Gość Opublikowano 20 kwietnia 2010 Opublikowano 20 kwietnia 2010 Auta na X360 pojawiaja sie kilka metrow przed graczem? Co wy (pipi)a cpacie. Cytuj
Słupek 2 141 Opublikowano 20 kwietnia 2010 Opublikowano 20 kwietnia 2010 Taaa. Często można usłyszeć pier.dolenie, że w wersji na Xbox-a istnieje "ogromny pop-up". Auta kilka metrów przed graczem hahaha. Ja Ci powiem Psyko skąd to wynika. Jak każda gra GTA4 wyciekła przed premierą do sieci. Korsarze rzucili się na nią, pościągali. I poszły pierwsze opinie, że budynki, droga dorysowuję się kilka metrów przed nami. Te rewelacje szybko zostały zdementowane po premierze tej prawdziwej (oryginału). Zresztą pamiętam co tu się w temacie działo (i nie tylko tu). Zresztą nawet filmiki w sieci były, porównywające pirata z oryginałem. Gdzie w oryginalnej wersji problem nie występował tzn. pop-up nie był taki jak w piracie. Druga sprawa jak wychodziło GTA4 modne były Xbox-y Arcade z kartami pamięci. A niestety GtA na memorce h.ujowo działał/a. To znaczy właśnie występował duży problem z pop-upem. Zresztą również są filmiki porównywające jak działa GTA z dyskiem a jak z kartą. Sam nieźle się uśmiałem jak kupiłem GTA4. Oczywiście oryginał (posiadałem dysk) i MIT o pop-upie rozbiłem o kant d.upy. Oczywiście pop-up występuję jak praktycznie w każdym sandboxie ale nie taką skalę jak niektórzy opisują. A już nie na pewno, że samochody pojawiają się kilka metrów przed graczem...................................... Możliwe, że na PS3 pop-up jest mniejszy. Ale na Xbox-ie na pewno nie jest uciążliwy a już na pewno nie nazwałbym tego problem. Więc Psyko to niećpanie tylko: a) pirat b) gra z kartą pamięci c) pirat grający z kartą pamięci d) zachowam dla siebie ;] Cytuj
Texz 670 Opublikowano 20 kwietnia 2010 Opublikowano 20 kwietnia 2010 A ja myślę, że chodzi o nie tyle popup, tyle o pojawianie się znienacka na pustej drodze pojazdów przy wciskaniu gałki żeby zobaczyć goniący nas pościg. Tyle. W BOGT na X360 wydawało mi się, że wyeliminowano ten błąd. Cytuj
Gość mevek Opublikowano 20 kwietnia 2010 Opublikowano 20 kwietnia 2010 Tak. Włączasz GTA4 z płyty i po wgraniu wybierasz co chcesz odpalić. To znaczy który dodatek czy podstawkę. Szczerze dla mnie ta opcja była wygodniejsza niż jakbym miał dodatki na płycie. Bo zawsze można wybrać pomiędzy dodatkami a i podstawką. szesc. czy jest mozliwosc wejscia do sklepu przez gre 'GTA 4' i w ten sposob pobrac dodatek. gre kupilem na gieldzie i nie jestem pewien jej wersji. dodam ze nie gralem w nia od dluzszego czasu co sklada sie na brak komorki(skasowany save) a byc moze potrzebuje ja bo to przez nia wykonuje sie wiekrzosc czynnosci w grze, jak i wejscie w tryb online. Cytuj
Słupek 2 141 Opublikowano 20 kwietnia 2010 Opublikowano 20 kwietnia 2010 Znaczy tak. Ja mówiłem o wersji na Xbox-a tam nie było możliwości wejścia do sklepu przez GTA4 i kupienia dodatków/dodatku. No ale wątpię żeby na PS3 była taka możliwość. Więc raczej nie. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 21 kwietnia 2010 Opublikowano 21 kwietnia 2010 (edytowane) chyba cie poje.bało L&D jest zaje.bisty, ballada ssie dupsko. W pierwszym dodatku masz POSTACIE (no nie powiesz, że dziadzio i nasz łysy żyd nie są charatkernymi chłopami chyba?), zaś tbogt to kupa na miarę podróby gta iv. W drugim dodatku nie wzięło mnie nic oprócz Yusufa, ale mnie niestety śmieszy humor oparty na bezkresnej głupocie. Osobiście rzygam już wątkami "od zera do bohatera" w gta, chciałem dostać fajną historię z Liberty City i taką dostałem w L&D. Jest fabuła, jest akcja, charakterystyczny główny bohater, obracający się w charakterystycznym towarzystwie. Do tego dobrze przeprowadzona strona psychologiczna (jak na grę ofc), sprawy honoru, weryfikacji ideałów, zdrady i zabijania z zimną krwią. Osobiście preferuję to niż skakanie ze spadochronem i odgrywanie roli przydupasa jakiegoś pedała. Edytowane 21 kwietnia 2010 przez qb3k Cytuj
Arek_ 20 Opublikowano 21 kwietnia 2010 Opublikowano 21 kwietnia 2010 Druga sprawa jak wychodziło GTA4 modne były Xbox-y Arcade z kartami pamięci. A niestety GtA na memorce h.ujowo działał/a. To znaczy właśnie występował duży problem z pop-upem. Zresztą również są filmiki porównywające jak działa GTA z dyskiem a jak z kartą.To nie tak, to jest zależne od płyty, czytnika i szybkości HDD. Pograłem sobie wreszcie na PS3 i popup jest bardzo duży, nic w tym dziwnego, zainstalowałem 1 dodatek który zajął 2,8 GB, potem usunąłem co nieco i chyba mi się "udało" zainstalować drugi. Tak, tak, oba zajmują 2,8 GB! Czemu nie można wrzucić wszystkiego? Efekt jest żałosny, bo PS3 ma powolny czytnik i mieli on niemiłosiernie. Na DVD na X360 chodzi lepiej, jedynie na pofragmentowanym HDD 20 GB (najstarszym i najwolniejszym) było gorzej. Ale tragedii nie ma, bo nie każdy jeździ Vaderem full speed, a przy mniejszych prędkościach tekstury wyrabiają. Grę kupiłem do gry online i tu przykra niespodzianka, liczyłem że pożyje z miesiąc, a ona już jest niemal martwa. Pogram do niedzieli, może jeszcze grają offline, ale w to wątpię (bo na X360 od dnia premiery pokoje były pełne, nawet w TBoGT). Na frekwencję zły wpływ mają porty - główny 6672 UDP, dużo osób nie ma przekierowanych, a w GTA oznacza to duże problemy (wiele tamatów na forach). BTW.Dodatkowo Mastah pisał, że na PS3 nawet w GTA4 frekwencja była słaba. To mnie zdziwiło gdy zobaczyłem szokujące wyniki w rankingach, np. w Cannonball na X360 najwięksi maniacy mają 10-20 wyścigów, a na PS3 mamy po 200-400, w zwykłych wyścigach 100-200 na X360 to jest 400-800 na PS3. Coś mi się zdaje, że oni grają w prywatnych pokojach (np.żeby wyeliminować debili jeżdżących pod prąd). Na X360 jest rank i player match, a na PS3 quick i player match (ale tylko na PS3 w obu trybach wyniki są zaliczane do rankingów). Cytuj
AbraHAM 8 Opublikowano 21 kwietnia 2010 Opublikowano 21 kwietnia 2010 (edytowane) Taaa. Często można usłyszeć pier.dolenie, że w wersji na Xbox-a istnieje "ogromny pop-up". Auta kilka metrów przed graczem hahaha. Ja Ci powiem Psyko skąd to wynika. Jak każda gra GTA4 wyciekła przed premierą do sieci. Korsarze rzucili się na nią, pościągali. I poszły pierwsze opinie, że budynki, droga dorysowuję się kilka metrów przed nami. Te rewelacje szybko zostały zdementowane po premierze tej prawdziwej (oryginału). Zresztą pamiętam co tu się w temacie działo (i nie tylko tu). Zresztą nawet filmiki w sieci były, porównywające pirata z oryginałem. Gdzie w oryginalnej wersji problem nie występował tzn. pop-up nie był taki jak w piracie. Druga sprawa jak wychodziło GTA4 modne były Xbox-y Arcade z kartami pamięci. A niestety GtA na memorce h.ujowo działał/a. To znaczy właśnie występował duży problem z pop-upem. Zresztą również są filmiki porównywające jak działa GTA z dyskiem a jak z kartą. Sam nieźle się uśmiałem jak kupiłem GTA4. Oczywiście oryginał (posiadałem dysk) i MIT o pop-upie rozbiłem o kant d.upy. Oczywiście pop-up występuję jak praktycznie w każdym sandboxie ale nie taką skalę jak niektórzy opisują. A już nie na pewno, że samochody pojawiają się kilka metrów przed graczem...................................... Możliwe, że na PS3 pop-up jest mniejszy. Ale na Xbox-ie na pewno nie jest uciążliwy a już na pewno nie nazwałbym tego problem. Więc Psyko to niećpanie tylko: a) pirat b) gra z kartą pamięci c) pirat grający z kartą pamięci d) zachowam dla siebie ;] Odpowiedz B i o co w tym wszystkim chodzi , powinni ostrzegac ze na xbox arcade jest niegrywalna , wrecz wk*&$^aaca jak pedzac fura na maxa wyskakuje ci nagle na droddze ( albo na masce ) drzewko albo niewidzialne auto. Gra oryginalna oczywiscie ale xbox wymeczony na maxa (wina lasera ? ) Edytowane 21 kwietnia 2010 przez AbraHAM Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 21 kwietnia 2010 Opublikowano 21 kwietnia 2010 Odnośnie fabuły i oczekiwań, każdy ma swoje. Ale gameplayowo zawodzi na całej linii. Zero nowości - bo chyba jazda w szyku to nie jest to, czego oczekiwać od dodatku na który MS wyłożył tyle kasy. Misje są słabe - przynieś, wynieś, pozamiataj - bez jakichś unikalnych elementów. Nic ciekawego, nic zapadającego w pamięć. No ale po co szukać nowych elementów w gameplay'u w GTA? Przecież tam jest ten sam schemat od 15 lat. Ze znudzenia gameplayem zafascynowała mnie fabuła L&D. Cytuj
Gość Opublikowano 21 kwietnia 2010 Opublikowano 21 kwietnia 2010 Klmiat Losta duzo fajniejszy niz pedzio klimat Ballady, gameplay juz niestety nie. Cytuj
Słupek 2 141 Opublikowano 22 kwietnia 2010 Opublikowano 22 kwietnia 2010 To nie tak, to jest zależne od płyty, czytnika i szybkości HDD. No ale jak od płyty. Oryginał to oryginał. Pirat to pirat. A HDD do Xbox-a każdy taki sam. Różnica tylko w wielkości dysku. Oczywiście mówię o oryginalnych dyskach do XO. Zgodzę się, że może jeszcze od napędu zależało jak chodzi GTA4. No ale głównym powodem tych "cyrków" były piraty i brak dysku. Cytuj
Mastah 103 Opublikowano 22 kwietnia 2010 Autor Opublikowano 22 kwietnia 2010 A HDD do Xbox-a każdy taki sam. Różnica tylko w wielkości dysku. Oczywiście mówię o oryginalnych dyskach do XO. Nieprawda. DigitalFoundry tuż po pojawieniu się NXE przeprowadziło porównanie prędkości odczytu z płyty i z dysku, jak również krótkie porównanie 20tki i 120tki, z którego wynika, że dane wczytują się szybciej z większego dysku: http://www.eurogamer.net/articles/new-xbox-experience-dvd-vs-hard-disk-face-off-article?page=3 Ale te bajki o gigantycznym pop-upie na X360 to jedno wielkie OLO. Jak tylko dotrze do mnie kopia Epizodów, to napiszę jak to wygląda naprawdę . edit: Właśnie dotarła . Cytuj
Słupek 2 141 Opublikowano 22 kwietnia 2010 Opublikowano 22 kwietnia 2010 Aha. W takim bądź razie zwracam honor. No ale to i tak nie zmienia faktu, że prędkość odczytu z dysku (z danej wielkości) nie było główną przyczyną nie? Tym bardziej, że NXE pojawił się później niż GTA4. Cytuj
Mastah 103 Opublikowano 22 kwietnia 2010 Autor Opublikowano 22 kwietnia 2010 Oczywiście, że nie. Ale jak się naczytało i naoglądało takich rzeczy - http://www.sonydefenseforce.com/2008/04/28/sdf-exclusive-gta4-review-for-the-ps3xbox-360/ - to faktycznie można mieć wrażenie, że na X360 jest ogromny pop-up . I już pierwszy zonk, przymusowa instalacja, podobnie jak to było z podstawką . Cytuj
schabek 5 330 Opublikowano 22 kwietnia 2010 Opublikowano 22 kwietnia 2010 A ja w nocy ściągałem LaD i rano się budze i nigdzie tego nie ma... ani w pobieranych ani tam gdzie dema i inne gry. WTF?! Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 22 kwietnia 2010 Opublikowano 22 kwietnia 2010 odpal podstawke i tam bedziesz mogl wybrac w co chcesz grac (w dodatek albo w podstawke) Cytuj
schabek 5 330 Opublikowano 22 kwietnia 2010 Opublikowano 22 kwietnia 2010 (edytowane) Niemożliwe... Odpalam GTA IV z płyty i co? I nic W danych gier mam Lost and Damned ale jak włączam podstawke to po chwili wyskakują te obrazki co ich nie można przełączyć i tyle. Włącza się normalna wersja gry. Dodam że mam dobrą wersje. Na PSS piszę że dodatek działa z moją wersją gry. E: Dodam że dodatek był ściągany z irlandzkiego PSS. Ale co z tego skoro wyraźnie piszę że działa z grą o kodzie BLES-00229. A ja taką właśnie mam. Sprawdzałem i na pudełku i na płycie. No (pipi) Edytowane 22 kwietnia 2010 przez schab0795 Cytuj
Texz 670 Opublikowano 22 kwietnia 2010 Opublikowano 22 kwietnia 2010 Spróbuj dać New Game i wybrać dodatek (?) 1 Cytuj
AbraHAM 8 Opublikowano 23 kwietnia 2010 Opublikowano 23 kwietnia 2010 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=4_e6NZJ-APs Oto jednen z dowodow jak bardzo sie nacpalem . Nie ja robilem ten filmik , ale tak samo wygladalo Gta w moim przypadku, widac jak ladnie samochody pojawiaja sie kilka metrow przed nami. Edytowane 23 kwietnia 2010 przez AbraHAM Cytuj
Mastah 103 Opublikowano 23 kwietnia 2010 Autor Opublikowano 23 kwietnia 2010 "Napęd Benq ixtreme (5x), Nagrywarka to wysłużony LG a płyta TDK 8x (burn 4x)." Cytuj
Texz 670 Opublikowano 23 kwietnia 2010 Opublikowano 23 kwietnia 2010 Miałem tak jak odpalałem GTA IV z dysku na X360. Kosmos, polecam polatać sobie śmigłowcem. Cytuj
Słupek 2 141 Opublikowano 23 kwietnia 2010 Opublikowano 23 kwietnia 2010 "Napęd Benq ixtreme (5x), Nagrywarka to wysłużony LG a płyta TDK 8x (burn 4x)." Hehehe no właśnie. Dokładnie to co mówiłem = oglądam ten filmik a na samym początku "kopia zapasowa" Osobiście grając nigdy tak nie miałem, NIGDY ! Podejrzewam, że gdyby tak wyglądało GTA na Xbox-ie to ludzie by piali w niebogłosy. Cytuj
Gość Oran Opublikowano 23 kwietnia 2010 Opublikowano 23 kwietnia 2010 Może pokażcie jak chodzi jednak wam? To wtedy ktoś uwierzy, a nie, że na zasadzie "a mi dobrze chodzi" ktoś ma się liczyć z waszym zdaniem. Cytuj
schabek 5 330 Opublikowano 23 kwietnia 2010 Opublikowano 23 kwietnia 2010 A kody z podstawowej wersji działają w dodatkach? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi