amarok 13 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Nintendo słynie z tego, że konsole tej firmy są solidne i służą przez długie lata. Zastanawiałem się jednak czy to samo można powiedzieć o NDS'ie. Kupiłem sobie tę konsolę całkiem niedawno, ale moim zdaniem sprawia wrażenie mniej solidnej, niż swoje poprzedniczki. W swojej kolekcji mam GBP, GBC i GB Micro i muszę przyznać, że nie obawiałbym się zbytnio cisnąć o ziemię żadną z tych konsolek. Oczywiście nie czuję takiej potrzeby (chociaż przyznam się bez bicia, że kiedyś rzuciłem GB Colorem o podłogę i to z dość dużą siłą, ale poza leciutkim pęknięciem plastikowej obudowy w jednym miejscu nic się nie stało), ale gdyby mi spadł mój NDS na podłogę choćby z wysokości pół metra, to już bym się martwił, czy ta konsola jest jeszcze w zupełności cała. Do tego gdy przycisnę (palcem) ekran dotykowy w prawym dolnym rogu z taką siłą, jakiej używa się do wciskania przycisków, to mi się on w tamtym miejscu wgniata o niecały milimetr. Pozostałe rogi ekranu zdają już się jednak być solidniejsze, jakby podtrzymywane czymś od spodu i nic się tam już nie wgniata. Dobra, pewnie większość pomyśli, że bredzę, ale chcę się dowiedzieć co sądzicie o trwałości tej konsolki. Jakie jest zagrożenie, że mi pewnego dnia mój NDS odmówi działania? Czy mieliście już jakieś problemy z awarią tego handhelda? Cytuj
Czoperrr 5 239 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Jedyne o co można się martwić to zawiasy, w pierwszych modelach Lite zdarzało się, że pękały. Ja mam swojego już rok i nie mogę na nic narzekać. Po za tym wszystko jest cacy, o ile na konsoli się gra a nie rzuca o ściany . Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 28 sierpnia 2008 Opublikowano 28 sierpnia 2008 Powiedz mi tylko, czy masz Lite'a czy Classica? I trzeba było od razu nowy temat otwierać...? Cytuj
amarok 13 Opublikowano 28 sierpnia 2008 Autor Opublikowano 28 sierpnia 2008 Ja mam Lite'a, a temat otworzyłem, bo nie znalazłem podobnego. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 28 sierpnia 2008 Opublikowano 28 sierpnia 2008 A no chyba że, ja mam Classica i to jest tak pancerne, że nie wiem, czy da się to popsuć . Cytuj
Gość coopa Opublikowano 28 sierpnia 2008 Opublikowano 28 sierpnia 2008 (edytowane) Edytowane 25 czerwca 2011 przez coopa Cytuj
jaroz 0 Opublikowano 28 sierpnia 2008 Opublikowano 28 sierpnia 2008 A no chyba że, ja mam Classica i to jest tak pancerne, że nie wiem, czy da się to popsuć . ja tez mam classica,konsola jest niezniszczalna.niestety lajty sa pod tym wzgledem duzo gorsze. Cytuj
amarok 13 Opublikowano 29 sierpnia 2008 Autor Opublikowano 29 sierpnia 2008 Amarok, rzucałeś Gameboyem? O.o Mi się wydaje, że nawet Gameboy Color by tego nie wytrzymał, a co dopiero DS. Ale co ja tam wiem, jeszcze nigdy nie rzucałem konsolą. Pewnie miałem zły dzień i grałem w jakąś frustrującą grę. Nie pamiętam dokładnie jak to było, ale zdziwiłem się wtedy, że ta konsola jest jeszcze cała. Zresztą to był już wtedy stary sprzęt z porysowanym ekranem i bez tylnej klapy na baterie, w dodatku miał brzydki, ciemnoróżowy kolor (kupiłem używany od znajomego za jakieś marne grosze), więc jak tu się troszczyć o takie coś? Na pewno moim DS'em nigdy bym tak nie rzucił. Tym bardziej, że ta konsola wydaje mi się taka delikatna, wręcz nieco tandetna. Cytuj
D'y 0 Opublikowano 14 września 2008 Opublikowano 14 września 2008 GBC mozna bylo zabic ;p Co do DS'a, to mam Lite i pare razy spadl na panele, raz na kafelki i generalnie troche sie odrapala jedynie nalepka z tylu nad SLOTem 2gim xDD Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 16 września 2008 Opublikowano 16 września 2008 Moj DS sie zlamal w pol po roku jak go zamykalem ... Nintendo fails ;p Cytuj
Gość coopa Opublikowano 16 września 2008 Opublikowano 16 września 2008 (edytowane) Edytowane 25 czerwca 2011 przez coopa Cytuj
Grabol 0 Opublikowano 21 września 2008 Opublikowano 21 września 2008 Ja nie narzekam na mojego Lite'a,z jednym małym minusem.Regulator głośności ssie.Precyzyjny był przez pierwsze 3 miechy, teraz ustawić jak się chce jest trudno.2 lata mijają i jest praktycznie bez wtopy.Raz mi się zawiesił,poza tym wszystko git.Fakt,że obchodzę się z nim jak z jajkiem.Nawet nie chce myśleć co będzie po spotkaniu z podłogą z wys. 1,5metra?Na zbytniego twardziela nie wygląda. Cytuj
rilgel 0 Opublikowano 28 lipca 2010 Opublikowano 28 lipca 2010 Wiem, że ekran dotykowy clasica psuje się po zetknięciu z... wypisanym długopisem stosowanym zamiast rysika, poza tym po 5 latach konsolka jest idealna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi