bor 2 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Przeglądałem torrent i zobaczyłem PSX w pdf :OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Oczywiste jest to, ze sciaganie jest piractem ! i tego nie popieram !!!!!!!! Ale mysle sobie czy jezeli kupilem gazete w kiosku to mam prawo sciagnac pdf czy nie ? Bo z jeden strony to sciaganie ... a z drugiej, ja juz kupilem to nie kradne. Jak myslicie ? Co sadza o tym Redaktorzy ? Cytuj
Gość Haibane Opublikowano 19 sierpnia 2008 Opublikowano 19 sierpnia 2008 ściągając to przez torrent, równocześnie udostępniasz innym (seedujesz), m'kay ? Cytuj
bor 2 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Autor Opublikowano 19 sierpnia 2008 dajesz upload 0kB/s ..... Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Opublikowano 19 sierpnia 2008 I z pewnoscia ludzie akurat najpierw kupuja gazete a pozniej sciagaja pdf-a? xD Ja nie wyobrazam sobie czytac psx-e na lapsie, musze miec w lapach gazete; chociaz sam sciagam duzo roznych rzeczy to gazet ni chu-chu! Cytuj
bor 2 Opublikowano 20 sierpnia 2008 Autor Opublikowano 20 sierpnia 2008 Chodzi o to, czy jezeli ktos kupi psx i pozniej pobierze w pdf to jest to zgodne z prawem i co sadza o tym Redaktorzy ? Czy wg nich jest to etyczne, czy nie Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 21 sierpnia 2008 Opublikowano 21 sierpnia 2008 Logika: - jest to nie etyczne - ściągając z netu dajesz seedującemu znak, że warto wrzucać stuff, bo jest zapotrzebowanie - jest to niezgodne z prawem gdyż: kopiowanie treści gazety bez zgody jest złamaniem prawa (chyba że to cytat czyli fragment wykorzystany w pisanym artykule/eseju/rozprawce/etc.) (zakładam), że redaktorzy podzielą moje zdanie Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 Logika: - ściągając z netu dajesz seedującemu znak, że warto wrzucać stuff, bo jest zapotrzebowanie tankujac paliwo dajesz do zrozumienia tym ludziom od paliw ze nie moga zaczac produkowac silnikow na H2, bo jezst zapotrzebowanie na paliwo. wdlug prawa jesli masz cos oryginalne mozesz miec tego "kopie bezpieczenstwa". przy gazecie to glupio brzmi, ale... logika: - kupujac gazetke wydawnictwo swoje 8zl dostaje, wiec co ich obchodzi czy bedziesz to czytal na papierze, na kiblu czy na lapie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi