Shankor 1 595 Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Dajcie znać jak będzie 3D. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Coś szybko, skoro wydanie ma być dopiero w kwietniu. A 3D na BR też będzie w 48 fpsach? Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 OK jadę z koksem i już ściągam ale wersję 720. A co do filmu to w tamten weekend była premiera w Chinach, i miało świetne otwarcie więc pewnie film dobiję do miliarda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Największy plus jaki wyniosłem z całego seansu, to myśl "jak oni to zrobili, że nie usnąłem". Wynika z tego, że nie było źle, ale całość sprawia wrażenie mocnego wysysacza kasiory z kieszeni obesranych ze szczęcia fanów twórczości mistrza. Książki nie czytałem (poprzestałem na Władcy), ale czuć jak cholera to rozwlekanie scen, gadanie o niczym, akcje pod publiczke itd. Targetem jest widz w wieku lat 10, co przy odpowiednim operowaniu materiałem może by tak nie przeszkadzało. Rozumiem, że książka była bardziej "bajkowa" niż Władca, ale to nie tłumaczy jechania po bandzie w stylu w jakim zrobiono np. ucieczkę z podziemi. Do tego nierówna jakość efektów specjalnych (często bardzo "sztuczne"). Ocena 6+. Cytuj Odnośnik do komentarza
ofsajd 1 102 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Największy plus jaki wyniosłem z całego seansu, to myśl "jak oni to zrobili, że nie usnąłem". Wynika z tego, że nie było źle, ale całość sprawia wrażenie mocnego wysysacza kasiory z kieszeni obesranych ze szczęcia fanów twórczości mistrza. Książki nie czytałem (poprzestałem na Władcy), ale czuć jak cholera to rozwlekanie scen, gadanie o niczym, akcje pod publiczke itd. Targetem jest widz w wieku lat 10, co przy odpowiednim operowaniu materiałem może by tak nie przeszkadzało. Rozumiem, że książka była bardziej "bajkowa" niż Władca, ale to nie tłumaczy jechania po bandzie w stylu w jakim zrobiono np. ucieczkę z podziemi. Do tego nierówna jakość efektów specjalnych (często bardzo "sztuczne"). Ocena 6+. mnie się ta sztuka wczoraj udała, mniej więcej w połowie gdy dotarli do Rivendel. więcej ładnych widoczków niż w trylogii, kilka zabawnych tekstów/zachowań krasnoludów. po za tym nic ciekawego, sporo rzeczy dołożone do fabuły. 6/10 i wiem że na kolejne części też nie pójdę do kina. Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Widzę że z Hobbitem w waszych ocenach dzieję się jak z Batmanem, każdy zadowolony i cacy ale jak ktoś napiszę coś negatywnego na temat filmu to narasta fala krytyki . I zastanawiam się czy to pod publikę czy wasze rzeczywiste odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 2 posty = fala krytyki Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Nie mówię tylko o tych postach ale ok. Z innej beczki, na polski rynek zostaje na razie wydana wersja 2D nie wiadomo czy dostaniemy 3D która będzie do kupienia za granicą. Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Obejrzałem takie 6+ /10 władca lepszy pod każdym względem Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Dajcie znać jak będzie 3D. ;-) The.Hobbit.An.Unexpected.Journey.2012.3D.1080p.Bluray.H-SBS.x264 Blisko 16 GB, ściągał już ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 (edytowane) Nie ;-) Ale jeśli miałbym zgadywać to jakość jest dobra, efekt 3D widać ładnie, ale mam wrażenie że jest on trochę mało/słabo wykorzystywany. Edytowane 21 Marca 2013 przez Shankor Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Ściągać, czy czekać na wydanie BD z nadzieją, że będzie 48fpsów? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Na BD nie będzie 48fpsów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 AHOJ ! Cytuj Odnośnik do komentarza
puszkin 235 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 wow, trailer daje rade, póki co zapowiada się lepiej niż cz. 1, Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Kupił ktoś pierwszą część na BR? Są czarne pasy u góry i dołu ekranu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Są czarne pasy. Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 jak to możliwe, że film z 2013 roku ma gorsze efekty specjalne od trylogii sprzed 10 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Są czarne pasy. (pipi)a co to za moda? Ostatnio kupiłem skyfall i czarne pasy, a najlepsze jest to, że każdy poprzedni Bond wydany na BR nie ma tego dziadostwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 (edytowane) Obejrzałem w końcu Hobbita. Zaznaczam, że nie jestem jakimś fanem Śródziemia, ot, Władcę przeczytałem jakoś w okresie premier filmowej trylogii, podobnie z Hobbitem, którego przeczytałem z pół roku temu, książki oceniam pozytywnie, ale tak jak mówię, nie wciągam się w szczegóły tego świata jakoś mocniej. Filmowa trylogia jest świetna, z naciskiem na drugą część, Drużyna dla mnie najsłabsza i właśnie do niej bym porównał Hobbita. Film lekko rozwleczony, przymulający, jak już postawili na tworzenie nowej trylogii (bardzo naciągana decyzja), to spokojnie by wystarczyły dwie godziny materiału w każdym z filmów. Takich naprawdę rozwalających scen nie stwierdziłem (seans w kinie to pewnie inna bajka), plus za prolog, kilka widoczków, całkiem efektowną scenę z gigantami no i epizod z Gollumem. Muzyka, poza znanymi i lubianymi motywami z trylogii LOTR, raczej niezbyt charakterystyczna (w miarę fajna melodia pieśni krasnoludów), co też ma wpływ na moc określonych scen. Co nie zmienia faktu, że klimat tego świata jest mocny (mimo, że nie przepadam za typowym fantasy). Aha, jak już parę osób zauważyło, film w temacie CGI nie zrobił chyba żadnego kroku naprzód od Powrotu Króla, a momentami efekty wypadają nawet gorzej. Zresztą to nie jedyny przykład z ostatnich lat, także nie wiem, co jest grane. Cóż, zaraz po przeczytaniu książki miałem wielką zajawkę, żeby obejrzeć film, ale wyszło jak wyszło, trochę czasu minęło, emocje siadły i teraz jakbym miał się bawić w ocenianie to takie 7/10. Czekam jednak na kolejne części i z chęcią je obejrzę, bo w książce również najciekawsze miało się dopiero wydarzyć. Edytowane 22 Czerwca 2013 przez kotlet_schabowy Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 nowy trailer Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 W trailerze zazwyczaj sa najciekawsze momenty, zeby zachecic do ogladania, jesli tutaj jest to samo to ten film bedzie jeszcze nudniejszy niz czesc pierwsza. Coz, co sie dziwic, jak sie robi trylogie z krotkiej ksiazeczki. 2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 (edytowane) nie wiem co nazywasz nudą ale jeśli pierwsza część to był tylko długi spacer to tutaj raczej sie powinno więcej dziać jedyny poważny problem to to że wyczuwam tu poważnego cliffhangera i oczekiwanie rok na jego finalizacje patrząc na to co było w książce to wątpie żeby do tej częsci wrzucili bitwę pięciu armii bo jeśli wrzucą to 3 częśc serio będzie musiała sie opierać tylko i wyłącznie na widzimisię twórców zlepionym ze skrawków zapisków tolkiena o tym co sie działo między hobbitem a LOTRem więc zakładam że na 3 część zostawią wielki finał i potem tylko troche dorzucą od siebie Edytowane 7 Października 2013 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 (edytowane) Padła informacja o 3 częściach, a to nie w dwóch miało być? A jednak, coś musiałem po prostu przeoczyć.... Edytowane 8 Października 2013 przez Andreal Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Będą 3 części, to było wiadome jeszcze przed premierą pierwszej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi