Opublikowano 19 kwietnia 201311 l Jak nie dasz rady za walkę, to z zagadek spokojnie zbierzesz resztę, ale i tak lepiej rozsądnie na początek wybieraj modyfikacje (głównie mnożniki combo), bo po skończeniu gry nie ma komu oklepać mordy.
Opublikowano 19 kwietnia 201311 l Dzięki. Jestem na momencie kiedy Batman mial drugą "faze" więc pewnie jeszcze sporo gry przede mną Odpalilem dzisiaj na chwilę combat challenges i zdobylem ledwie 5000 kiedy do maxa jest potrzebne chyba z 18tys pkt Nie ukrywam że chce ta gre splatynowac(tak tak miałem Bajoszoka 1 wymaksowac ale na razie nie mam chęci ) Edytowane 19 kwietnia 201311 l przez Lionel
Opublikowano 19 kwietnia 201311 l Dzięki. Jestem na momencie kiedy Batman mial drugą "faze" więc pewnie jeszcze sporo gry przede mną Odpalilem dzisiaj na chwilę combat challenges i zdobylem ledwie 5000 kiedy do maxa jest potrzebne chyba z 18tys pkt :confused: Nie ukrywam że chce ta gre splatynowac(tak tak miałem Bajoszoka 1 wymaksowac ale na razie nie mam chęci ) Platyna bardzo przyjemna, ale wymagająca trochę wprawy (shock and awe & rumble in the jungle na extreme dają popalić).
Opublikowano 19 kwietnia 201311 l Podejrzewam że tylko pucharki za wyzwania mogą sprawić problemy(w końcu sama nazwa wskazuje "wyzwania" xD) więc na razie próbuje ogarnac jakieś fajne i dużo punktowane combosy
Opublikowano 19 kwietnia 201311 l Za to bierz się dopiero po modyfikacjach, gdy Batman ma więcej zróżnicowanych ataków, bo ich przeplatanie jest najważniejsze, obok unikania ciosów. Jesteś gdzieś w połowie.
Opublikowano 19 kwietnia 201311 l Jedyny trudny challenge w tej części to Shock and Awe, ze względu na małe pomieszczenie i trochę gorszy system walki niż w Arkham City (konkretnie sposób rozwalania gości z nożami i pałkami elektrycznymi, Batman czasami lockuje się na nie na tym zbirze co trzeba). Kluczem do tego challenge'a jest używanie szybkiego takedown'a gdy tylko naładujemy combo - celując w kolesi z bronią. Ja mając wprawę z Arkham City zrobiłem te wszystkie challenge w paru podejściach.
Opublikowano 19 kwietnia 201311 l Ja na uzbrojonych zawsze po ciosie rzucam batarangami. W tej części jest o tyle dobrze, że po wykupieniu modyfikacji można szybko wyrzucić 3 jednocześnie (w AC trzeba było nabić combo do czerwonego wskaźnika), więc trzech oprychów od razu leży i jest odrobinę więcej miejsca.
Opublikowano 19 kwietnia 201311 l shock and awe na extreme to niezle wku.rwiajacy czelendz. reszta jest latwa jak sie ogarnie system, ale ostatnia fala w s&a to masakra, nonstop brakuje czasu.
Opublikowano 23 października 201311 l Mam pytanie do obcykanych, bo w Arkham Asylum grałem dość dawno temu i spędziłem z tą grą jakieś 10x mniej czasu niż z Arkham City. Czy po przejściu fabuły można potem śmigać sobie po wariatkowie, żeby rozwiązywać zagadki i szukać trofeów Riddlera?
Opublikowano 23 października 201311 l Mam pytanie do obcykanych, bo w Arkham Asylum grałem dość dawno temu i spędziłem z tą grą jakieś 10x mniej czasu niż z Arkham City. Czy po przejściu fabuły można potem śmigać sobie po wariatkowie, żeby rozwiązywać zagadki i szukać trofeów Riddlera? Tak .
Opublikowano 23 października 201311 l No to super. Dzięki za odpowiedź. Wychodzi na to, że oprócz Origins czeka na mnie jeszcze sporo roboty w Asylum.
Opublikowano 23 października 201311 l Ale w odróżnieniu do Arkham City nie ma już komu mordy obić. Jezeli pamiec mnie nie myli to przy Batmobilu caly czas sie respawnuja goscie.
Opublikowano 23 października 201311 l Sprawdziłem nic z tego. A Batmobila nie ma, ponieważ Batman go użył w walce z Banem i zatopił w jakimś bajorze
Opublikowano 2 stycznia 201411 l Jako, że gra na PSS jest za śmieszne pieniądze, nadrabiam zaległości. Pierwszy kontakt z tytułem, pierwsza walka, i od razu przypomina się świetne AC i ten genialny system walki. Po ukończeniu GoW: W miałem w końcu skończyć GTAV, ale chyba pierwszeństwo będzie miał AA.
Opublikowano 7 stycznia 201411 l System walki jest lepszy niżw AC ale do genialności mu daleko. Ale gra jako całość - masakrator, klimat, fabuła, grafa, zdobywanie umiejętności ala metroid - ode mnie 9/10 jak byk.
Opublikowano 7 stycznia 201411 l Niby jakim cudem jest lepszy skoro w AC jest mocno dopakowany ? Edytowane 7 stycznia 201411 l przez _Be_
Opublikowano 7 stycznia 201411 l ??? Dopakowany??? Porównuję jedynkę Batmana z jedynką AC i jakoś nie pamiętam, że tam był dopakowany... Wręcz żenujący. W Batmanie jest trochę lepiej ale rewelacji nie ma.
Opublikowano 7 stycznia 201411 l AAA myślałem że chodzi o Assassina... Przecież wiadomo, że w drugiej części Batmana system walki jest ulepszony w stosunku do jedynki. Skrobne coś więcej o Batmanie AA bo podchodziłem jak pies do jeża a gra okazała się super, skończyłem przedwczoraj. Tak mam zaległości i się cieszę hehehe. Design postaci to mistrzostwo i nawet game overy różniste są - to mi się podoba!!! Dopracowanie nawet szczegółów. Jazdy Scarecrowa też fachowe. Ogólnie jak na grę z superbohaterem to dla innych tytułów jest to poziom nieosiągalny (wszelkie CośtamMany....). Mimo średniego systemu walki (ale sprawiający satysfakcję) i tak gra majstersztyk i dopracowana w każdym calu. Voice Acting? masakra! Fabuła jak na CośtamMana - świetna. przerwa z miesiąc i biorę sie za dwójkę na powaznie;-). Batman przerósł moje oczekiwania... Edytowane 7 stycznia 201411 l przez adamst85
Opublikowano 7 stycznia 201411 l Ja też byłem mega zadowolony z AS, ale AC mnie trochę zawiódł, nie spodobała mi się koncepcja otwartego miasta. Według mnie, właśnie to ten mały, zamknięty obszar działania w pierwszej części był kluczowy dla mega klimatu.
Opublikowano 13 stycznia 201411 l Po ukończeniu gry jest możliwość biegania po całym obszarze i zbierania tych wszystkich znajdek?