Skocz do zawartości

Batman Arkham Asylum

Jakim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak nie dasz rady za walkę, to z zagadek spokojnie zbierzesz resztę, ale i tak lepiej rozsądnie na początek wybieraj modyfikacje (głównie mnożniki combo), bo po skończeniu gry nie ma komu oklepać mordy.

Gość Szprota
Opublikowano (edytowane)

Dzięki. Jestem na momencie

kiedy Batman mial drugą "faze"

więc pewnie jeszcze sporo gry przede mną :) Odpalilem dzisiaj na chwilę combat challenges i zdobylem ledwie 5000 kiedy do maxa jest potrzebne chyba z 18tys pkt :/ Nie ukrywam że chce ta gre splatynowac(tak tak miałem Bajoszoka 1 wymaksowac ale na razie nie mam chęci :P)

Edytowane przez Lionel
Opublikowano

Dzięki. Jestem na momencie

kiedy Batman mial drugą "faze"

więc pewnie jeszcze sporo gry przede mną :) Odpalilem dzisiaj na chwilę combat challenges i zdobylem ledwie 5000 kiedy do maxa jest potrzebne chyba z 18tys pkt :confused: Nie ukrywam że chce ta gre splatynowac(tak tak miałem Bajoszoka 1 wymaksowac ale na razie nie mam chęci :P)

Platyna bardzo przyjemna, ale wymagająca trochę wprawy (shock and awe & rumble in the jungle na extreme dają popalić). 

Gość Szprota
Opublikowano

Podejrzewam że tylko pucharki za wyzwania mogą sprawić problemy(w końcu sama nazwa wskazuje "wyzwania" xD) więc na razie próbuje ogarnac jakieś fajne i dużo punktowane combosy

Opublikowano

Za to bierz się dopiero po modyfikacjach, gdy Batman ma więcej zróżnicowanych ataków, bo ich  przeplatanie  jest najważniejsze, obok  unikania ciosów.

Jesteś gdzieś w połowie.

Opublikowano

Jedyny trudny challenge w tej części to Shock and Awe, ze względu na małe pomieszczenie i trochę gorszy system walki niż w Arkham City (konkretnie sposób rozwalania gości z nożami i pałkami elektrycznymi, Batman czasami lockuje się na nie na tym zbirze co trzeba).

Kluczem do tego challenge'a jest używanie szybkiego takedown'a gdy tylko naładujemy combo - celując w kolesi z bronią.

Ja mając wprawę z Arkham City zrobiłem te wszystkie challenge w paru podejściach.

Opublikowano

Ja na uzbrojonych zawsze po ciosie rzucam batarangami. W tej części jest o tyle dobrze, że po wykupieniu modyfikacji można szybko wyrzucić 3 jednocześnie (w AC trzeba było nabić combo do czerwonego wskaźnika), więc trzech oprychów od razu leży i jest odrobinę więcej miejsca.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam pytanie do obcykanych, bo w Arkham Asylum grałem dość dawno temu i spędziłem z tą grą jakieś 10x mniej czasu niż z Arkham City. Czy po przejściu fabuły można potem śmigać sobie po wariatkowie, żeby rozwiązywać zagadki i szukać trofeów Riddlera?

Opublikowano

Mam pytanie do obcykanych, bo w Arkham Asylum grałem dość dawno temu i spędziłem z tą grą jakieś 10x mniej czasu niż z Arkham City. Czy po przejściu fabuły można potem śmigać sobie po wariatkowie, żeby rozwiązywać zagadki i szukać trofeów Riddlera?

Tak .

Opublikowano

No to super. Dzięki za odpowiedź. Wychodzi na to, że oprócz Origins czeka na mnie jeszcze sporo roboty w Asylum.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jako, że gra na PSS jest za śmieszne pieniądze, nadrabiam zaległości. Pierwszy kontakt z tytułem, pierwsza walka, i od razu przypomina się świetne AC i ten genialny system walki. Po ukończeniu GoW: W miałem w końcu skończyć GTAV, ale chyba pierwszeństwo będzie miał AA.

Opublikowano (edytowane)

Niby jakim cudem jest lepszy skoro w AC jest mocno dopakowany ?

Edytowane przez _Be_
Opublikowano (edytowane)

AAA myślałem że chodzi o Assassina... Przecież wiadomo, że w drugiej części Batmana system walki jest ulepszony w stosunku do jedynki. Skrobne coś więcej o Batmanie AA bo podchodziłem jak pies do jeża a gra okazała się super, skończyłem przedwczoraj. Tak mam zaległości i się cieszę hehehe. Design postaci to mistrzostwo i nawet game overy różniste są - to mi się podoba!!! Dopracowanie nawet szczegółów. Jazdy Scarecrowa też fachowe. Ogólnie jak na grę z superbohaterem to dla innych tytułów jest to poziom nieosiągalny (wszelkie CośtamMany....). Mimo średniego systemu walki (ale sprawiający satysfakcję) i tak gra majstersztyk i dopracowana w każdym calu. Voice Acting? masakra! Fabuła jak na CośtamMana - świetna. przerwa z miesiąc i biorę sie za dwójkę na powaznie;-). Batman przerósł moje oczekiwania...

Edytowane przez adamst85
Opublikowano

Ja też byłem mega zadowolony z AS, ale AC mnie trochę zawiódł, nie spodobała mi się koncepcja otwartego miasta. Według mnie, właśnie to ten mały, zamknięty obszar działania w pierwszej części był kluczowy dla mega klimatu.