Gooral 9 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Muszę się zaopatrzyć w tą grę bo widzę po recenzjach, że niezła szpila im wyszła. Zresztą po demie się na to zapowiadało. Cytuj
oddball66 18 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 nie rozumiem działania cenegi odnośnie spolszczeń, jak można tłumaczyć wersje PC a konsolowych już nie? Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Bo to bardziej wyboista i dłuższa (Dla Cenegi) droga. Wydanie pełnej pelki na konsole w naszym pięknym kraju jest ciężkim orzechem do zgryzeinia. Cytuj
oddball66 18 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Tylko że na pełnej mi nie zależy, wystarczyłyby napisy. Zreszta tak jest PC-towa wersja zrobiona - z napisami. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Jak widac napisy dla takiego Ubisoftu Polska tez sa problemem na konsoalch. Wystarczy wspomnieć Far Cry'a 2, Prince of Persia czy Call of Juarez 2. Cenega z opóźnieniem F3 PL przegięła pałę i dostała o społeczeństwa graczy etykietę srenega ale to nie jedyna firma lecąca w kulki z polonizacją. Jedną z nielicznych firm nie lecących w kulki jest, o dziwo, Microsoft. On nie miał problemów z wstawieniem napisów do Mass Effect, Fable 2, Gears of War 2 czy Halo Wars (Oczywiście wszystkie te gry wydawane były przez Microsoft). Napisy były w premierowej wersji, bez jakichkolwiek opóźnień i wyimaginowanych problemów. To samo ma EA. Przykłady? Fifki, Dead Space. Mam nadzieję, że tradycja zostanie podtrzymana i dostanę napisy do Mass Effect 2. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 (edytowane) do podmiany plikow madrych glow nie potrzeba, 2 wersje gry, i czysta plytke na ewentualna strate i tyle... kazdy moze to zrobic i nic to wspolnego z piractwem nie ma, bo majac oryginalna gre tez mozna takie zabawy robic, tylko potrzeba konsoli z odpowiednim firmware w napedzie... w batmanie jest bardzo duzo plikow lokalizacyjnych i kazda lokalizacja ma swoj oddzielny plik Edytowane 23 sierpnia 2009 przez Juchy Cytuj
oddball66 18 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 (edytowane) skoro to nie jest tak duza filozofia to czemu cenega tego nie zrobi? MA ktoś jakieś dojscie do nich zeby sie dowiedziec czy chociaz z opoznieniem pojawi sie wersja PL? Czy wogole ja planuja? Edytowane 23 sierpnia 2009 przez oddball66 Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 (edytowane) ja nie pisalem o filozofii ogolnej tego zagadnienia a tego co robia te niby madre glowy, biora wersje gry na konsole, biora wersje pctowa i sprawdzaja czy pliki z lokalizacja podobne sa w obu wersjach, jak tak to pomdmieniaja pliki, czyli pliki jezykowe z wersji Pctowej nazywaja jakby to byly pliki od wersji np. angielskiej i laduja to w zamian na plyte do konsoli jak to ruszy to ok. jak nie rusza to nic wiecej "madre glowy" nie robia, wiec nic tu madrego nie ma tylko sama oczywistosc... ostatnio ten trik dzialal w CALL OF JUAREZ, a czemu sami producenci konsolowcow nie uwzględniają w polonizacji to ich pytaj... Edytowane 23 sierpnia 2009 przez Juchy Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Tylko roznica w pliku miedzy wersja Xa a PC wynosila 200mb ale to moze dlatego ze kilka wersji textur czy dzwiekow. Zapytalem sie na forum xbox.com MS dlaczego tak jest ze wersja PC czy PS3 ma napisy PL zas juz Xowa nie, zobaczymy co odpisza. Cytuj
s1ntex 0 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 PS3 ma napisy a X360 nie? ŻE-NA-DA.. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Batman nie, ale np. COD5 tak Cytuj
szaden 228 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 A ja już gram Świetny tytuł, podoba mi się w nim wszystko: klimat, stylistyka postaci i gameplay. Stuprocentowo zgadzam się z tym co napisał Myszaq w recenzji, Batman wreszcie od czasów 8 bitowych konsol doczekał się godnej gry z nim w roli głównej. Cytuj
oddball66 18 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Batman nie, ale np. COD5 tak wlasnie sprawdziełem na gry-online.pl to juz jest lekka przesada że PC, PS3 maja polskie napisy a X juz nie.... takie jaja tylko w Polsce możliwe, chyba trzeba będzię się wziasc za siebie i nauczyc jezyka szekspira.... Cytuj
miki77 16 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 CoD5 jest po polsku na PS3, bo Sony przekupiło LEM Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Tylko roznica w pliku miedzy wersja Xa a PC wynosila 200mb ale to moze dlatego ze kilka wersji textur czy dzwiekow. Zapytalem sie na forum xbox.com MS dlaczego tak jest ze wersja PC czy PS3 ma napisy PL zas juz Xowa nie, zobaczymy co odpisza. o jakiej roznicy mowa i w jakiej grze? Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 COJ2 PL. W poprzednim PE pisali ze bedzie sie rozwiazywalo zagadki, ale w demie byly tylko znaczki zapytania co dawaly tylko xp. Jak uzbieramy iles to dostaniemy zagadke? Cytuj
HudyPL 0 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 (edytowane) Z tymi napisami, tak samo będzie przy Modern Warfare 2. PC i PS3 będą miały polskie napisy, X360 nie... Edytowane 24 sierpnia 2009 przez HudyPL Cytuj
Flo 0 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Przed chwilą przeczytałem recenzję.. i stwierdziłem, że czas nadrobić zaległości, obejrzeć nowe filmy i obowiązkowo zagrać Wreszcie umiejętnie wykorzystana licencja i dobra gra, a nie nabijacz kabzy. A to z tymi napisami to serio dziwne Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 (edytowane) COJ2 PL. to nie wiem o czym Ty piszesz w wersji na konsole nie bylo zadnego pliku PL wiec jak moglo cos sie roznic skoro tego nie bylo? plik jezykowy angielski roznil sie od jezykowego polskiego, ale to przeciez oczywiste i tak bylo w wersji pctowej wlasnie, a na X0 te same pliki byly identyczne i identyczna wielkosc mialy, czyli anglik na PC taki sam jak na X0. co do tego PL w batmanie to musialbym zerknac na pliki z PS3 bo na piecu calkiem innej wielkosci sa i chyba nie ma szans na zrobienie "triku" by byl PL w X0... Edytowane 24 sierpnia 2009 przez Juchy Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Racja, zle spojrzalem bo mnie to nie interesowalo zabardzo, lec rzucilem okiem by wiedziec co i jak. Ale PS3 tez nie ma wersji PL wiec nie ma co szukac. Z reszta gra nie jest skomplikowana wiec jezyk PL mozna olac, gorzej w RPG gdzie jest wiecej tekstu, itp. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 COJ2 tez PL nie byl potrzebny bo to nie RPG robi sie to dla satysfakcji... Cytuj
TheBesTia 11 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 A wydawało mi się , że jesteś pewien PL-ki : Rowniez w wersji konsolowej. Wersja, ktora wyciekla do p2p a pozniej wersje scenowa wyszla (z tego samego zrodla) - to ta sama, full wersja, jaka trafi do sklepow. Jest jezyk polski, potwierdzone! Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 widocznie jeden z "madra glowa" nie zdazyl sciagnac i wypalic pirata tylko w ciemno powtórzył glupote ktora byla w opisie, a ktora zapewne wzieli z opisu PCtowej wersji... A madre glowy to "madre glowy" - koles z forum x360iso.org dal rade i wpadl na ten pomysl i mamy CoJ2 po Polsku, zobaczymy jak z Batmanem bedzie. pisalem Ci juz ze w COJ2 nic nie trzeba bylo robic, po prostu pliki byly takie same na X0 jak na PC wiec wytlumacz mi co niby koles musial myslec? zmiana nazwy pliku z polskiej na angielska? nie mow ze to dla Ciebie jest madra glowa fakt faktem ze jakos to sobie sprawdzal te pliki i zobaczyl ze to samo, to mozna przyznac ze spostrzegawczy, wiekszosc nie sprawdza takich rzeczy bo w takich grach zeby PL potrzebowac to bym nawet nie pomyslal... kolejny fakt ze to dalo impuls i zapewne wiecej osob bedzie sprawdzalo takie historie... założę sie z Toba o piwosza ze ta sama madra glowa nic nie wymysli z batmanem nawet jakby siedziala nad tym 5 lat przegladalem pliki w demach, sa inne, jak ktorys przetlumaczy batmana w X0 na PL to wtedy moge zaToba powtarzac, madra glowa, ale tamta sprawa to banal... "i mamy CoJ2 po Polsku" no niestety, My nie mamy, tu mozna powiedziec z cala pewnoscia ze maja piraci , Ci co nie maja przerobionych konsol czekaja na update w XBL bo przeciez zapowiedzieli ze dadza... co do tego piractwa to niech sobie mysla co chca, juz niedlugo scena X0 ruszy z kopyta przez te luki co teraz znalezli to zobaczymy tych krzykaczy o piractiwe czy nie bedzie ich korcilo takie XBMC360... krzykacze tez nie znaja sceny i nie wiedza ze CI ludzie ktorzy łamia zabezpieczenia pierwsze co to kontaktuja sie z MS podajac im szczegoly jakie luki znalezli, a dopiero pozniej podaja to na okreslonych warunkach w eter inaczej mieliby pozamiatane...tak samo chyba nie wiedza ze sa konferencje na ktorych te wszsytkie luki sie podaje i czesto znaja sie z pracownikami MS...nawet na youtube sa niektóre... wracajac do tematu, gra udana, nareszcie nie jest to typowy gniot jadacy na nazwie t.j. terminator-brrr.... Cytuj
wolek92 4 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Nowy trailer http://www.youtube.com/watch?v=r9fSkcAYyZ8 Cytuj
TheBesTia 11 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 widocznie jeden z "madra glowa" nie zdazyl sciagnac i wypalic pirata tylko w ciemno powtórzył glupote ktora byla w opisie, a ktora zapewne wzieli z opisu PCtowej wersji... To samo pomyślałem 8) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi