jarken 33 Opublikowano 30 lipca 2009 Opublikowano 30 lipca 2009 Na szybko? Świetny tytuł, tona humoru i doskonały gameplay. Na razie ludzie średnio jeszcze ogarniają ten tytuł, wkrótce powinno być lepiej. Wbrew pozorom gra jest bardzo złożona, trzeba na początku dopieścić bazę, aby myśleć o wygranej (ulepszanie budynków, budowa murów, katapult). Po 2 godzinach grania zasłużone 9/10. PS. Zapomniałem o bardzo ładnej grafice w Full HD. Cytuj
Gość pawel_k Opublikowano 30 lipca 2009 Opublikowano 30 lipca 2009 Z uwagi na to że do online nie idzie się wbić przeszedłem tryb dla pojedynczego gracza. Wrażenie są ok, ale biorąc pod uwagę cenę (55zł !!!) to jest przeciętnie - ale podkreślam - jest to opinią tylko po trybie z offline. W online może być różnie - jak ludzie opanują grę, jej mechanikę itp. to przy zgranej drużynie może być zabawnie. Oczywiście pod warunkiem że wszystko okaże się zrównoważone, online będzie działał stabilnie. Może być też tak że po prostu gra nie sprawdzi się w online - sam gameplay może okazać się dość chaotyczny, rozbudowanie zbyt małe, a rozgrywka może za długo się przeciągać zanim ktokolwiek będzie myślał o przejęciu księżniczki i wygraniu walki. Na razie proponuję się wstrzymać - może być świetnie ale może wyjść też droga kupa. Cytuj
bobi 0 Opublikowano 30 lipca 2009 Opublikowano 30 lipca 2009 Cóż zagrałem na razie 2 gry i powiem że moim zdaniem jest to najlepsza gra PSNu w jaką grałem. Jak Jarken wspomniał ludzie na razie nie ogarniają przez co biega 5 knightow i jeden healer. Po pierwszej grze mialem bodaj 400 punktów najlepsza osoba 600. W drugiej już 1200 co zaowocowało kostiumem śmierci z kosą. Gra bardzo złożona budowanie mostów rozbudowa czapek karmienie tej niebieskiej wiedźmy. Full wypas, zero ścin. Troche moim zdaniem imba 2x priest połączony z wojem, takiego czegoś nie da się zabić pewnie będzie nefr. 10/10 Cytuj
jarken 33 Opublikowano 30 lipca 2009 Opublikowano 30 lipca 2009 Fajny motyw, najlepsza osoba w danej rundzie na koniec dostaje kosę i podczas podsumowania meczu może błyskawicznie kosić wrogów Do tej pory udało mi się to raz. Cytuj
LiSoQuan 23 Opublikowano 30 lipca 2009 Opublikowano 30 lipca 2009 A jak ktos chce sie pobawic kosa to zachaczyc o creditsy czyli "Whos your daddy" ekstra muzyczka i kosimy Cytuj
nero2082 791 Opublikowano 30 lipca 2009 Opublikowano 30 lipca 2009 z ta kosą to ciekawe co piszecie jeszcze nie widziałem mysle że gierka będzie się robić coraz ciekawsza, na razie ludzie dopiero to łykneli i mashują L1+[] niektórzy juz zaczeli ogarniać, np taka opcja jak warrior + priest to jest maszyna do zabijania, a jeśli dojdzie do tego kilku rangerów, jakiś mag to huhu ; prawde mowiąc dałbym trochę dłuższy timer na respawn bo podchody pod baze są dosyć trudne, bo trzeba właściwie albo zdominować bramę zamku albo zrobić jakieś ninja podejście, macie jakieś inne pomysły? :] na razie serwery trochę zapchane i nie jest jeszcze bezlagowo - także bez oceny ale pierwsze wrażenia dobre Cytuj
Qra 160 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 A mag to maszyna do nabijania expa, za kazdego wroga w zasiegu +10 za zamrozenie, nawet ładować nie trzeba. Gra bardzo fajna ogólnie, trochę chaosu za dużo podczas gry, każdy biega na pałe i bić się chce, ale jestem bardzo dobrej myśli. Trophies za to cienko, same brązy, np. jeden za 100 wygranych gier online, może być z tym ciężko. Cytuj
Labtec 3 647 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 Właśnie kupiłem, na razie na początku to super nie idzie ale trzeba będzie trenować, gra nie wiem czy warta tych pieniędzy ale zobaczymy Cytuj
jarken 33 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 Włączyłem dzisiaj grę i dostałem 2 trofea (zabranie księżniczki za pomocą wrogiej katapulty i zabicie kogoś kurczakiem) zupełnie za darmo. Niezły glitch. Do tego nadal nie działa wyszukiwarka. Cytuj
maxi 0 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 Kupilem gre w ciemno ale sie nie zawiodlem! Gra wymiata Łucznik FTW! Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 Pogralem troche i z uwagi, ze nie chcialo jakims dziwnym trafem znalezc mi zadnego meczu online tylko singla. Single jest ok, ale prawda jest taka, ze ta gra podobnie jak castle crashers slabo sie spisuje jak sie gra samemu singla czy nawet multi. Jezeli jednak masz bande znajomych i wszyscy macie fat princess to gra jest crasherem! Cytuj
czapa 674 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 Szkoda że na PSN nie ma od razu dema, w ciemno nie wydam 55 zł a jakbym odczaił demo to może bym zainwestował. Pozostaje czekać na demo Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 pograj sobie w demo castle crashers... jezeli sieczka ci sie spodoba to masz jak w banku ze FP ci sie tez spodoba. Jedyna roznica to 3D, bo CC jest 2D Cytuj
wiedziu 0 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 szukam kogos do gry w tej za(pipi)isty tytuł! mój nick SIN_PL,generalnie ludzie jeszcze nie ogarniają o co chodzi i zamiast iśc grupą po księzniczkę to tłuką się wzajemnie i to wcale nie w trybie deathmatch ,nawet nikt nie słucha komend "góra na krzyżaku help me! czy follow me" dlatego też szukam kogoś kto po coopuje ze mną. Cytuj
Gość pawel_k Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 no i to jest ogromny problem w tej grze. zamiast rozbudować bazę, zdobyć upgrade broni i uderzać grupowo, ludzie napieprzają się bez jakiegokolwiek pomysłu, w pojedynkę starają się sforsować zamek z siekierką. jak trafi się na dobrze zorganizowaną grupę 6 osób to nawet 12 idiotów ich nie powstrzyma. na razie jestem ogólnie zawiedziony. może gra się rozwinie jak ludzie się nauczą grać, ale na chwilę obecną jest słabo, do tego dalej są problemy z połączeniem się do meczu. Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 Mam pytanie. Jak wygląda single w tej grze ? Jest jakaś fajna historia i gameplay czy tylko multi z botami ? Cytuj
wiedziu 0 Opublikowano 1 sierpnia 2009 Opublikowano 1 sierpnia 2009 6 czy 7 misji podczas których uczysz się głownych "zasad" i trybów panujących w multi,u mnie kampania pękła w godzinę.Do tego dochodzi gladiator arena gdzie tłuczesz samemu jedną klasą coraz większe ilości złych i oczywiście walka z botami.Cos tam jeszcze jest o piłce nożnej ale ja już po kampani wsiąknąłem w multi.I jak narazie wkurzam się że jest tylu idiotów którzy zamiast biec z Tobą po grubą to latają jeden na jeden i się tłuką. Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 1 sierpnia 2009 Opublikowano 1 sierpnia 2009 może ktoś da mini recke? wato wydać ponad 50zł na to? równie dobre co castle crashers? Cytuj
Gość Opublikowano 1 sierpnia 2009 Opublikowano 1 sierpnia 2009 Zerknij: http://zeratulpl.blogspot.com/2009/07/fat-...owshowshow.html Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 @up - to jednak nie dla mnie, myślałem że będzie nastawiony na single i zasuwanie po światach jak w CC a FP to tylko nawalanie się na mapkach, podziękuje za to Cytuj
YETI 11 004 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 2 sierpnia 2009 Patch niebawem Jak wynika z wpisu na blogu twórców gry, Titan Studios wie w czym tkwi problem, a prace nad patchem już trwają. http://www.ps3site.pl/patch-dla-fat-princess-niebawem/19937/ Narzeka ktoś na owe problemy, bo u mnie wszystko ok. Cytuj
Kris Blake 40 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 No ja narzekam . Raz się nie mogłem wcale wbić online to sobie dałem spokój. Raz dopiero za trzecim razem. I tak w kółko <_< . Ale jak już się połączę to gra śmiga dobrze. Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 3 sierpnia 2009 Opublikowano 3 sierpnia 2009 jestem po pierwszych sesjach. Strasznie mnie irytuje fakt, że genialny pomysł na multi jest niszczony przez kompletnych debili online. Moje wrażenia: 1) Po pierwsze to genialny gameplay sieciowy. Ta gra jest do bólu taktyczna - tosz to taki mały KZ2 !!! Bez współpracy ani rusz - prócz biegania, biciea się i prób odbicia księżniczki ktoś po cichu musi zbierać drewno oraz stal aby upgradować klasy czy budować fortyfikacje. Co ciekawe najwięcej zasobów znajdziemy gdzie na środku mapy...i nagle okazuje się (jak zaczyna brakować stali), że 80% walk toczy się o przejęcie punktu kontrolnego w okolicach najbardziej bogatych w surowce mineralne. Idąc dalej tematem klas - pamiętam jedną fajną rundę, gdzie wygraliśmy tylko dlatego, że cały czas karmiłem księżniczkę. Przeciwnik zaniedbał ten fakt i łatwo ją było wynosić - w ich wypadku 4-ch chłopa mozolnie przedzierało się przez nasze salwy 2) Po drugie - prostata rozgrywki. Jest naprawdę prosto, przejrzyście i po trzech rundach zaczynamy myśleć nad taktyką i kombinacją. Zdarzyła mi się runda, która trwała grubo ponad godzinę.... I TERAZ TO CO MNIE NAJBARDZIEJ IRYTUJE !!!!! JO (pipi)E LUDZIE - CZY GRACZE NA ŚWIECIE NIE MAJĄ MÓZGÓW? K'MAĆ!!!!! TU CHODZI O WYNOSZENIE KSIĘŻNICZKI A SIEPANIE ŁUKIEM PRZEZ 30 MINUT!!!!! Uffffff sorki ale tyle razy kląłem jak szewc przez tych debili, że już mi się nie chce grać... Raz wygrałem rundę grając z samymi botami kontra 6-u graczy...my przynajmniej wykonywaliśmy zadania zamiast biegać i wysysać energię z przeciwnika (tragedia): - polecam nazbierać jak najwięcej drewna/minerałów i jak najszybciej wybudować katapultę - to jest podstawowe urządzenie. Potem upgradujemy klasy i w kilka napakowanych osób (gdzie conajmniej jedna to bezklasowy osiłek!) od kopa przenosimy się do zamku przeciwnika. Dzięki temu zamiast biegać jak debile i ciąć się po drodze, od ręki wpadamy nie w 1 czy 2 osoby, tylko całą paką (po drodze nikt nas nie wybije) - warto przejąć jeden punkt blisko minerałów/drewna - generalnie warto przejmować punkty, bo dzięki nim można się łatwo "teleportować" do zamku i zmienić klasę życzę wszystkim świetnej zabawy - b moim skromnym zdaniem tak gra to naprawdę taktyczna walka i myślenie. A przede wszystkim życzę wszystkim kumatych współtowarzyszy broni... Cytuj
jarken 33 Opublikowano 3 sierpnia 2009 Opublikowano 3 sierpnia 2009 (edytowane) Wczoraj grałem z Polakami 6vs6 i było świetnie. Teraz planujemy zagranie w składzie 10vs10. W tej grze headset to podstawa, ciężko bez tego przygotowac zgrany atak (katapultą do wrogiego zamku, zabranie ze sobą kilku bomb do rozwalenia bramy/włazu i jazda). PS. Jeśli ktoś chce z nami zagrac (ekipa z polygamia.pl), wyślijcie mi zaproszenie do friendsów. Edytowane 3 sierpnia 2009 przez jarken Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 3 sierpnia 2009 Opublikowano 3 sierpnia 2009 jarken - podeślę Ci zapa, bo mnie już krew zalewa ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi