Hela 1 962 Opublikowano 14 sierpnia 2008 Opublikowano 14 sierpnia 2008 Kontynuacja bardzo ciekawej i trochę niedocenionej gry Codemasters, pojawić ma się na PS360 i PC w przyszłym roku. Oto pierwsze info: Overlord, an original game by Codemasters, won over fans with its creative blend of humor and Pikmin-style gameplay and then went on to sell over a million copies. The call for a sequel was heard loud and clear and now Triumph Studios is hard at work with the title due out in 2009 for Xbox 360, PS3 and Games for Windows PC. To go along with this announcement, Codemasters has also revealed Overlord Dark Legend for Wii and Overlord Minions for DS. For details and screenshots on those titles, head over to stories here and here respectively. Overlord II, "massively increases the scope of the original concept," according to Lennart Sas, director and Overlord lead at Triumph Studios. The game introduces a new Overlord, hinted at in the final scene of Overlord: Raising Hell, for a clash between him and a Roman-inspired empire which has plans to root out all magic and take over the world. The game moves beyond the fantasy realm of the first to something closer to our own, allowing the game's humor and satire to hit closer to home. Politics, environmental issues and more are up for parody in this game, though we wouldn't be surprised if a fart joke or two slip in. New environments and new beasts are coming. With the Glorious Empire as the foe and a new overlord brought into the fold, you can be sure you'll be seeing a more diverse set of environments. Sas told IGN, "We have new lands, from the icy (but rather festive) Nordberg where minions face up to vicious seals, to a new Magic Sanctuary Domain, where the magical creatures have retreated from the onslaught of the Empire, to the homelands and cities of the Glorious Empire itself." The first Overlord game relied on a gameplay mechanic where you directly controlled the overlord who then orders around small legions of minions to solve puzzles and attack enemies. This style of game returns, but is expanded and improved for the sequel. Sas tells us that, "from the Netherworld you rise to gather an army of loyal Minions that are more destructive and much smarter than before -- now they can do even more things for their master; such as riding mounts, using war machines and sailing warships in world-changing battles." He also told us the team has "greatly improved" the controls and visuals to make the game even more attractive to a broad audience. Minions can now ride mounts. "We're really excited about shifting the world to a new era where a Roman-inspired Empire rises as the arch-enemy of the Overlord," says Lennart Sas, "which leads to an epic clash between the regimented forces of a sprawling state and the faster, harder, more manic minion horde." I dwa obrazki: Źródło: http://xbox360.ign.com/articles/898/898516p1.html W ramach rozbudowywania uniwersum i dla zaspokojenia głodu wszystkich fanów pojawią się również gry na DSa i Wii Cytuj
Gość Opublikowano 14 sierpnia 2008 Opublikowano 14 sierpnia 2008 Screeny fajnie sie prezentuja, jakby jeszcze urozmaicili gameplay, to wyjdzie z tego solidna pozycja. Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 15 sierpnia 2008 Opublikowano 15 sierpnia 2008 W sumie licze na ta gre, bo jedynka mi sie podobala, szkoda tylko ze znudzila mi sie w polowie. Bedzie wiecej innowacji, to bedzie git. Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 15 sierpnia 2008 Opublikowano 15 sierpnia 2008 no w sumie to ja jedynki jeszcze nie skonczylem i lezy na polce. Gra dawala rade jak sie wciagnelo... problem polegal bardziej na tym, ze duzo ciekawszych gier zawsze mialem pod reka. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 15 sierpnia 2008 Opublikowano 15 sierpnia 2008 mnie ona znudzila po 1 Bossie na PC i dalem sobie spokoj. Oby wiecej mozna bylo robic niz tylko naciskac przycisk i isc dalej Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 16 października 2008 Autor Opublikowano 16 października 2008 Nowe screeny: http://www.gamersyde.com/news_7236_en.html Cytuj
miki77 16 Opublikowano 20 lutego 2009 Opublikowano 20 lutego 2009 Premiera w czerwcu + gameplay Jedynka była dobra, trzymam kciuki za sequel Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 27 czerwca 2009 Opublikowano 27 czerwca 2009 http://www.gametrailers.com/video/review-h...erlord-ii/51845 7,5 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 (edytowane) przeglądam sobie dzisiaj w sklepie N+ a tam ocena 6.2 po recenzji w PE napaliłem się na tego szpila ale mój zapał pomału stygnie przeglądając oceny . BTW Fuel ponad 8 Edytowane 7 lipca 2009 przez chris85 Cytuj
Dante 433 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 Jeśli jest okazja to bierz. Gra jest bardzo przyjemna ale jak zauważyli inni tak jak poprzednik może się znudzić. Pierwsze podejście ze zbieraniem bajerów zajęło mi trochę ponad 14 godzin i nie wynudziłem się a wręcz przeciwnie. Największa wada to sterowanie któremu ciągle daleko do ideału. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 8 lipca 2009 Opublikowano 8 lipca 2009 Mi się strasznie gra podobała i ze zbieraniem wszystkiego pierwsze podejście zajęło mi ok 15 h. Cóż ja przeważnie przechodzę grę tylko raz i Overlord już wylądował na pchlim targu. Za to 700 pkt achievements i wylizany cały świat gry świadczą same za siebie w przypadku laika kompletnego który jest casualem do kwadratu. Ta gra ma moc i dodam jeszcze żę jedynki nie skończyłem. Overlord II jest wg mnie o wiele lepiej pomyślany i takie smaczki jak melodia nucona przez moje miniony w strojach rzymian (Most na Rzece Kwai) po prostu zwalają z nóg Polecam z czystym sumieniem każdemu kto lubi czysty fun bez stresu. Bo poziom trudności jest ekhm niski co dla mnie było zaletą ale są na pewno tacy dla których to największa wada Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 8 lipca 2009 Opublikowano 8 lipca 2009 Przeczytałem wczoraj recenzję w PSXE, po tym wydaje mi się, że gra musi być dość mocno rozbudowana, tak jak wcześniej się nią nie interesowałem, tak teraz chyba zapoluję pod koniec wakacji. Cytuj
Flo 0 Opublikowano 8 lipca 2009 Opublikowano 8 lipca 2009 Też już jestem po przeczytaniu recki, w sumie gdyby kolega nie pożyczył mi pierwszego Overlorda to pewnie bym nie zagrał, w sumie brakowało mi przekonania do tej gry.. ale jak już zagrałem to poszło... naprawdę przyjemna gierka, a skoro dwójka jest dopieszczona, bardziej rozbudowana to z pewnością jest warta zaliczenia ps. skąd brać kasę na te wszystkie gry Cytuj
zimzvm 36 Opublikowano 8 lipca 2009 Opublikowano 8 lipca 2009 kasa to by się jeszcze jakoś znalazła... ale brak czasu na ogranie wszystkiego, to największy problem : / a co do samej gry, to od jakiegoś czasu miałem apetyt, co by w nią pograć, a po tym co napisał blantman, to mi się tylko zaostrzył ; ] Cytuj
beavisbathol 1 Opublikowano 26 lipca 2009 Opublikowano 26 lipca 2009 Mam pytanko. Czy jak gracie z małą hordą (15-20 minionów), to gra sprawia wrażenia jakby miała się rozsypać? Wiem, że gra chodzi w trzydziestu klatkach, ale to chyba nie to? To narmalne, czy mam oczy przystosowane do 50-60 fps? Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 27 lipca 2009 Opublikowano 27 lipca 2009 Gra poprostu czesto nawet nie trzyma 30fpsow, co chwile jakis drop. Gra powinna dostac max 7 a nie jak w PE chyba 9... Na poczatku fajna ale po paru godzinach nudzi Cytuj
Tigro 1 Opublikowano 6 sierpnia 2009 Opublikowano 6 sierpnia 2009 Jestem po 3 godzinach rozgrywki i powiem tyle - nic specjalnego. No miło się gra, ale bynajmniej na grę dziewiątkową to nie wygląda. Grafika jest tak marna, że muszę spoglądać, czy mam włączone PS2 czy X'a.. Cytuj
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 6 sierpnia 2009 Opublikowano 6 sierpnia 2009 Niesamowita gierka Pograłem może z 30min. Ej prawie cały czas mam bekę z tych minionów xD Cytuj
ShogunPl 0 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Jak dla mnie to aktualna cena 230-250 zł za tę grę jest odstraszająca jak by była tańsza to myślę że bym ją łyknął Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 gdzie masz taka cene? Cytuj
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Za 100zł widziałem niedawno nówkę na Allegro. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Niesamowita gierka Pograłem może z 30min. Ej prawie cały czas mam bekę z tych minionów xD Mialem podobne wrazenie, po 2-3h znudzil mnie caly gameplay. Cytuj
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Mnie w ogóle nie znudziło, a gram już długo. Cytuj
viral 4 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Gralem w jedynke i zastanawiam sie czy warto kupic 2 odstrasza mnie tylko mysl ze znowu trzeba zbierac miniony troche tak jakbym jedynke znowu zaczynal Cytuj
Dante 433 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Jeśli jedynka Ci się podobała i nie nudziłeś się przy niej to tutaj będzie ok. Można odczuć minimalne deja vu ale jako osoba która przechodziła 1 i jej się bardzo podobało mogę polecić. 2 jest jeszcze lepszą rozrywką( do tego pojawiło się darmowe dlc z areną). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi