Skocz do zawartości

The Prodigy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepszy elektroniczny album ever.  :lapka:

xD

weź sobie posłuchaj 76:14, Tri Repetae albo Selected Ambient Works a potem pisz takie bzdury

Opublikowano

SAW Apex Twin bardzo szanuję, ale stawiać mi ambient i jego odmiany ponad rave, to jak przekonywać fana TOOL i Pantery że rock jest lepszy od metalu. Weź już wydoroślej z tego hipsterstwa Bambi.  :pawel:

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Prodigy i rave?? Raczej nie, dobry rave z 2015 ktory naprawde oddaje klimat lat 90 to Missqulater, polecam

Indulge yourself in breakbeat nostalgia expertly crafted for the 21st century. Japanese artist Missqulater aka Keyday Kirze delivers 4 tracks of playful rave-influenced braindance.

Human Traffic sampling 'Bruva Gonna Take You There' is bursting with the infamous hoover sound from the Roland Alpha Juno (Second Phase - Mentasm et al) and the rest of the EP follows suit with tracks reminiscent of the likes of T99 and DJ's Unite. They Rave Us reboots a genre from the golden years of electronic music and has lots of fun in the process.

Edytowane przez Sugan
Opublikowano

SAW Apex Twin bardzo szanuję, ale stawiać mi ambient i jego odmiany ponad rave, to jak przekonywać fana TOOL i Pantery że rock jest lepszy od metalu. Weź już wydoroślej z tego hipsterstwa Bambi.  :pawel:

Napisałeś elektronika więc odniosłem się do całego gatunku.

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście, że w utworach Liama słychać Breakcore, tak samo jak Techno czy między innymi Rave. Nie mówię, że są to utwory w 100 procentach w danym stylu.  Prodigy nie można zaszufladkować i przypiąć metkę "techno" czy cokolwiek innego. Sam Howlett często powtarza, że muzyka The Prodigy jest ciężka do sklasyfikowania. Ostatnio, przed premierą nowego albumu " Wall of Death" określił  jako  "techno terror".  W ogóle ten kawałek jest ciekawy bo nie ma stałego BPM. Także momentami zapierdziela jak jakiś hardcore  z lat 90. Muzyka The Prodigy to fuzja różnych gatunków, drogi e-kolego.

Elektronika a właściwie Electronica to oczywiście jest gatunek czy tam styl muzyczny masz taką zakładkę chociażby na BP https://pro.beatport.com/genre/electronica/3  No chyba, że cię źle zrozumiałem. 

Edytowane przez chris85
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ten klip to mocne Top 3, ale #1 jest imo Breathe. Ma miażdżącą jaja stylistykę i klimat. :banderas:

Czy tylko ja zauważyłem że jeden z najlepszych tracków na TDIME to zrzynka z najlepszego singla IMD(?):

https://www.youtube.com/watch?v=h3nXMTz230I

usłyszane za pierwszym razem, ta podje.bana linia basowa i organki z take me to hospital , a w rebel radio są dokładnie te same elementy perkusyjne co w ich jednym klasycznym singlu. W którymś tam numerze pojawiają się też organki z omena i gdzieś tam jeszcze coś, ale nie chce mi się szukać. No ale w końcu ten album to zbiór odrzutów z IMD, więc nie ma co się dziwić.

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

:obama:

https://www.youtube.com/watch?v=gYKxfx2USWA

:banderas:

Cala plyta to ma takie (pipi)niecie ze nie moge sie pozbierac. Uszy bola ale warto!!!!

Najlepsze w niej to ze kazdy znajdzie na niej cos dla siebie i czesto kazdemu podoba sie co innego <3

+9/10 Jako album chyba druga najlepsza plyta Prodigy do tego wyszla jeszcze EPka The Night is My Friend ktora tez jest za(pipi)ista <3

• 6 miesięcy temu...
  • 2 lata później...