Skocz do zawartości

The Hobbit

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja też czekam na film ale jedno mi sie troche nie podoba

krasnoludy w hobbicie

hobbit_0.jpg

krasnoludy w LOTR

013.jpg

co to ku.rwa ma być?!!

mowi sie tyle że faceci są zniewieściali i ubieraja sie jak cioty (bieber, emo, hipsterzy) , okazuje sie ze ta plaga dotyka nawet krasnoludy

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

krasnoludy w hobbicie

hobbit_0.jpg

krasnoludy w LOTR

013.jpg

co to ku.rwa ma być?!!

mowi sie tyle że faceci są zniewieściali i ubieraja sie jak cioty (bieber, emo, hipsterzy) , okazuje sie ze ta plaga dotyka nawet krasnoludy

tak się składa, że rasy w Władca Pierścieni też się dzielą na mniejsze "rasy", czy na różne odmiany, np. takich hobbitów jest nawet kilka (jedni prawie tak wysocy jak ludzie jak dobrze pamiętam)

Opublikowano

krasnoludy w hobbicie

hobbit_0.jpg

Podobny jesteś do tego po lewej :>

A ten z prawej to w ogóle krasnolud jest?

Opublikowano

Po postaciach o imionach Kili, Fili, Dori, Nori, Ori, Oin, Gloin, Bifur, Bofur i Bombur nie spodziewałem się zbyt męskiego wyglądu.

Opublikowano

Tez sie dziwie ze basn ktora autor napisal dla swoich dzieci zawiera elementy charakterystyczne dla basni. Moze kiedys naukowcy odkryja dlaczego.

Opublikowano

No zeby tylko Gandalf the Gay byl tu problemem

Nie zdziwcie sie, gdy siadziecie w kinie na "Hobbicie" a sasiad z lewej/prawie nagle zapragnie podzierzyc waszego topora.

• Plusik 4
Opublikowano

No zeby tylko Gandalf the Gay byl tu problemem

Nie zdziwcie sie, gdy siadziecie w kinie na "Hobbicie" a sasiad z lewej/prawie nagle zapragnie podzierzyc waszego topora.

Premiera tego filmu powinna odbyć się we Warszawskim Bizariuszu xD

Opublikowano

Mam nadzieję ,że dobrze zagospodarują czas w obu filmach i przedstawią wszystkie wydarzenia a w każdym razie większość ważnych i mniej ważnych elementów,no ale oto chyba nie muszę się martwić.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

zapomnialem o tym temacie od czasu porpzedniego posta a chcialem powiedzieć że udalo im sie tak fajnie oddac wizerunek krasnoludów w LOTR a teraz robią z nich bande komiksowych cudaków. część jeszcze ujdzie, ale niektorzy to podchodzą tylko pod pytanie "to w ogole jest krasnolud?" ktore zresztą już tutaj padło

wiem że nie mogli zrobić identycznych kolonów - brodatych, starców. ale przesadzili z tą różnorodnością i komiksowością , zwłaszcza z tym przystojniakiem z 2 dniowym zarostem,. tak to chyba moglby wyglądać najwzej 9 letni krasnolud (gdyby był niższy i bardziej napakowany)

chociaż z drugiej strony hobbit jest ogolnie bardziej dziecinny niż LOTR, wlasnie go czytam drugi raz dla przypomnienia bo ostatnio czytalem z 13 lat temu. i masa rzeczy nie zgadza sie z tym co było we władcy, wszystko jest bardziej dziecinne.

np sama scena z trollami - siedzą w ubraniach, gadają i mają imiona w stylu "william" ... jak wiadomo we władcy trolle były prawie bezmózgimi maszynkami do mielenia mięsa z mordą jak niewypał, a w hobbicie to kulturalne ziomki o imieniu william ktorzy rozmawiają sobie z hobbitem o jedzeniu O_o

ciekawe zresztą jak w filmie pokażą ta scene, bo w książce była debilna, wszyscy sobie wyobrażają krasnoludy jako w(pipi)ione mordercze istoty ktore rozwalają wszystko co zobaczą. a tymczasem w scenie z trollami podchodziły do ich ogniska pojedynczo jak idioci a trolle siedziały w krzakach i łapały ich do worków O_o jeszcze rozumiem ze jeden sie nabrał, ale złapali tak 12 krasnoludów jeden po drugim.. zastnanawialem sie co ja kurwa czytam:p jakoś w dziecinswie bardziej mi sie to podobało ;p

tak czy srak film chetnie zobacze , licze ze jackson odpusci część debilnych akcji rodem z bajki dla 9 latków ;p

takie krasnoludy sa spoko (narada u erlonda z lotra)

dwarves-hobbit-blog.png

Edytowane przez Yano
  • Minusik 2