Skocz do zawartości

Batman Arkham Asylum

Featured Replies

Opublikowano

Harley Quinn się nazywa. nie będziesz miał okazji obić jej buźki.

• Odpowiedzi 393
  • Wyświetleń 91,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Było już kilka razy o tym mówione w tym temacie. Poszukaj.

• Gram ostatnio w Arkham Asylum. Bardzo mnie wciągnęło.   Tak generalnie to gra jest tym, czym powinno być Metroid: Other M.   Podobieństwa do Metroida są na tyle wyraźnie, że możemy powiedzieć wpro

Opublikowano

No i gra skończona. Poziom hard dał mi popalić pod koniec jak walczyło się z tym zmutowanym gościem + windą przyjeżdżali następni. Chyba, że 3h się męczyłem, ale w końcu sie udało, a tu nagle batman się zaciął i nie mógł wyjść z narożnika, ale miałem piane :/ Po następnych 30minutach jakoś sie udało, ale znów trafiłem na Ivy (drugi etap) i męczarnia ehh. Łatwiej było zdobyć osiągnięcie Party Pooper bo za 4-razem. No nic gierka spoko, ma swój klimacik który mi się bardzo podobał choć na początku jakoś nie napawałem sympatią, ale na szczęście później było lepiej. Teraz mam zamiar zaliczyć maxa :) Aha takie pytanko. W nie których lokacjach mam już mapki, że mi pokazują się znaki zapytania to jak je zdobyć wszędzie? I jak zbieraliśmy te nagrania to one na mapce będą pokazane czy już trzeba skorzystać z internetu? ;]

Opublikowano

w każdej lokacji jest osobna mapa ze znajdźkami dla danej lokacji.

mapy zazwyczaj znajdują się blisko kulminacyjnego punktu w danej miejscówce, gdy odwiedzasz ją po raz pierwszy. powęsz po wszystkich pomieszczeniach w pobliżu miejscówek subbossów.

w terenach otwartych zazwyczaj na wierzchu leżą w stróżówkach (czy jak nazwać te wolno stojące małe budyneczki na ziemi).

lokacje nagrań również są zaznaczane. jak zbierzesz taśmę, to oczywiście znak zapytania z mapki znika.

jedynie szczęki musisz sam szukać, bo lokacji tychże mapki nie obejmują. ale to zawsze można pogooglać ; ]

Opublikowano

Dzieki ale juz znalazlem na OC :) Pytanie:

Czy jest jakaś broń w lewym górnym rogu? Bo ja nie mam ;]

Opublikowano

jest.

w każdym z 8 kierunków powinieneś mieć z czasem broń.

z tego co pamiętam, to tam jest albo ręcznie sterowany Batarang, albo multi Batarang.

Opublikowano

Zebrałem wszystko z map, a wciąż mi brakuje czterech jak to? 236/240 ;]

edit: kilka postów wyżej zauwazyłem, ale w menu nie widzę statystyk szczęk ;]

Edytowane przez Fuji

Opublikowano

A gdzie to jest bo nie kojarzę? Kurde szkoda, że nie ma możliwości sprawdzenia gdzie się znajdują bo marzy mi się przeszukiwać wyspę jeszcze raz ;]

Opublikowano

pamiętasz motyw gdzie musiałeś

batarangiem obezwładnić gościa co trzymał lekarkę jako zakładnika

w tym pomieszczeniu gdzie się chowasz za rogiem musisz spojrzeć w górę i tam jest dodatkowa miejscówka. jeżeli nie pamiętasz dokładnie miejsca to poszukaj na mapie Warden's Office.

Edytowane przez Colin84

Opublikowano

Tak kojarzę.

Wtedy chyba pierwszy raz walczyliśmy z przeciwnikiem co miał broń elektryczną? Bynajmniej w tym pomieszczeniu (jak dobrze pamiętam :))

edit: Okay dzięki, zaraz obadam.

Edytowane przez Fuji

Opublikowano

może wcześniej owszem, wtedy po prostu musiałeś

yebnąć mu batarangiem kiedy łeb odsłonił

:D

Edytowane przez Colin84

Opublikowano

Dobra mam, ale to jednak nie były ostatnie muszę szukać od nowa :/ Mam rozumieć, że jak zniszczę ostatnią szczękę achiv wpadnie?

Opublikowano

powinno, tak głosi teoria achievementów :) sprawdź może stronkę którą podałem wcześniej i zobacz jakie są lokacje ze szczękami, które łatwo pominąć.

Opublikowano

EDIT: Dobra znalazłem ufff jeszcze chellenge i doskonałe combo :/

Edytowane przez Fuji

Opublikowano

No i calaczek wpadl dla tak dobrej gierki warto bylo troche sie wysilic i czekam z niecierpliwoscia na druga czesc batmana :D

Opublikowano

Kurde mi brakuja tylko chellenge za walki, ale sa za trudne jak dla mnie, a nie chce mi sie uczyc walk ;/

Edytowane przez Fuji

Opublikowano

nie poddawaj się za szybko, trzeba im poświęcić trochę czasu, to fakt. ale są jak najbardziej do przejścia.

mi zajęło 3 wieczory po 2-3 godziny na zrobienie wszystkich medali. o dziwo najwięcej problemów miałem z Sewer Bat (extreme). najbardziej irytowały mnie gamonie rzucające szafkami. dość problematyczna była konieczność kontrolowania obu stron planszy jednocześnie.

Edytowane przez zimzvm

Opublikowano

A tak samo się odkrywa charakter trofies??

A charakter bio??

Opublikowano

tak samo, zbierz wszystkie zielone ? widoczne na mapie. część z nich to taśmy audio właśnie do profili.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie tylko PS3 będzie miało 3D Batmana:

Differences between goty edition (this release) and normal game:

-3D Visuals/effects to be more specific TriOviz 3D (requires 3d glasses obviously)

Also note that Tr0viz is what it says... 3D but although the game is region free the

3D effects/visuals will ONLY work on PAL TVs and NOT on NTSC televisions.

"Batman: Arkham Asylum Game of the Year edition uses a technology called TriOviz 3D that allows

it to generate 3D images on PAL televisions which can be viewed using 3D glasses"

-Contains 6 extra challenge maps (2 of which were exclusive to PS3 North America owners)

Opublikowano

przeszedłem ostatnio B-mana na Hardzie i zrobiłem 239 zagadek . Jak wiadomo jest ich 240 . Grę ukończyłem i zostały mi 3 "szczęki" do rozwalenia w Arkham Mansion i za h... ich tam nie ma ... czyli mam lipe i trzeba od nowa przechodzić? Myślę że tymi szczękami trzeba się zająć przed walką z J albo i wcześniej zanim rośliny Ivy poblokują niektóre szyby wentylacyjne i przejścia ...