Skocz do zawartości

Batman Arkham Asylum

Jakim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Praktycznie od połowy 2009 roku do połowy 2012 nie grałem w gry, przeszedłem może ze 3-4 tytuły które "na siłę" brat mi wciskał także dużo z tych lat perełek pozostawało. Ale Batmany to już chyba ostatnia fajna seria której nie przeszedłem, jeszcze tam Castlevania LoS, Killzłomy czy Res 2 i 3 z tych starszych lat i koniec.

Opublikowano

To takie zabawne. Mam Cie, XM za growego wyjadacza, a ostatnio dopiero odkrywasz perly tej generacji. Najpierw Mass Effect, teraz serie Arkham. :)

Ale przynajmniej siedzi cicho i nie zgrywa eksperta jak niektorzy w CW co niedawno gry na ps3 odkryli.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

ile zajmuje przejście głównego wątku, bez pospiechu ? ktoś pamięta ?  mam wolne wkrótce i chce zaplanować, co ograć z PS+   xD 

Edytowane przez MEVEK
Opublikowano

W wyzwaniach walki trzeba przeplatać wszystkie możliwe ataki, wtedy są banalne. A predatory (wyzwania w których musizz wykonać 3 określone czynności) są na pewno łatwiejsze niż w Arkham City. W razie problemów można sobie odpalić jakiś film poglądowy na youtube, jak to robią najlepsi na czas.

Opublikowano

Posiłkując sie P.Clubem to nie jest to wcale taka bajka. Mashter, który nie ma problemu z większością gier wystawia 8  :obama:

Chcąc nie chcąc zaryzykuje. W razie czego nic przecież nie tracę, tylko trochę czasu na wyzwania. 

Opublikowano

Przede wszystkim w trakcie walki warto jak najczęściej używać szybkiego rzutu 3 batarangami jednocześnie pod L1, czy L2 w trakcie płynnego combo.  W Arkham City ograniczyli to do jednego, bo było zbyt przegięte. 3 można było użyć tylko po nabiciu combosa do czerwonego wskaźnika.

• Plusik 1
Opublikowano

W czelendzach zawsze wolalem walke od predatora. W asylum dopiero tam nauczylem sie ogarniac system i budowac mnoznik. Wtedy z przyjemnoscia klepalem w AC bo juz wiedzialem o co kaman. 8 to moim zdaniem przesada.

Opublikowano

No raczej. Platyna 6/10, mi tylko rumble in the jungle extreme powodował, że musiałem kilkanascie razy powtarzać walkę.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Te challenge z kombosami to nie takie proste. Ledwo na 2 nietoperze daje rade. Grunt, ze wiem o co chodzi, ale czasem mam problem z kamera, przez co gubię kombo.  Co bardziej sie opłaca: przeskakiwanie :Cross18x18: , czy przechwyt :Triangle18x18:  ?  

Opublikowano

Z tego co pamietam (przynajmniej tak bylo w AC) to X nie kasuje ci mnoznika i mozesz uzwac w nieskonczonosc zanim nie wypracujesz sobie dobrej pozycji to kolejnego ciosu. Wiec jak sie zaczynasz gubic to dawaj X i uspokoj akcje.

Opublikowano

Tylko trzeba przy tym uważać, żeby omyłkowo nie przechylić analoga od sterowania kamerą w przeciwną stronę, wtedy Batek odskoczy od walki i mnożnik padnie. Poprawili to dopiero w Arkham City.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeszcze jedno...  jak używać umiejętności podczas challengow ? 

Na YT kolesie wymiatają.

normalnie przyciskami na padzie

Opublikowano (edytowane)

Tak. Jak ja rzucam to mi gubi kombo. Jestem przy ostatnich wyzwaniach, gdzie jest masa przeciwnikow i 5ok do zdobycia. Samym lataniem nie jest tak kolorowo. Trzeba nauczyc sie wykorzystywac moce dodatkowe.

Edytowane przez MEVEK
Opublikowano

Pisałem na poprzedniej stronie. Najpierw oczywiście musisz mieć wykupione odpowiednie modyfikacje. Potrójny rzut batarangiem do przewracania jednocześnie 3 osób wykonujesz wciskając raz L1 z  kierunkiem w  trakcie płynnego combo. Idealne do oczyszczania sobie drogi z uzbrojonych, ale nie tylko.   Można też używać potrójnego batclawa, szybko 2xR2, ale to już jest mniej przydatne.

• Plusik 1