Opublikowano 30 września 201014 l CAstlevania ma fajny klimat, zupełnie inny od tego w GoW. Przypomniały mi sie filmy o podobnej tematyce(vanhelsing czy jakos tak). Grafika wg jest dobra, voice aktorzy w demie zrobili na mnie dobre wrażenie(ahh British accent), w samej walce to mi sie podoba się, tak jak już pisał Słupek, to że roll jest pod blokiem. Czasami nawet jakbym chciał zablokować i obrócić się w daną stronę to zmuszony jestem zrobic evade. Gierke kupie na pewno, ale raczej nie na premiere.
Opublikowano 30 września 201014 l Rzeczywiście - demo króciutkie, ale jak najbardziej zachęciło mnie du kupna. Nie jest to może GoW killer, ale jak stanieje, to warto kupić.
Opublikowano 30 września 201014 l grafika w demie jest kapitalna,szczególnie w nocy w czasie ulewy.Trochę szkoda ,że to nie 60fps ale nie ma tragedii. Klimat,system walki są świetne. Zdecydowanie szykuje się świetna gra,szkoda jedynie,że tyle pozycji wychodzi w najbliższym czasie a kasy brak
Opublikowano 30 września 201014 l Jaki Castlevania ma niby zróżnicowany gameplay? Co tutaj jest, czego nie miał niby GOW? Jazda na tym koniu to niezła zrzyna z lotu na Pegazie, nawet QTE podobne. owszem. I JA CHCE WIĘCEJ TAKICH ZRZYNEK!
Opublikowano 30 września 201014 l Ograłem demko i zapowiada się naprawdę ciekawie. Szkoda tylko, że nie dali jakiegoś fragmentu eksploracji terenów... System walki może byc ciekawy.. ale jeszcze obadam go później. Bardzo podoba mi się design i wydaje się to wszystko klimatyczne. W dodatku grafika najwyższych lotów. Od strony wizaualnej to zdecydowanie czołówka tej generacji.. szkoda tylko, że framerate stoi gdzieś na poziomie 20fps
Opublikowano 30 września 201014 l Nie mogłem ogarnąć tych QTE ? co jest grane ? jakaś pro tip ? To jak z tym QTE jakoś się nie wdrążałem bardzo jak to wykonać , ale 1 raz w życiu miałem problem z QTE
Opublikowano 30 września 201014 l Nie mogłem ogarnąć tych QTE ? co jest grane ? jakaś pro tip ? To jak z tym QTE jakoś się nie wdrążałem bardzo jak to wykonać , ale 1 raz w życiu miałem problem z QTE jak jedno kółko najedzie na drugie to wciskasz X i tyle:)
Opublikowano 30 września 201014 l Jeżeli chodzi o walkę z wilkołakami z początku, to niekoniecznie X. Każdy przycisk ma inna animację. Gdy dwa kółka najeżdżają się i naciśniesz trójkąt, to nawet jakiś cios można odblokować.
Opublikowano 30 września 201014 l dla mnie demo zrobilo wieksze wrazenie niz demo gow3... do znawcow...gra to jest nowa historia czy jakas kontynuacja ktorejs czesci ? thx...Zwyro Edytowane 30 września 201014 l przez Szymek_PL_
Opublikowano 30 września 201014 l Strasznie jestem przypalony na Castlevania, klimat mnie miażdży grafika spoko. Zmartwiła mnie jednak video recenzja na GT, dali tylko 7,9. Przyczepili się do designu głównie...
Opublikowano 30 września 201014 l jedyne co na mnie nie wywolalo duzego wrazenia to glos lektora...juz duzo bardziej klimatyczna byla babka z Trine...
Opublikowano 30 września 201014 l Leje na oceny "tru pro elo profesjonalnych " serwisów odkąd najlepszy w tym roku slaszer obok ba a nawet przed GoW 3 Darksiders dostał w PSXextreme jeśli się nie mylę 7+, od tego momentu zlewam oceny ciepłym moczem i tyle, pre order mam już dawno złożony a wczorajsze demo mnie tylko utwierdziło że dobrze zrobiłem. Dla mnie demko choć bardzo krótkie + zwiastun utwierdziło mnie że szykuje się długa (minimum 20 godzin) klimatyczna i róznorodna przygoda, mam tylko nadzieje że fauła będzie równie ciekawa bo akurat o walkę czy eksplorację i zagadki się nei martwię. Liczę również że na końcu będzie jakiś ciekawy twist fabularny a nie oczywista oczywistość (bo chyba wiadomo z kim będziemy na końcu walczyć ). A na oceny GT nie ma co się patrzeć oni dają gre roku dennemu CoD 4 :MW2 a halo 3 czy tam Reach uważają za najlepszy tytuł stulecia LOL.
Opublikowano 30 września 201014 l kurde, 6 raz przechodzę demko i ciągle mało... dla mnie ta gra już zniszczyła Kratosa.
Opublikowano 30 września 201014 l Dla mnie demo GOW 3 było lepsze niż demo Castlevanii. Ciekawe czy właśnie fragment z dema będzie w identycznej postaci w pełnej wersji, ten z GOW różnił się kilkoma elementami (na plus).
Opublikowano 1 października 201014 l Beznadziejne duszenie w guziki; QTE, które jako koncepcja straciły już dawno swoją świeżość, klimat - kwestia upodobań. Osobiście równie dobrze mógłbym pograć w GoW, Dantego itp. Liczyłem na to, że Castlevania powróci z gameplayem zbliżonym do Zeldy. Zwłaszcza, że na rynku niewiele jest dziś gier w tym stylu. A tu kolejny slasher dla mas.
Opublikowano 1 października 201014 l A mnie QTE dalej jarają, dzięki czemu twórcy mogą wrzucić świetne reżyserowane akcje, które normalnie nie miałyby prawa bytu, gdyby gracz miał pełną nad tym kontrolę.
Opublikowano 1 października 201014 l Popieram, QTE w rozsądnych ilościach jest bardzo fajne i najczęściej widowiskowe co z kolei podności radość z grania. Tylko Heavy Rain mnie tym zmęczył na tyle, że zatęskniłem za normalnym prowadzeniem akcji. Castlevania ma od zawsze bardzo fajnie zaprojektowanych bossów a dzieki QTE mozna będzie ich naprawdę pokazowo mordowac (tak wiem, że to bezczelne kopiowanie z GoW'a ale mam to gdzieś jeżeli zrobią to dobrze).
Opublikowano 1 października 201014 l Racja. W dzisiejszych czasach i tak wszyscy kopiują od wszystkich, a nowa Castlevania czerpie garściami z ostatnich hitów. Nie mówię, że to dobrze, ale na pewno nie zaszkodzi tym którzy lubią machać białą bronią. Totalny reboot serii również mi odpowiada. Z tym czy gra zmiecie Kratosa wstrzymałbym się do końcowych napisów po pierwszym przejściu. Wszystko może się zdarzyć jeszcze.
Opublikowano 1 października 201014 l Może jestem zbyt wybredny i wymagający. W końcu od premiery Bioshocka minęło sporo czasu, w ciągu którego nie powstała żadna gra osiągająca ten poziom co Bioshock. A w coś grac przecież trzeba. Póki co jednak nie dam Castelvanii szansy.
Opublikowano 1 października 201014 l Dzisiaj dopiero trochę pograłem powiem że gra mi się bardzo spodobała. Graficznie - filmiki to klasa sama w sobie. Podczas samej gry trochę aliasingiem wali ale nic to nie przeszkadza. Jeśli chodzi o multiplatformowe slashery to chyba najładniejszy tytuł ze wszystkich. Klimatycznie jest wypas. O wiele bardziej takie klimaty mi podchodza aniżeli Dante's Inferno czy Dmc. Nie wiem czy bede brał przy premierze, ale na bank kiedys w ten tytuł nie omieszkam się zagrać.
Opublikowano 1 października 201014 l jedno wiem na pewno- jest łatwiejsza od GoWa. tutaj na hardzie miażdżę spokojnie pieski, a u Kratosa na hard nie przeszedłem pierwszego bossa o.O
Opublikowano 1 października 201014 l jedno wiem na pewno- jest łatwiejsza od GoWa. tutaj na hardzie miażdżę spokojnie pieski, a u Kratosa na hard nie przeszedłem pierwszego bossa o.O Eeee tam, wystarczy mniej szlagów pod rząd dawać i częściej spie..dalać bo bossowie na hardzie są żwawsi, to wszystko. W takim GOW I najwyższy poziom to był dopiero przegięty hehe. W sumie powinienem się cieszyć z panujacego trendu na ułatwianie rozgrywki bo czasu i tak mam coraz mniej na granie ale kurna niech dadzą easy i very easy a nie skundlają mi normal do poziomu easy. A demo castlevanii mnie nie odrzuciło, nie ma rewelki ale też nie jest to gniot. Poczekam na recki i osadzę czy kupić prędzej czy później