Skocz do zawartości

Castlevania: Lords of Shadow

Hela

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Gierka spoko choć na początku wiało nudą ;/ Gra jest długa, ciekawa fajne kombinacje ciosów. Duzo ciekawych lokacji i rozwiązań, ale duży minus to KAMERA. Strasznie ciężko mi się jest przyzwyczaić. Ogólnie polecam bo warto

Edytowane przez Fuji
Opublikowano (edytowane)

a jak z framerate, dalej tak zalosny jak w demie?

i czy aliasing też wali w oczy?

Ta gra nie jest wstanie utrzymać stałych 30 fpsów, na do datek momentami wygląda strasznie słabo. NGS2 tą grę wcina bez popity IMO.

Edytowane przez Soul
Opublikowano

No to dziwna sprawa z tym co piszesz.Gra wyglada strasznie slabo??Rozumiem ze masz na mysli wersje na X360.Na PS3 wyglada ultraoczo(pipi)nie!To bez watpienia jedna z najlepiej wygladajacych gier tej generacji.Niestety...nikt z moich znajomych nie ma tej gry na konsoli Microsoftu, co by porownac. Gdyby to sie mialo okazac prawda to Castlevania stala by sie jedna z naprawde bardzo nielicznych multiplatformowych gier, ktora na konsoli Billa wyglada gorzej...

Opublikowano

Na PS3 wygląda i rusza sie lepiej.

Cut Scene

360 Avg:21.024fps Min-Max:15.0-26.0fps Tear:0.000%

PS3 Avg:22.572fps Min-Max:16.5-31.0fps Tear:0.000%

GamePlay

XBOX360 Avg:23.968fps Min-Max:17.5-29.5fps Tear:0.000%

PLAYSTATION3 Avg:27.035fps Min-Max:21.5-35.0fps Tear:0.000%

Opublikowano

To bardzo dobra gra, a już na pewno największe zaskoczenie tego roku. Nie wiem czemu narzekacie na grafikę, jak dla mnie jest piękna, co chwilę się zatrzymuję i podziwiam widoki(mogę się nie znać, gram na konsolach dopiero od 12 lat :whistling: )

Widać, że wzorowana była na God of War i dla mnie to dobrze- masa różnych przeciwników w tym sporo naprawdę dużych których spotykamy dość często, w miarę wysoki poziom trudności, walka która nie polega tylko na wciskaniu przypadkowych przycisków(wymagane częste bloki/uniki), i to co najważniejsze-jest długa co jest niemal cudem w dzisiejszych grach.

Opublikowano

Obie wersje wyglądają identycznie, więc przestańcie gadać głupoty.:)

otóż to, identycznie :)

http://www.lensoftruth.com/?p=22878

dla mnie jedna z najładniejszych gier na konsolach, są słabsze i lepsze momenty jak w każdej grze ale całościowo to mocne 9/10 za grafike, (minus pół oceny za płynność), masę pracy włożyli w design.

• Plusik 2
Opublikowano

Najśmieszniejsze jest jednak to, że gra waży 4,2 GB. Reszta czyli 7,5 GB to filmiki... Czyli gdyby wykorzystali jakiś normalny kodek gra bez utraty jakości zmieściłaby się na jednej płytce...

Opublikowano

Może i tak ale przez to szpil nabiera głębi fabularnej.

Również dokładam swój zachwyt na grafiką a szczególnie designem. Dodajcie do tego niesamowity, wymagający gameplay, kamerę idealnie ukazującą akcję, długość gry i wielgachny bestiariusz i otrzymujemy jedną z najlepszych gier tego roku :woot:

Tym bardziej na konsoli MS - giera jedyna w swoim rodzaju... :yes:

Opublikowano

Najśmieszniejsze jest jednak to, że gra waży 4,2 GB. Reszta czyli 7,5 GB to filmiki... Czyli gdyby wykorzystali jakiś normalny kodek gra bez utraty jakości zmieściłaby się na jednej płytce...

chyba takie proste to nie było skoro sam MS był u nich i sprawdzał czy da się na 1dvd wcisnąć

ciekawią mnie dosyć niskie oceny C. jak widać tyle zachwytów na forach

Opublikowano

A przecież trąbili od dawna, że seria odcina się od korzeni i stanowi oddzielną historię... zresztą ja żem nigdy nie miał okazji ciorać w żadną z części także w trąbe rąbe i cisnę w szpila ile wlezie z bananem na mordzie :):teehee:

Opublikowano

Jakby nie nazwali Castlevania to zaraz byłoby psioczenie, że nieudany klon GoW. A tak nie da się do końca po niej jeździć, bo to stara seria w nowym wydaniu. Niestety na fanatyków serii nie ma rady. Jak nie jedni będą psioczyć to drudzy, ot taka chora równowaga we wszechświecie.

Opublikowano

Świetna gra, powiedziałbym nawet, że moja druga ulubiona w tym roku zaraz po ME2. Ma swoje wady, ale wciągnęła mnie jak mało co w ciągu ostatnich miesięcy.

Końcówka zdrowo ryje beret i choćby dla niej samej warto przejść C:LoS.

Opublikowano

również dzisiaj skończyłem i rewelka. Zakończenie po napisach urywa łeb i strasznie nakręca na kontynuację :) mocne 9/10 i jedna z najlepszych gier tej generacji. Później coś więcej napiszę.