Skocz do zawartości

Buzz Quiz TV

Poziom trudności Trofeów

1. 1. Oce? poziom trudno?ci Trofeów w Buzz Quiz TV

• Bardzo ?atwe
      0
    • ?atwe
      0
    • ?rednie
      0
    • Trudne
      0
    • Bardzo trudne
      0

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Widzę, że tematu jeszcze nima, wie ktoś jak zdobyć (sposób - jeśli wogóle jest) Lighting Reaction ? 3 pytania pod rząd poniżej 0.50 sec ? Dla mnie hardcore :/

Edytowane przez Old_Kyo

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Widzę, że tematu jeszcze nima, wie ktoś jak zdobyć (sposób - jeśli wogóle jest) Lighting Reaction ? 3 pytania pod rząd poniżej 0.50 sec ? Dla mnie hardcore :/

Siemano ;) Kuba sa dwa sprawdzone sposoby,ja robilem pierwszym:

Sposob numer 1: Kiedy zaczynaja czytac pierwsze pytanie,a Ty w miare znasz odpowiedz to juz jest luzik,w momencie kiedy pojawiaja sie odpowiedzi(zegar jeszcze nie leci) rzucasz szybko na nie okiem,i pauzujesz gre,teraz trwa analiza w Twojej glowie,ktora odpowiedz jest poprawna,wchodzisz do gry wciskajac ten guzik caly czas i spokojnie sie wyrobisz;)

Sposob numer 2: Wybieraj sobie kolor,i klikaj guzik zanim jeszcze beda odpowiedzi,tak udalo mi sie trafic na "pale" 2 pytania pod rzad ale 3 to juz nie moglem:D

Opublikowano
  • Autor

Sposob numer 1: Kiedy zaczynaja czytac pierwsze pytanie,a Ty w miare znasz odpowiedz to juz jest luzik,w momencie kiedy pojawiaja sie odpowiedzi(zegar jeszcze nie leci) rzucasz szybko na nie okiem,i pauzujesz gre,teraz trwa analiza w Twojej glowie,ktora odpowiedz jest poprawna,wchodzisz do gry wciskajac ten guzik caly czas i spokojnie sie wyrobisz;)

Sposob numer 2: Wybieraj sobie kolor,i klikaj guzik zanim jeszcze beda odpowiedzi,tak udalo mi sie trafic na "pale" 2 pytania pod rzad ale 3 to juz nie moglem:D

Ok kumam motyw dobry :D Powiedz mi tylko jeszcze jedno, trofeum to jest do wyrwania tylko w multiplayer w tej konkurencji najszybszy palec ? (czy jakoś tak)

Opublikowano

Ok kumam motyw dobry :D Powiedz mi tylko jeszcze jedno, trofeum to jest do wyrwania tylko w multiplayer w tej konkurencji najszybszy palec ? (czy jakoś tak)

Ja to robilem normalnie na singlu;) Jak dostajesz punkty za pytanie to musisz dostawac wiecej niz 295,moze 295 tez zalicza;) Ja mialem przewaznie 297;) Jak masz na to sposob,to latwo to zrobic;)

Opublikowano
  • Autor

Ja to robilem normalnie na singlu;) Jak dostajesz punkty za pytanie to musisz dostawac wiecej niz 295,moze 295 tez zalicza;) Ja mialem przewaznie 297;) Jak masz na to sposob,to latwo to zrobic;)

No to już wszystko wiem :) Danke :)

Opublikowano

trzeba dostawac wiecej niz 290

osobiscie nie polecam, ani pauzowania, ani wciskania odpowiedzi na farta

wybierasz jeden kanal i jedna podkategorie za kazdym razem (w moim przypadku byly to kreskowki) i jedziesz

za pierwszym, drugim i osmym razem trafisz na pytanie ktorego nie znasz

ale za dwudziestymtrzecim razem bedziesz znal odpowiedz gdy tylko pojawi sie pytanie

nie czytasz odpowiedzi tylko rzucasz na nie okiem i odpowiadasz (gorzej gdy po 2 poprawnych odpowiedziach trafisz na pytanie gdzie odpowiedzi roznia sie tylko kolejnoscia liter)

taka sama taktyke polecam przy trophy za 5000pkt, z tym, ze tu srednia ilosc pkt za odpowiedz wynosi 280 (na wszystkie pytania trzeba odpowiedziedz poprawnie) i nie trzeba sie tak spieszyc

wada tego sposobu

dla mnie przez najblizsze pol roku nie ma juz sensu wybierac kreskowek podczas multiplayera

Opublikowano

No nie wiem czy faktycznie wiecej, niz 290 ale nie bede sie klocil bo nie mam pewnosci;) Ale ja robiac powyzej 290 nie dostalem tego pucharku,ludzie na zagranicznych forach tez pisza o 295.

Opublikowano
  • Autor

Z tym 290 faktycznie lipa, przynajmniej u mnie, przy nabijaniu 5 000 pkt chciałem właśnie "przy okazji" zdobyć ten puchar z 0.50 sec. 1. pytanie - 296, 2. pytanie 291, 3. pytanie - 290 i kupa :/ Dzisiaj może spróbuje metodę z Pausą.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

uncharted mi juz na hardzie sprawia klopoty wiec moze w buzza bym pierwszego calaka zdobyl

ktos chetny do grania online, by zdobyc puchary w sofa vs sofa?

z tym, ze mam na mysli granie dla przyjemnosci a nie: "to teraz ja ci dam wygrac 20 razy a potem ty mi sie bedziesz podkladal" poprostu chce wiedziec, ze jak odpale konsole to bede mial z kim grac

ps. z drugiej strony jak sobie pomysle o ulozeniu 20 quizow to mi sie robi goraco, wiec z tym calakiem tez moze byc ciezko

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zaliczenie calaka zajęło mi około 3 tygodnie. Najtrudniej było zdobyc te 5000 pkt :) Na 18 pytań trzeba było odpowiedzieć poprawnie w czasie (ogólnie) krótszym niż 4,2 sek. Czyli nie mniej niz (średnio) 278pkt na pytanie. robiłem to z pauzowaniem i aparatem cyfrowym. fotka, szybko pauza, sprawdzałem odpowiedź na fotce, odpauzowywałem i klikałem :) Za 3 razem się udało. a ułożenie 20 quizów? Banalnie proste, zajęło mi to 2 godziny :)

Opublikowano

ja zrobiłem przez przypadek ten Lightning Reaction. Z chęcią pogram sparingi :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sofa Subjugator Gold - Win 50 sofa vs sofa games

chyba kazdy wie jak to jest z rankingami

wygrasz pare pojedynkow, ale na liscie wynikow zostanie to odnotowane za pare godzin lub na nastepny dzien

wygralem 50 gre, wygralem 51 - trofeum sie nie pojawilo

po jakims czasie lista sie zaktualizowala - trofeum sie nie pojawilo

pomyslalem, ze jak wygram jeszcze jedna gre to system zalapie, ze na liscie juz mam ponad 50 wygranych - nic z tego

mial ktos cos podobnego?

edit

gdyby ktos mial podobny problem to niech sobie zada pytanie czy grał online (i wygral) przed sciagnieciem patha z trofeami?

jest platyna

Edytowane przez ....

Opublikowano

jak uloyzles katanka tak syzbko 20 quizow? ogloszenie! szukam chetnych ludzi do dogrania razem tych 50 wygranych w sieci. piszcie ID:Michciu mam nadzieje ze wreszcie zdobede tego calaka :P

Opublikowano
Może ktoś sprawdzić czy działa tworzenie quizow na stronie http://www.mybuzzquiz.com/pl_PL/actions/CreateQuiz.do bo u mnie wygląda na wyłączone.

działa

co sie dzieje u Ciebie? procenty dochodza np do 79% i mozesz czekac chocby godzine? jesli tak to powiedz mi jaka masz przegladarke

ja jade na operze i na ok 30 prob ze dwa quizy udalo mi sie zrobic (to samo z IE) zainstalowalem firefoxa i bylo ok

Opublikowano

juz jest ok, tym razem to firefox cos nawala bo przez PS3 stronka otwiera sie normalnie

Edytowane przez lesheq

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

mam problem. Chodzi o trofeum za rozegranie 40 gier online. Miałem 41 gier rozegranych w rankingu i nic, rozegrałem jeszcze 3 (ranking się nie zmienił) i nadal nic, wyłączałem grę, wylogowywałem się z PSN i nic. Trofeum za rozegranie 15 wpadło bez problemu

Opublikowano

z tego co pamietam to aktualizowalo sie to z opoznieniem

jednak wazne jest jeszcze pytanie czy rozegrales jakies gry online przed pobranie patcha z trofeami?

Opublikowano

mam special edition - ona od razu jest spatchowana. Chyba już wiem co nie tak - kilka gier skończyło się prawie od razu - bo przeciwnik wyszedł, zaliczało je w rankingach, ale z tego co czytałem na zagranicznym forum to nie sa one liczone do trofeum (chodzą one chyba niezależnie od rankingu - bo od razu wpadają jak się rozegra odpowiednia ilość gier, bez aktualizacji rankingu)

Opublikowano

Ktoś moze jest chętny na ustawkę Buzza? dodawajcie mnie z dopiskiem Buzz;)

• 2 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Czesc wszystkim... mam taki mały problem.

Grając przez internet pojedynki "sofa vs sofa" nabijam sobie wygranych badz przegranych (oczywiste:smileyhappy:. Po np.całym dniu grania chce zobaczyc jak mi poszło więc sprawdzam statystyki... ale nic nie widac, wyswietla sie komunikat "nie wysłano wyniku" i jest tak jak sprawdzam bierzacy tydzien i nawet miesiac, nie widze swoich wynikow ani nikogo innego... tak jakby sie od tego roku nic nie aktualizowało (wysyłało) :/.

Zna ktos moze przyczyne ? moze wyniki sa wysylane teraz co tydzien, bo z tego co pamietam to kiedys byly tego samego dnia.

Z góry dzieki za odpowiedz :smileyhappy:

Pozdrawiam wszystkich buzzowiczow :]

Opublikowano

Ponoć, Sony nie wspiera już tego tytułu. Czas przenieść się na nowszą wersję.

Edytowane przez Pryxfus