ogqozo 6 550 Opublikowano 25 sierpnia 2008 Opublikowano 25 sierpnia 2008 One mi mówi, że tu http://metallica.com/index.asp?item=601104 są jakieś "kawałki" z nowego albumu. Ale nie wiem, co to oznacza. Raczej nie wygląda, żeby to były całe utwory, więc nie chce mi się przesłuchiwać.
YETI 10 993 Opublikowano 25 sierpnia 2008 Opublikowano 25 sierpnia 2008 2 to cyjanek, a 4 to TDTNC, reszta jak najbardziej obiecująca :] 7 - unforgiven3 lub ten kawałek instrumentalny?
YETI 10 993 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 (edytowane) Nowy kawałek My Apocalypse!!! http://www.youtube.com/watch?v=RxrhY1Iyrnc I jak wrażenia? TO JEST TO! Kolejny świetny numer. Ku#^a Death Magnetic zarządzi! IT FUCKING THRASHES!! Stara dobra Meta w najczystszej i bardzo dobrej formie. Edytowane 26 sierpnia 2008 przez YETI
tukan 1 917 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 nom, lepsze niż dwa poprzednie tracki
YETI 10 993 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 (edytowane) lepsza jakość http://www.youtube.com/watch?v=CZJ0H0Ssx48 :twisted2: PS. Przesłuchałem kawałek z 6 razy, obecnie zajmuje 2 miejsce przed Cyjankiem, ale za TDTNC. Claustrophobic, Crawl out of this skin Heart Explosive Reach and pull that pin Fear thy name extermination Desicrating hail of fire So we cross that line Into the grips Total eclipse Suffer unto My Apocalypse Deadly vision Prophecy reveal Death Magnetic Pulling closer steel Fear thy name annihalation Desicration hail of fire So we cross that line Into the grips Total eclipse Suffer unto My apocalypse My apocalypse GO! Crushing metal Ripping skin Tossing bodies, manequins Spilling blood, bleeding gas Mangled flesh *stepping* spine Dripping bloody valentine Shatter face Spitting glass Split apart Split apart Split apart Split SPIT IT OUT! What makes me drift A little bit closer Dead man takes the steering wheel What makes me know What time to cross over Forced to repeat until I feel Into the skin the bones they all rattle Future has passed We disagree Flesh gnaws away The bones they all shatter I thought to see the end in me See the end in me Claustrophobic, Climb out of this skin heart explosive Reach and pull that pin Violate, Annihalate A loser to my eyes Obliterate, Exterminate At life accept the night Fear thy name as hell awakens Destiny in hail of fire for we cross that line Into the grips Total eclipes Suffer unto My Apocalypse Tyrants awaken My Apocalypse Demon awaken My Apocolypse Heaven awaken My Apocalypse Suffer forever My Apocalypse Edytowane 26 sierpnia 2008 przez YETI
Gość _Be_ Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Nie ma tego w mp3? Bo płytka zapowiada się na nawet dobrą.
ogqozo 6 550 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Perkusja na tej płycie ssie strasznie. Lars jak nie napieprza "na 4", to nie wie, co ze sobą zrobić. Jak się przeskakuje z Mastodona, gdzie Brann Dailor wyczynia cuda improwizacj, to widać, jaką biedę odstawia Ulrich. Jak na razie najbardziej podoba mi się "Cyanide", jedyna piosenka, która od początku do końca jest dobra. "The Day That Never Comes" daje radę przez część balladową, później robi się bez pomysłu i ta solówka jest ciągnięta nieco na siłę. A "My Apocalypse"? Brzmi jak Slayer. Z gorszą perkusją. Generalnie jest to muzyka sprzed 20 lat.
YETI 10 993 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 (edytowane) Nie ma tego w mp3? Bo płytka zapowiada się na nawet dobrą. http://rapidshare.com/files/140184729/My_apocalypse.mp3.html proszę bardzo SPIT IT OUT! Edytowane 26 sierpnia 2008 przez YETI
tukan 1 917 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Jak się przeskakuje z Mastodona, gdzie Brann Dailor wyczynia cuda improwizacj, to widać, jaką biedę odstawia Ulrich. Brzmi jak Slayer. Z gorszą perkusją. Generalnie jest to muzyka sprzed 20 lat. odniosłem takie same wrażenia ;/
Gość _Be_ Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Mi też Cyanide się podoba, reszta taka sobie. Nie od dziś wiadomo że Lars jest cienkim pałkerem, a stawianie go obok Dailora to bluźnierstwo.
YETI 10 993 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 (edytowane) Jak na razie najbardziej podoba mi się "Cyanide", jedyna piosenka, która od początku do końca jest dobra. "The Day That Never Comes" daje radę przez część balladową, później robi się bez pomysłu i ta solówka jest ciągnięta nieco na siłę. A "My Apocalypse"? Brzmi jak Slayer. Z gorszą perkusją. Generalnie jest to muzyka sprzed 20 lat. Racja muzyka sprzed 20 lat, co powinno chyba nas wszystkich cieszyć, bo chyba tego oczekiwaliśmy? I tak jak piszesz, nowy kawałek to taki Slayer, i tak jak mówisz, Lars lekko nie domaga, kupel powiedział, że by go wyj#^ał z zespołu heheh. Ale My Apocalypse, to taki nowy Whiplash, albo Dyers Eve. Naprawdę nie spodziewałem się, że na nowej płycie Mety usłyszę coś takiego, ale to samo mówiłem po od słuchaniu TDTNC. Ogólnie nowa trasa koncertowa powinna być otwierana przy dzwiękach My Apocalypse, tak jak za czasów AJFA - Blackened. My Apocalypse - będzie rzeźnia na koncercie 8) PS. Co ty chcesz od TDTNC i części "napierdalankowej". Racja perka taka se (Lars napierdala to samo przez 3 minuty), ale James i Kirk dają radę że hej (te ich partie gitarowe są wy(pipi)ane), tylko Roberta nie słychac za dobrze, ale obstawiam, że na płycie to się zmieni. To takie One2, co zaje%^ście cieszy! PS2. Cyjanek najbardziej lajtowy i na razie najsłabszy. Edytowane 26 sierpnia 2008 przez YETI
ogqozo 6 550 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Racja muzyka sprzed 20 lat, co powinno chyba nas wszystkich cieszyć, bo chyba tego oczekiwaliśmy? Wy, fani, pewnie tak. Ja oceniam to, co jest. Wtórność nie pomaga. PS. Co ty chcesz od TDTNC i części "napierdalankowej". Racja perka taka se (Lars napierdala to samo przez 3 minuty), ale James i Kirk dają radę że hej (te ich partie gitarowe są wy(pipi)ane), tylko Roberta nie słychac za dobrze, ale obstawiam, że na płycie to się zmieni. To takie One2, co zaje%^ście cieszy To, że nie ma pomysłu na stopniowanie napięcia. Samo przejście ("this I swear") nie jest zbyt płynne. Ogólnie motyw przewodni solówki jest bardzo fajny, ale solówka nie ma kształtu. Ostatnia minuta brzmi już totalnie "dorzynkowo". Jakby to było na żywo i w tym momencie następowałaby totalna improwizacja, to bym rozumiał, ale tak to bez sensu. Jak goście nagrywają pierwszą płytę od 5 lat, to możnaby oczekiwać, że ta solówka jakoś się skończy z pomysłem, a nie "zmęczyliśmy się, nawalamy w co popadnie". W zasadzie, to najgorsze jest ostatnie 15 sekund, niby niewiele, ale psuje wrażenie, bo jak słucham tego kawałka to cały czas mam świadomość, że pod koniec zrobi się (pipi)owy.
YETI 10 993 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 W zasadzie, to najgorsze jest ostatnie 15 sekund, niby niewiele, ale psuje wrażenie, bo jak słucham tego kawałka to cały czas mam świadomość, że pod koniec zrobi się (pipi)owy. Z tym muszę się zgodzić, ale to tylko 15 sekund, a TDTNC trwa 8 minut, więc trudno, aby popsuł całokształt kawałka. Reszta jest jak najbardziej ok, od 5:03 wchodzi swietny riff, później Kirk wyjezdza z solówką, a dalej jest tylko lepiej (6:13 ten fragment jest ekstra). PS. Ciekawe co zostanie wycięte do potrzeb teledysku, pewnie coś od 5 minuty utworu
Zajcik 64 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Perka brzmi, jakby zostala zrobiona z sampli w FL Studio.
Mikes 65 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 (edytowane) Zgadzam, się perkusja jest fatalna. Napierdalanie bez wyrazu. Edytowane 26 sierpnia 2008 przez Mikes
Konar. 15 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Zgadzam, się perkusja jest fatalna. Napierdalanie bez wyrazu. Wpis, jak narazie najgorsza piosenka z pośród trzech. Za to Cyanide wymiata
zduniacz 123 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Ogolnie te 3 tracki sa lepsze niz cała St Anger, ale (...teraz powtórze wiekszosc postów) zapomnieli poprawic najwiekszy odstraszacz czyli brzmienie perki. brzmi jak lyzka+garnek, nie lubie.
YETI 10 993 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Spokojnie panowie, ludzie na oficjanym forum Metalliki też na to narzekają, ktoś z studia wpisał się, że na płycie będzie to lepiej brzmiało. Kumpel powiedział, że to wina Larsa, "dajcie im 3 utowr do przesłuchania, ale w gównianej jakość, chcą lepszą to niech kupia płytę" ;P heheh Tak wiec na płycie powinno być wszystko tip top PS. Perkusja w TDTNC brzmi lepiej niż w MA, gdzie słychać garnek z ST.Anger. Tekst po naszemu Metallica - Moja apokalipsa Klaustrofobia, Pełznie na zewnątrz tej skóry Silnie wybuchowe, Zasięg i przyciąganie tej szpilki Imię twojego strachu: Ekserminacja Bezczeszczenie w deszczu ognia Więc krzyżujemy te linie W krypcie; Totalne zaćmienie Cierpienie z powody mojej apokalipsy Zabójcza wizja, Proroctwo objawione Magnesowa śmierć*, Jeszcze bardziej przyciąga Imię twojego strachu: Anihilacja Bezczeszczenie w deszczu ognia Więc krzyżujemy te linie W krypcie; Totalne zaćmienie Cierpienie z powody mojej apokalipsy Moja Apokalipsa Miażdżący metal obrywa skórę Rzuca ciałem manekina Zalewa krwią krwawiące paliwo Magiel kręgosłupów żyjących ciał Walentynka ociekająca krwią zdruzgotana twarz pluje szkłem Rozdzielony, odosobniony Rozdzielony, odosobniony Rozdzielony, odosobniony Rozdzielony Pluję tym na zewnątrz What makes me drift a little bit closer (?) Martwy człowiek przejmuje stery What makes me know what time to cross over (?) Chcę to powtórzyć dopuki czuję Widzę ranę na skórze, ich kości terkotają Przyszłość i przeszłość nie są zgodne Ciało upada daleko, kości są potrzaskane Przyjdzie czas na zobaczenie we mnie końca Widzisz we mnie koniec Klaustrofobia, wspina się na zewnątrz tej skóry Silnie wybuchowe, Zasięg i przyciąganie tej szpilki Pogwałcenie; anichilacja straty w moich oczach Zacieranie; eksterminacja Jeżeli nie zaakceptuję; zaprzesta Strach to twoje imię, bo piekło otwiera twoje oczy Przeznaczenie w deszczu ognia Więc krzyżujemy te linie W krypcie; Totalne zaćmienie Cierpienie z powody mojej apokalipsy Tyranie rozbudzają moją apokalipsę Demon rozbudza moją apokalipsę Niebo rozbudza moją apokalipsę Choroba rozbudza moją apokalipsę Dobry, brutalny, ale TDTNC ma lepszy tekst
Gość _Milan_ Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 (edytowane) spit it out - pluje tym na zewnatrz widze ze zajmujesz sie profesjonalnie tlumaczeniami xD to po porstu "wypluj to" "wypluwam to" no ale zawsze mozna napisac "zbieram sline, zwezam usta i wypluwam na zewnatrz" ;] krwawiace paliwo rulez edit2: prawdopodobnie metalicznym chodzilo o sytuacje w ktorej sie krwawi paliwem, wtedy to ma sens. Edytowane 26 sierpnia 2008 przez _Milan_
YETI 10 993 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 hehe, to nie moje tłumaczenie, "skradzione" z forum overkilla
ogqozo 6 550 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Klaustrofobia, wspina się na zewnątrz tej skóry Silnie wybuchowe, Zasięg i przyciąganie tej szpilki Więc krzyżujemy te linie W krypcie; Totalne zaćmienie Cierpienie z powody mojej apokalipsy
YETI 10 993 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 (edytowane) ta fotka, to po co? ze tak zapytam. Edytowane 26 sierpnia 2008 przez YETI
ping 9 042 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 żeby uwypuklić kindermetalizm tego tekstu a także kindermetaliczną jakość jego tłumaczenia?
ogqozo 6 550 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 "Reach and pull that pin" = "Zasięg i przyciąganie tej szpilki", no nie mogę, to mnie chyba najbardziej rozpieprza.
Rekomendowane odpowiedzi