Skocz do zawartości

Castlevania: Lords of Shadow

Featured Replies

Opublikowano

Castlevania: Lords of Shadow Gameplay Trailer 10:24 :)

Edytowane przez Popa

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 150,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Crying_Wolf
    Crying_Wolf

Też ostatnio skończyłem. Jedyne plusy jak dla mnie to design, zagadki, klimat, postacie i książka + lektor. Reszta to średniak i miejscami dno. Grafika designem zachęca ale ziarnistość na takich obi

• Skończyłem, teraz męcze sięz Forgotten One'em - co za skur.wiel. Już do rozbicia chełmu dolazłem i stał się szybszy i mimo, że znam ataki na pamięc to nieraz się podniecam, żeby zaatakować i mnie tą f

• Josh the Boy
    Josh the Boy

Zabawna rzecz, która nie zdarzyła mi się od wielu lat. Wstałem w sobotę gdzieś tak w okolicach dziewiątej rano, z zamiarem popykania paru szybkich godzinek na konsoli. Spośród kilku niedawno zaczęty

Opublikowano

A mnie zastanawia ile będziemy mieć broni.

Czy tylko krzyż i noże, to by było chyba trochę za mało, jakiś mieczyk by się przydał. :mellow:

Umm, radzę obejrzeć jeszcze raz podany wyżej 11 minutowy trailer z gameplayem. Jest tam mowa o różnych tzw sub-weaponach - widać między innymi krzyż (nie chodzi tu bynajmniej o "biczokrzyż" dzierżony przez Gabriela, tylko taki służący do rażenia swoim blaskiem wszelkiego ścierwa), oraz wodę święconą. Bronie, tak jak to było kiedyś będą ulegały stosownym ulepszeniom, w przypadku sztyletów będzie to np. rzucanie 3 sztukami naraz. Założę się, że znajdzie się jeszcze miejsce na kilka niespodziewanych (przynajmniej dla nowych graczy, bo my z Popą już dawno obstawialiśmy co tu się pojawi:P) sub-weaponów, ale nie będę psuł wam zabawy :) Jeśli mieliście do czynienia z poprzednimi częściami będziecie wiedzieć o jakie jeszcze sprzęty może chodzić.

Polecam również recenzję na Gamesradarze, znajudje się tam informacja o ulepszaniu naszego bicza.

PS: Na starszym gameplayu jak i tutaj widać jak Gabriel dzierży jakiś młot, nie wiemmczy jest to tylko jednorazowy wyskok, czy też będziemy go mogli używać w dalszej części rozgrywki.

Edytowane przez Sowaa

Opublikowano

Coś tego demka na USSTORE nie widac :/

Dzis w nocy powinno sie pojawic.

Opublikowano

Pograłem w demo i powiem grafika mnie bardzo zaskoczyła. Bardzo ostre tekstury, ale sama gra hmmm bardzo przyjemna choć GOW znacznie lepszy feeling ma.

Opublikowano

o kurde, co oni poszaleli?

gamespot ma czasem dziwne oceny (chyba, że jest to Halo).

Przykłady, które zawsze mnie dziwiły - Symphony of The Night - 8.9, albo genialny Lament of Innocence 7.5.

Pierwszy Uncharted zgarnął tam 8, a druga część Suikodena - 7.6 :o Oni chyba po prostu nie czają klimatu niektórych gier :D

Opublikowano

Ocena, oceną ale minusy dziwne, jakby na siłę i one aż tyle im zaniżyły ocenę ? z tych minusów to bym maks 1,5 oczka odjął nie 2,5.

Czekam na reckę NiEO + ci to dopiero potrafią "zaszaleć", oczywiście nie będę czytał, bo bym poznał 3/4 fabuły i miejscówek, niech ktoś zapaoda info :)

Opublikowano

Dosyć skrajne oceny jak na razie... Ale nie przejmuję się tym jakoś bardzo, Dante's Inferno też nie miał nie wiadomo jakich recenzji, a moim zdaniem jest świetny.

Będzie dziś w końcu to demo?

Edytowane przez Kondej

Opublikowano

Dosyć skrajne oceny jak na razie... Ale nie przejmuję się tym jakoś bardzo, Dante's Inferno też nie miał nie wiadomo jakich recenzji, a moim zdaniem jest świetny.

Będzie dziś w końcu to demo?

Tak. Jak coś to na US Store już jest :]

Opublikowano

A piszą coś o fremerate czy poprawili?

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Eh, coś nie mogę znaleźć tego demka na uss, wiadomo kiedy bedzie na europejskim?

Opublikowano

Na europejskim powinno być dziś. Update przeważnie po godzienie 16...

Opublikowano

Z Recenzji Gamespotu:

"It's also worth noting that while the PlayStation 3 version maintains a steady frame rate, the Xbox 360 version occasionally hiccups during action sequences and cutscenes."

Opublikowano

@ sprite

Jakoś tego demka na USSTORE nie widzę...

Edytowane przez cotek

Opublikowano

Nie napalajcie się na to demo. Ponad 1,5GB i 10 minut grania. Mniej jeżeli się ominie cutscenki.

Motyw na koniu normalnie zerżnięty z God Of War 2

Opublikowano

Z Recenzji Gamespotu:

"It's also worth noting that while the PlayStation 3 version maintains a steady frame rate, the Xbox 360 version occasionally hiccups during action sequences and cutscenes."

No dobra tylko pytanie, ile on wynosi czy udało im się "wprowadzić" te 30 klatek?

Z innej beczki nie rozumiem czemu większość pisze, że to klon GoW; serio. Gra wygląda na tak zróżnicowaną, napakowaną różnorodnym gameplayem (i lokacjami), że ma swój własny charakter (piszę na podstawie dema i filmików). Dante Inferno to był 99 % klon GoW tam nawet ikonki i ustawienie pada wyglądały tak samo ale Castlevanii nigdy nie nazwałbym klonem GoW-a.

Owszem jest tu mnóstwo zapożyczeń z innych gier czy raczej podobnych patentów ale żeby zaraz klon GoW? Czyli Uncharted jest klonem Girsów? PeS 11 jest klonem Fify 98? Killzone 2 jest klonem Doom-a? PoP jest klonem GoW-a? ITD.

AHA

PS. GoW nie miał w żadnej części tak zróżnicowanego gameplayu :whistling:

Edytowane przez SłupekPL