w których była, co nie ? Chociażby 1 zdanie. Chociażby Salwacha, bo podał najwięcej. Prosze Bardzo: Niemcy odwiedzalem wielokrotnie glownie Berlin(jestem z Poznania wiec wypady typowo na zakupy), byl tez Hamburg i Bremerhaven (kiedy odbieralem samochod wyslany z JacksonVille) Austria i Szwajacaria to glownie narty(zdecydowanie polecam Szwajcarie a szczegolnie Veysonnaz) Francja - Paryz miasto ma nieprzecietny klimat i wspaniala architekture ale problemem jest jezyk - malo kto mowi tam po angielsku. Wlochy - Mediolan(moje dziewczyna konczyla tam studia) przepiekne miasto, drogie i jako ze to polnoc mentalnosc tamtejszych Wlochow jet bardziej "europejska" i przez to znosniejsza. Czechy i Slowacja chyba nie musze opisywac bo kazdy tam byl. Wegry - przepyszne zarcie jako ze lubie pikantne potrawki czulem sie tam swietnie - niczego sobie "babeczki" Dalej Hiszpania(w zeszlym roku ) Barcelona - miasto podobne do Mediolanu choc w mojej opini ladniejsze i bardziej przyjazne, pyszne i tanie zarlo - polecam wycieczke na wzgorze Tibidabo - widok ZGANIATA ! Grecja - w dziecinstwie z rodzicami Ateny - malo pamietam. W Brytania 4 razy Londyn - krotkie weekendowe wypady do znajomych kiedy pomieszkiwalem w Irlandi -Wexford(mala miejscowosc na poludniu polozona nad samym morzem), Dublin oczywiscie - nie widzialem wiekszej ilosci polakow nawet na Greenpoint w New York'u Doszlismy wiec do Stanow i tak Chicago - wedlug mnie najpiekniejsza panorama miasta w calym U.S - polecam restauracje /Bar na 95/96 pietrze J.Hancock potem Miami i najbardziej luzarska ulica Ocean Drive(pomieszkiwal tam Vresace i tam tez go stukneli), California zdecydowanie polecam San Diego duzo ladniejsze i spokojniejsze ni L.A. Do Las Vegas najlepiej wjezdzac noca wtedy "strip"- glowna ulica miasta robi NAJWIEKSZE wrazenie - w dzien juz tak "kolorowo" nie jest, tanio w sklepach(niski tax). Honkong(w tym roku) obowiazkowe zaliczenie Victoria Pick( w dzien i noc) jesli zakupy(telefony, elektronika) to targ na Aplia street czynny od 17 do 23. Najlepiej wynajac hotel w dzielnicy Tsim Sha Tsui w okresie czerwiec/lipiec albo zima inaczej B.goraca i wilgotnosc do 85 % Singapur, duzo bardziej zielony niz Hong Kong i niestety drozszy !! Warto zwiedzic cale miasto a zwlaszcza dzielnice ambasad - ARCHITEKTURA !! Bardzo bezpiecznie, za zucie gumy na ulicu MANDAT !!! Tak Tak ! To prawda. No i emiraty(w ktorych obecnie mieszkam) oczywiscie Dubai i cala masa atrakcji jak chocby Ski Dubai czy desert safari itd Bylem jeszcze w Abu Dabi(stolica emiratow) duzo bardziej konserwatywnie. Tyle Edytowane 10 sierpnia 2008 przez Salwacha Cytuj
Manor 645 Opublikowano 10 sierpnia 2008 Opublikowano 10 sierpnia 2008 W Słowacji, jak byliśmy na wycieczce w górach to postawiłem nogę za słupem granicznym. Czysty nielegal, bo wtedy jeszcze nie byliśmy w Unii. To tyle, jeśli chodzi o moje zagraniczne wojaże. Ps: żeby nie było, nie robie sobie z was jaj, że się lansujecie czy coś, jakbym miał warunki to też bym jeździł po świecie i zwiedzał, ale jest jak jest. Cytuj
Gość tk Opublikowano 10 sierpnia 2008 Opublikowano 10 sierpnia 2008 byłem w czechach, austrii (przejazdem) i we włoszech (ze 3 razy). ogólnie niezbyt kolorowo. Cytuj
Desser 35 Opublikowano 12 sierpnia 2008 Opublikowano 12 sierpnia 2008 (edytowane) Na dluzej bylem w UK, Holandii, Grecji (x2), Hiszpanii, Tunezji (x2), Turcji, Niemczech, Chorwacji. Przejazdem przez Czechy, Slowacje, Wegry, Rumunie, Bulgarie, Francje, Monako (), Slowenie, Wlochy (tak, wyjazdy wakacyjne autokarem na drugi koniec Europy zdecydowanie rzadzily). Wszystko z wyjazdow rodzinnych/wakacyjnych itd. Cel marzen: Fidzi/Malediwy/Polinezja Francuska/Seszele (licze, ze w zwiazku z moja przyszla robota kiedys tam zawitam ). Edytowane 12 sierpnia 2008 przez Desser Cytuj
kold 8 Opublikowano 31 października 2008 Opublikowano 31 października 2008 Jak mialem kilka lat, mama zabrala mnie w odwiedziny do wujka... na Bialorus. Mam jeszcze rabki wspomnien z tamtego wydarzenia. Bylo ciekawie ;]. Poza tym od 5 lat mieszkam w Legolandzie. Na piepszonej prowincji. Trzeba wyleciec do Kopenhagi - polecam odwiedzic te iscie malownicza stolice . Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 31 października 2008 Opublikowano 31 października 2008 W Billund, w rzeczonym Legolandzie, kiedyś wypstrykałem chyba ze 3 klisze fotograficzne, to było ukoronowanie moich dzieciecych marzen zwiazanych z LEGO ;] Cytuj
kold 8 Opublikowano 4 listopada 2008 Opublikowano 4 listopada 2008 Ano fakt, ze zayebiscie tam jest . Generalnie te tzw. Sommerlandy w Danii rzadza . Latem jezdze czasem do Faarup. Tez w pytke maja tych atrakcji. Moze nie jest takie tematyczne to to, ale chyba nawet wole to od Billund. Cytuj
Mastachi 75 Opublikowano 4 listopada 2008 Opublikowano 4 listopada 2008 Poltora miecha mieszkalem w NL, rok w Groningen, pol w Apeldoorn. Aktualnie w pl, ale niedlugo chyba wyjazd do US Cytuj
Ewcikson 1 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 Poltora miecha mieszkalem w NL, rok w Groningen, pol w Apeldoorn. Aktualnie w pl, ale niedlugo chyba wyjazd do US Mastachi juz cie przebilam 3 lata mieszkam w Amsterku:P do tego dodam 3 miechy we Francji pare tyg w Czechach i w Niemczech w Uk tez bylam no teraz chyba czas na Hiszpanie.... i Wlochy pozyjemy zobaczymy :] Cytuj
Kathleen 5 Opublikowano 29 grudnia 2008 Opublikowano 29 grudnia 2008 (edytowane) Francja, Grecja, Litwa, Czechy, Austria, Egipt, Tunezja, Tajlandia, Cypr, Turcja, Laos, Włochy, Chorwacja, Anglia, Kenia, Izrael... chyba wsio... Edytowane 29 grudnia 2008 przez Kathleen Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi