Skocz do zawartości

The Hobbit

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość _Milan_
Opublikowano

no gdyby kransolud postanowil wyciagnac jelito przez odbyt orkowi to obyloby sie bez krwi.

Opublikowano

w ogole czy w drugiej części krasnoludy kogoś zabiły? niby tam w beczkach rzucały jakimiś zdobycznym broniami, ale co to za film żeby głównym bohaterem była grupa krasnoludów, a więcej mordowania uskuteczniał legolas którego w ogole tam nie powinno być :/

nie o take krasnoludy walczyłem

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wlasnie ogladam, scena z beczkami w rzece.

CO ZA GOVNO

akcja jak z hinduskich super produkcji, skakanie po glowach hobbitow, zbijanie orkow w beczce.

odechcialo mi sie tego ogladac

Opublikowano

Troche sie,pomeczylem i obejrzalem do konca.

naciagane 6/10

wladce pierscieni moge ogladac na okraglo

hobbit to, eh, naprawde mi smutno bo chcialem znow poczuc sie jak dzieciak ogladajacy trylogie.

i,jeszcze te zakonczenie, smiechlem.

Opublikowano

Niektóre sceny są faktycznie trochę przebajerowane, we władcy legolas nie bolał tak jak w hobbicie, w którym jest mega madafaką. Trzeba jednak przyznać, że smok jest kozakiem, świetny głos i jest faktycznie olbrzymi, zrobił na mnie genialne wrażenie.

Opublikowano

scena w beczkach była też w książce ale sporo sie różniła, tam beczki były zamknięte i poprostu spłyneły rzeką, a w filmie musieli dodać cyrkowe akcje w stylu disneya (nie mowiac już o dodanie legolasa którego nie ma w książce jak wiadomo)

• 4 tygodnie później...
Gość suteq
Opublikowano

Wlasnie niedawno zmienili podtytul na taki jak na screenie.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

dziś o 21 ma podobno być pierwszy normalny trailer 3 częsci

exite

jak by ktoś chciał to macie tu 17 sekundowy trailer zapowiadający dzisiejszy trailer xD

http://www.filmweb.pl/video/klip/Zapowied%C5%BA+pierwszego+zwiastuna-34095

Ciekawe jak bardzo rozwleką

zabicie Smauga, w książce to dosłownie 1-2 strony z tego co pamiętam.

też mnie to ciekawi, w książce

to smok podleciał, spalił troche domów i odrazu dostał strzała i sie skończyło, mam nadzieje że tutaj będzie to troche sensowniej wygladać, ale zarazem mam nadzieje że większość filmu to będzie kozacka i świetnie zrobiona bitwa, mam nadzieje że przewyższą poziom bitwy z powrotu króla, chociaż ciężko będzie przebić szarże rochanu i walke z olifantami

w ogole co do smoka to serio wg mnie to spora wada samej ksiązki - grupa krasnoludów idzie do smoka który od setek czy tysięcy lat terroryzuje kraine, a na końcu nie dość że to nie oni go zabijają tylko jakiś random to jeszcze robi to jedną strzałą.. no kurna skoro to takie proste to mogli go zabić już dawno. zresztą - całe miasto krasnoludów zostało zdruzgotane i wypędzone, a tymczasem jeden facet z łukiem i strzała +10 do krytyka zabija na luzie smoka... nie wiem jak to zrobią w filmie ale w książce mialem ogromny niedosyt z tego powodu. słaby boss ;p

Edytowane przez Yano
Opublikowano

No przecież było to dobrze wytłumaczone, smug miał odkryte miejsce na ciele, które Bardowi wskazał ptak, gdyby nie to, raczej nic z ubicia by nie wyszło. No i nie zapominajmy, że hobbit był książka skierowaną dla młodszego odbiorcy, akcja szybko szła na przód, bez wydluzajacych się scen.

Opublikowano

Nie ma szans był przebito rozmach bitwy na polach Pelennoru z ROTK. W sumie sam napisałeś dlaczego. Poza tym liczba walczących jest tam wielokrotnie mniejsza. Btw, skąd te dissy na skille Legolasa? Elf był już madafakersem w adaptacji podstawowej trylogii. Wystarczy sobie tylko przypomnieć jego akcje z jazdą na tarczy podczas bitwy o Helmowy Jar, czy mega zwinność podczas

wskakiwania na plecy jaskiniowego trola w Morii, czy zabicie w pojedynkę 20 metrowego Olifanta, wraz z całym wsparciem.

Opublikowano

No przecież było to dobrze wytłumaczone, smug miał odkryte miejsce na ciele, które Bardowi wskazał ptak, gdyby nie to, raczej nic z ubicia by nie wyszło. No i nie zapominajmy, że hobbit był książka skierowaną dla młodszego odbiorcy, akcja szybko szła na przód, bez wydluzajacych się scen.

wiem że było wytumaczone, ale i tak mialem niedosyt

Opublikowano (edytowane)

też mnie to ciekawi, w książce

to smok podleciał, spalił troche domów i odrazu dostał strzała i sie skończyło, mam nadzieje że tutaj będzie to troche sensowniej wygladać, ale zarazem mam nadzieje że większość filmu to będzie kozacka i świetnie zrobiona bitwa, mam nadzieje że przewyższą poziom bitwy z powrotu króla, chociaż ciężko będzie przebić szarże rochanu i walke z olifantami

w ogole co do smoka to serio wg mnie to spora wada samej ksiązki - grupa krasnoludów idzie do smoka który od setek czy tysięcy lat terroryzuje kraine, a na końcu nie dość że to nie oni go zabijają tylko jakiś random to jeszcze robi to jedną strzałą.. no kurna skoro to takie proste to mogli go zabić już dawno. zresztą - całe miasto krasnoludów zostało zdruzgotane i wypędzone, a tymczasem jeden facet z łukiem i strzała +10 do krytyka zabija na luzie smoka... nie wiem jak to zrobią w filmie ale w książce mialem ogromny niedosyt z tego powodu. słaby boss ;p

W filmie zj.ebauli motyw strzały,

która była zrobiona przez Thróra, Króla pod Górą, a przekazana władcy Dale z którym spokrewniony był Bard. Ten zaś twierdził, że za każdym razem gdy ją wystrzelił, odnajdywał ją.

W filmie zrobili z tego zwykłą broń przeciwpancerną <_<

Edytowane przez McDrive