barth 70 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Słuchajcie jest taka ważna sprawa, w tym roku w moim mieście, czyli w Zielonej Górze organizowany jest największy polski konwent fantastyczny, czyli Polcon. Porozmawiałem z organizatorami i udało mi się od niż wyżulić miejsce na turniej, jak i same nagrody. Mamy zestawik 15-tu monitorów Samsunga (jeden dodatkowy się znajdzie), jakieś 10 konsol i trochę gier. Problem jest taki - konwent trwa od 28 do 31 sierpnia, czyli zjechał się trochę z WCG. Tu wychodzi moja propozycja - możemy sobie zrobić turniej rozgrzewkowy/lan(zależy od ilości ludzi) w czwartek i piątek, zarówno w Halo3 jak i Gyrosy. Jesteście zainteresowani? Jeśli tak to uderzam dalej w poszukiwaniu pozostałych konsol do złożenia zestawu 16-tu konsol i monotorów. btw. wszystko odbędzie się w budynkach Uniwersytetu Zielonogórskiego, więc będzie miejsce na nocleg, z tego co mi wiadomo wstęp na całe targi, jak i turnieje (itd) to 15zł za czwartek i 20zł za piątek. Aha, budżet na nagrody za turniej Halo to 500zł Cytuj
cichy_ 1 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Z ludźmi z GoWa mogą być problemy bo jedynka praktycznie umarła ^_^ Dopiero jak wyjdzie dwójka możemy rozmawiać o jakichkolwiek turniejach, na chwile obecną są 3 klany, z czego tylko jeden aktywny Cytuj
miniu 1 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Hmmm wdl mnie zbyt sie zlewa z wcg a nie chce mi sie wracac w pospiechu ale jak reszta mojego teamu bedzie jechac to ja tez pojade. Cytuj
KarCzoH 3 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Aha, budżet na nagrody za turniej Halo to 500zł Czyli jedna oryginalna gra i pare smyczy Cytuj
barth 70 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Autor Opublikowano 18 sierpnia 2008 Nie zapominajmy o koszulce. A tak na serio to podobno cały konwent ma mieć swoją walutę, w której zostanie wypłacona wam nagroda, za tą walutę możecie kupić sobie w sklepiku jakieś gry i pierdoły. Jak dla mnie lepsze byłyby puchary czy coś w ten deseń, no ale co zrobić. Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Opublikowano 19 sierpnia 2008 a gdzie je zielona gora? Cytuj
TroniC 12 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Hmmm... Trochę za późno wiem jak dla mnie - nie dam rady zamienić dyżurów (co dotyczy zresztą rownież samego WCG), ale będę kombinował. Ogólnie dobra robota Barth - takie kontakty sie przydają. Cytuj
barth 70 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Autor Opublikowano 19 sierpnia 2008 Ta, niby fajne pięknie, ale przez to, że zobowiązałem się poprowadzić ten turniej i przez to że WCG nagle ogłosiło swoje rozgrywki na 30ego nie mam jak pojechać na imprezę do Warszawki Cytuj
_Bobek_ 19 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Mnie tez na bank nie bedzie, zjawie sie ino na wcg. Szkoda, ze wszystko wyszlo tak pozno, teraz juz nie zalatwie urlopu, have fun. Cytuj
Bieniu 5 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Gdyby nie kolidowało z WCG to bym chętnie sie pojawił, a tak to raczej bez szans. Ale inicjatywa zacna. Cytuj
Flaha 25 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Opublikowano 19 sierpnia 2008 (edytowane) Jesli boczek i fil beda jechac, to wezmiemy sobie kogos za bobka i sie zjawie <- Edytowane 19 sierpnia 2008 przez Flaha Cytuj
TroniC 12 Opublikowano 2 września 2008 Opublikowano 2 września 2008 To jak Barth- brachu? Możemy Polkon włączyć do przyszłorocznego kalendarza turniejowego? :> Cytuj
barth 70 Opublikowano 2 września 2008 Autor Opublikowano 2 września 2008 W przyszłym roku będzie w Łodzi i najprawdopodobniej tak. Co prawda usłyszałem, że na następnym Polconie turnieje konsolowe ma prowadzić ktoś z Microsoftu, ale słyszałem że koleś który nam to mówił (czyli PR'owiec przyszłorocznej imprezy) sadzi bullshit za bullshitem (z tym, że mam na niego namiar i w odpowiednim momencie odezwę się i zawalczę). Na bank w czasie studenckich juwenalii (zwanych w Zielonej Górze Bachanaliami) będzie konwent i już mam na nim kącik konsolowy + jakieś nagrody na turnieje. A jeśli kogoś to interesuje to impreza była niezła, turnieje w Halo3 i Gears of War z powodu braku kabli VGA (w skrócie - jak chcecie żeby kurier odebrał wam skądś paczkę i dostarczył do was to nie zamawiajcie takiej usługi w DHL'u) rozegraliśmy w systemie 2v2. Większości ludzi biorących w nich udział bardzo się podobały, a konsole z zapuszczonym Halo cieszyły się największą popularnością (sorry Cichy ). Ciekawe jest to, że na samo hasło "turniej" połowa ludzi czekających w kolejce do zagrania robiła "w tył zwrot" i spieprzali z sali, hmmm..., wstyd u ludzi, którzy lubią przebierać się za elfy i krasnoludy? Btw. oprócz Halo i Gyrosów serwowaliśmy non-stop Rock Banda na dwie gitary i headseta (tu ludzie jakoś nie wstydzili się śpiewać), Dragon Ball'a (bo organizatorzy chcieli), demo nowych Star Warsów i kilka gier na Nintendo Wii. I nam (w sensie mój brat, kuzyn, znajomy i ja - ekipa porządkowa) i organizatorom Polconu, i ludziom odwiedzającym salę (przez 3 dni z jakieś 300+ osób) podobało się. Przy okazji chciałem podziękować Drzedajowi, Damiasiowi, Razgrizowi i Błażejowi, pomogli bardzo i bez nich chyba by nie wyszło tak dobrze jak wyszło. Cytuj
cichy_ 1 Opublikowano 2 września 2008 Opublikowano 2 września 2008 Zobaczymy co będzie bardziej oblegane jak wyjdzie GoW2 Cytuj
TroniC 12 Opublikowano 2 września 2008 Opublikowano 2 września 2008 No jak co? COD4... Ok - świetnie. Czyli można dopisać kolejną miejscówkę. Cytuj
BarteQ 1 Opublikowano 3 września 2008 Opublikowano 3 września 2008 Z tego co wiem to Razgriz ;] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi