SG1-ZIELU 870 Opublikowano 3 grudnia 2012 Opublikowano 3 grudnia 2012 Dziwacznie się ogląda w takiej ilości fps. Momentami wydaję się jakby było przyśpieszone. Bo to tak naprawdę nie na tym polega, ten gościu po prostu przyspieszył film, przynajmniej tak mi się wydaję. Ale zauważcie jak super widać głębię więc jak to będzie wyglądało w 3D Cytuj
Wojtq 809 Opublikowano 4 grudnia 2012 Opublikowano 4 grudnia 2012 Po obejrzeniu tego zwiastuna wcale nie żałuję, że nie obejrzę filmu w 48 klatkach. Podobny efekt zauważyłem na telewizorach o wysokiej częstotliwości odświeżania i wygląda to bardzo drażniąco. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 grudnia 2012 Opublikowano 4 grudnia 2012 Po obejrzeniu tego zwiastuna wcale nie żałuję, że nie obejrzę filmu w 48 klatkach. Podobny efekt zauważyłem na telewizorach o wysokiej częstotliwości odświeżania i wygląda to bardzo drażniąco. dokłądnie mam taką opcje w TV, powoduje ze wszystko wyglada jak w jakimś kiepskim polskim serialu albo w teatrze telewizji, taka dziwna sterylnosc i płynność na szczescie moge to wyłaczyc, bo to serio wkurzajaca opcja, pewnie dalo by sie przyzwyczaić, ale kazdy z nas 20 lat przyzwyczajal sie do czegos innego wiec taki przeskok drażni nie mam pewnosci jak dokladnie sam hobbit wyglada w kinie ale jeśli podobnie to ciesze sie ze u nas tego nie bedzie jedynie szkoda tych 48 głośników i btw w usa chyba juz byla premiera a my musimy czekac tyle czasu Cytuj
Mendrek 569 Opublikowano 4 grudnia 2012 Opublikowano 4 grudnia 2012 Pewnie chodzi o funkcje wypełniania klatek i faktycznie wygląda to jak w teatrze. Niestety, ale przyzwyczajenia raczej biorą górę, acz być może efekt ten nie będzie tak lipny jak na tym trailerze. Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 4 grudnia 2012 Opublikowano 4 grudnia 2012 recka z ign - > http://uk.ign.com/articles/2012/12/04/the-hobbit-an-unexpected-journey-review w skrócie - piszą, że jest dobrze, ale nie tak epicko jak w serii LOTR i na minus przesadzona ilość postaci realizowanych za pomocą CGI Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 4 grudnia 2012 Opublikowano 4 grudnia 2012 (edytowane) w skrócie - piszą, że jest dobrze, ale nie tak epicko jak w serii LOTR Trudno żeby wycisnęli z Hobbita ten sam poziom akcji co z LotRa, zwłaszcza dzieląc go na trzy. Edytowane 4 grudnia 2012 przez Hela 1 Cytuj
Wojtq 809 Opublikowano 4 grudnia 2012 Opublikowano 4 grudnia 2012 To samo pomyślałem, zarzut z du.py. Ta eskalacja CGI mnie trochę niepokoi, zwłaszcza, że w LOTRze dało się stworzyć świetnie wyglądające postaci w tradycyjnym procesie charakteryzacji. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 4 grudnia 2012 Opublikowano 4 grudnia 2012 http://www.rottentomatoes.com/m/the_hobbit_an_unexpected_journey/ >6.7 Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 4 grudnia 2012 Opublikowano 4 grudnia 2012 To CGI mnie martwi. No kurde nie można było zrobić orków/goblinów jak w LotR? Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 4 grudnia 2012 Opublikowano 4 grudnia 2012 (edytowane) Oglądałem filmik z produkcji i ogólnie to wygląda jak tworzenie gry wideo. edit: chodzi mi o cutscenki np Edytowane 4 grudnia 2012 przez MajorZero64 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 grudnia 2012 Opublikowano 4 grudnia 2012 ja tam sie powstrzymam z ocenami do naszej premiery jednak mam 2 sprawy 1 porownywanie do LOTRa może byc niesprawidliwie, bo hobbit prawdopodobnie jest świetny sam w sobie, ale jesli sie bedzie na siłe mówic "ale jednak gorszy niż lotr" to moze sie uzyskac poczucie że ogolnie jest słaby. wiecie to jak porównywanie innych finali do FF7, kilka innych było mega świetnych, ale zawsze wisiało to zdanie "ale jednak słabszy od ff7" 2 co do CGI to jednak mineło 12 lat, technika poszła do przodu , teraz mogli sobie pozwolić na wiekszy komupterowy rozmach chociaż nie kumam czemu zmienili wizerunek gobilinów na jakieś chude blade critersy, w koncu gobliny były w LOTR i powinni sie trzymac znanego wizerunku (to tak jak by hobbitom dodali nagle ogony) Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 5 grudnia 2012 Opublikowano 5 grudnia 2012 Co do Finali to FF6 jest IMHO odrobinę lepszy od legendarnej 'siódemki'. Cytuj
nero2082 823 Opublikowano 6 grudnia 2012 Opublikowano 6 grudnia 2012 jednak bedzie w HFR u nas http://obywatelhd.pl/index.php/2012/12/04/hobbit-48-fps-bedzie-w-polsce-mam-liste-kin/ i patrzac na opinie tego typu : First of all, the 48fps was just beautifully sharp and clean to the eyes. It was a touch of technological wizardry by Jackson, and it worked perfectly, allowing the viewer to feel as he/she were a spying picture frame on Bilbo's fireplace, or a pine tree looking over a cliff and down at Rivendell. It seems far fetched, but lets just say I forgot I was watching a movie, and you can experience for yourself, what I mean. to nie moge sie doczekac HFR cos czuje ze to bedzie wkrotce (kiedystam) standard, po prostu na razie tego nie ogarniamy bo bylismy od zawsze karmieni 24fps to inny format moze wydawac sie dziwaczny, ale trzeba spojrzec na 'biger pikczer' get hype Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 6 grudnia 2012 Opublikowano 6 grudnia 2012 co do finali, to 6 jest lepsze od 7 pod pewnymi względami, ale nie jako całość. a ff10 najlepsze trololo. co do cgi to nie lubie tego wszędzie tam, gdzie nie jest niezbędne. ale są od tego wyjątki, jak np. 300, gdzie cgi było tłem. dobra charakteryzacja jest lepsza niż wszystko. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 6 grudnia 2012 Opublikowano 6 grudnia 2012 fajnie że bedzie 48fps w polsce, ale myśle że najpierw pojde na zwykłą wersje a dopiero za 2-3 razem na 48 żeby porównać, bo jak narazie na telewizorze ten tryb niespecjalnie mi sie podobał, ale może w kinie jest inny efekt Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 6 grudnia 2012 Opublikowano 6 grudnia 2012 Ja się zastanawiam, dlaczego nie zrobili od razu filmu w 60 klatkach/s. W rozrywce elektronicznej jest to standard. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 6 grudnia 2012 Opublikowano 6 grudnia 2012 (edytowane) Super info dla mnie nie ma innej opcji tylko najpierw zwykła wersja a potem 48 klatek. Do Krakowa tylko 100 km więc tragedii nie ma Jutro rusza sprzedaż biletów do każdego biletu będzie dodawany plakat z filmu ilość ograniczona Edytowane 6 grudnia 2012 przez marekjw2523 Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 7 grudnia 2012 Opublikowano 7 grudnia 2012 Bilety kupione z racji świąt wybieram się do Krakowa 27 na pierwszy seans o 10.00 w 3D z dubbingiem a o 15,30 wersja 48 Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 8 grudnia 2012 Opublikowano 8 grudnia 2012 Niestety nie było innej wersji by zgrać to wszytko w czasie Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 8 grudnia 2012 Opublikowano 8 grudnia 2012 Spoko Spoko wersja 48 jest z napisami, a przynajmniej sobie porównam czy rzeczywiście jest źle Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 12 grudnia 2012 Opublikowano 12 grudnia 2012 Polski zwiastun wraz z próbką Polskiego dubblingu Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 12 grudnia 2012 Opublikowano 12 grudnia 2012 Przed Argo puszczali spot z lektorem. Z LEKTOREM. W KINIE. (pipi) Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 13 grudnia 2012 Opublikowano 13 grudnia 2012 pooglądałem trailer, zrzygałem sie, wpadłem tu zacytować klasyka "ja jebie! w pizdu jebana kurwa mać!!!" jak można było zrobić cos takiego? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi