Gość Mr. Blue Opublikowano 3 września 2008 Opublikowano 3 września 2008 Żeby nie było. Dla mnie, zakończenie MGS4 jest szokujące, zaskakujące i najlepsze, ze wszystkich części serii. Ale to naturalne, ponieważ czwórka zamknęła sagę i nie zostawiła żadnych niedopowiedzeń. Więc pytam się, po co część piąta? (No już chyba, że to prequel) Cytuj
Gość andertejker Opublikowano 5 września 2008 Opublikowano 5 września 2008 trzymam kciuki za remake'i Metal gear i Metal gear 2, na silniku mgs4 i oczywiście z odpowiednim rozmachem. to byłoby COŚ. a metal gear Solid 5 niech nie powstanie. Cytuj
walek 96 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 Żeby nie było. Dla mnie, zakończenie MGS4 jest szokujące, zaskakujące i najlepsze, ze wszystkich części serii. Ale to naturalne, ponieważ czwórka zamknęła sagę i nie zostawiła żadnych niedopowiedzeń. Więc pytam się, po co część piąta? (No już chyba, że to prequel) Kolejny MG(S) moglby pokazac, ze panowie z Konbami sa utalentowanymi progrmistami, i moga wycisnac z PS3 wiecej niz to zrobil MGS4. Chce nowej mechaniki gry (bardziej "kinowy" gameplay), next-genowej animacji postaci (nie wierze, ze to widzielismy w czworce to szczyt mozliwosci ps3) oraz bardziej zniszczalengo srodowiska (zeby chociaz drewniane elementy ulegaly zniszczeniu po eksplozji granatu). O kwestie fabularne sie nie martwie, bedzie wypas. Cytuj
hansatan 0 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 Powinni stworzyć coś w rodzaju alternatywnej linii historycznej tzn. coś co działo się w tym samym czasie, ale w innych miejscach. Kojima ma na tyle wyćwiczoną wyobraźnię, że nie powinno być z tym problemu. BTW coś jak crysis warhead :blow: Cytuj
madsteez 0 Opublikowano 17 listopada 2008 Opublikowano 17 listopada 2008 a może poporstu historia The Boss Cytuj
ziemia1 685 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 http://www.konami.jp/kojima_pro/mgst/?ref=kjp_jp Cytuj
izon 995 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 hehe no rozkmina niezla choc znajac zycie pewnie okaze sie ze to jakis nowy Ac!d albo cos takiego..Nie wiem czemu ale zawsze jak pojawia sie taki hype zwiazany z jakimis dziwnymi znaczkami( vide zekomy remake FF7) to zawsze sie okazuje ze chodzi o cos na DSa albo PSP Cytuj
ziemia1 685 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 już wyszła poprawka war... never changes 8) Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 http://www.pushingplay.com/2008/12/05/a-ne...amn-you-hideo/: I’m gonna say the symbol is hinting at Metal Gear Ac!d for the iPhone and iPod Touch. iPod + Ac!d? The html link contains the phrase /mgst/ in it, which I’m guessing stands for Metal Gear Solid Touch. Cytuj
miki77 16 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 (edytowane) Na obydwie opcje (Xbox albo iPhone) jestem jak najbardziej dobrze nastawiony. Jednakże jak dla mnie /mgst/ może oznaczać MGS: Trilogy. Edytowane 5 grudnia 2008 przez miki77 Cytuj
KOŁD 1 093 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 W sumie to jak wyjdzie na którąkolwiek platformę (Nie wiem czy iphona można nazwać platformą ale dobra ) i tak będę zadowolony Cytuj
JoHnyW 0 Opublikowano 25 kwietnia 2009 Opublikowano 25 kwietnia 2009 Nie wiem, nie wiem. Jedna wielka niewiadoma... To nie będzie Snake, ani cyborg, ani klon ani jakiś ukryty bękart. To nie może być tak. Snake umarł i koniec kropka. Nie wyobrażam sobie jakiegoś wskrzeszania, czy cuś. Ba, ja nie wyobrażam sobie wydarzeń rozgrywanych po czwórce. Zupełnie nie wiem, o czym mogłaby taka gra opowiadać. O związku Otacona z Mei Ling? (Tak, wierzę, że do niego doszło) O nowych patriotach? A może o synu Ocelota? A może o synalku Raidena? Niech potwierdzą, że to będzie prequel, a zasnę spokojny. Coz za frajer, jakbys byl prawdziwym fanem mgs to bys wiedzial to po napisach końcowych są takie 2 ciekawe scenki W pierwszej Snake na cmentarzu rezygnuje z samobójstwa i rozmawia z BigBossem (chętni sami sprawdzą bo wiem, ze idioci którzy lecą na pałe i przerywają wszystkie scenki tak mają to w (pipi)e) ginie ZERO, i BigBoss, druga scanka to wlasciwie sam chumorystyczny dialog, wyswietlany jest napis "Metal Gear Solid 4" i słyszymy rozmowe w której Snake z Otaconem chcą wrócić ( czy mozna wrocic do czegos czeg sie nigdy nie maialo ) do normalnego życia, Snake rzuca palenie itd. Więc wg. mnie w MGS5 MOGŁOBY być tak, że: Snake przechodzi do cywila i uczestniczy w zupełnie od tej pory niespotykanych wydarzeniach w jakiejś metropolii wiadomo, żeby rozgrywka była ciekawa to musiałoby zdarzyć się coś takiego co go zmusi do uzywania przemocy itd. moze jakaś działalność "poza pawem" lub przykładowo wydano by na niego wyrok smierci i policja w całym kraju by go szukała, a snake by musiał wtapiac sie w tłum, kryc w smietnikach i wspolpracować z Otaconem i innymi by przeżyć. Wiadomo zaproponowane przezemnie fabuła to tylko szybka mysl Snake nic nie robi nigdy bez powodu dlatego musiałby miec też jakiś powód by zyć i nie dać się zabić. Jest to zaledwie szkic przypuszczalnej przezemnie fabuły, jakbym napisał więcej to by tak nikt nie czytał -__- Mimo iż Kojima chciał zakonczyć serię to w MGS4 pozostały wątki, które można kontynuować, Kojima tak to wszystko rozbudował. Z drugiej strony nie dziwie się panu Kojimie, ze chce trochę odpocząć od MGS. Także narazie czekamy na kontynuacje na handheldy, komorki, mikrofalowki i bog wie co oraz na cos w rodzaju MGS3:Subsistence dal MGS4 ! Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 25 kwietnia 2009 Opublikowano 25 kwietnia 2009 (edytowane) Coz za frajer, jakbys byl prawdziwym fanem mgs to bys wiedzial to po napisach końcowych są takie 2 ciekawe scenki CO? CO?! CO?!?!?!?!111111111? Przegapiłem je?! Edytowane 25 kwietnia 2009 przez Mr. Blue Cytuj
JoHnyW 0 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Opublikowano 30 kwietnia 2009 CO? CO?! CO?!?!?!?!111111111? Przegapiłem je?! Sadzac po twojej wypowiedzi zaraz na poczatku wątku tak ;] Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 1 maja 2009 Opublikowano 1 maja 2009 Facet, nie jestem może takim arcyfanem jak Grigori, ale mam rozległą wiedzą na temat uniwersum MGS-a. Oczywiście, w poprzednim poście ironizowałem. (Fabułę 4 znam na wylot). A odnosząc się do tamtej dawnej dyskusji, po prostu wzbudziłeś u mnie małą konsternację. Po zakończeniu wydarzeń z GotP, Snake tak czy siak umrze w przeciągu ok. pół roku, jest to rezultat tak zaprogramowanego kodu genetycznego, więc to, że rzucił palenie niczego nie zmieni. (No, powiedzmy rzadziej będzie się krztusić.) Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 hmmm no ciekawe co z tego bedzie... trzeba czakac :> Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 (edytowane) Przyjrzyjcie się, a zobaczycie domek oraz dwie postacie. Z tymi znakami na niebie o których można wyczytać w necie to moim zdaniem nadinterpretacja. Widać, że się zbiera na burzę. Podczas burzy powstają władowania elektryczne zwane błyskawicami. Raiden. Raiden : "I won't live a proxy life, a slave to someone else's will" Snake : "I'm a shadow.. one that no light will shine on, aslong as you follow me...you'll never see the day" *Raiden fights to get up off stretcher* Raiden : "You and I are both just pawns in this proxi war & once this is over we will have our freedom" Snake : "Raiden..." Raiden : "I'll release you...its the only way I'll ever be free" Snake : "Raiden.....5 years ago thats not what I meant" Raiden : "I've got nothing to lose..." Snake : "Don't be an idiot, you know you've got someone to protect..." Raiden : "It was never going to work out for me...it even rained the day I was born..." Snake : "You got it all wrong you are the lightning in that rain...You can still shine through the darkness" Raiden : "The lightning..." Edytowane 13 maja 2009 przez MajorZero64 Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 (edytowane) Art wzbudza kontrowersje - nawiązuje do Raidena i Snake, co oznaczałoby umiejscowienie akcji nowej gry już po zniszczeniu Patriotów. Do czego zatem odnosić się będzie fabuła? Sagę zamknięto, czy więc zatem rozpocznie się nową? Czy wąż na niebie naprawdę oznacza Solida? Czyżby zamierzano go chamsko "przywrócić do akcji"? W takim wypadku zadrwiono by sobie z fabuły części czwartej. Dużo pytań, mało odpowiedzi. Zresztą jak zwykle z Kojimą. Edytowane 13 maja 2009 przez Mr. Blue Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 Na razie nie wiadomo czy to w ogóle MGS. Cytuj
Gość Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 hmmm no ciekawe co z tego bedzie... trzeba czakac :> jaki adres strony www widnieje pod datą.? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 www.konami.jp/kojima_pro/next /// ale niestety adres nie jest jeszcze aktywny a ludzie sie tam wszystkiego doszukują xDDD http://hatimaki.blog110.fc2.com/blog-entry-1043.html btw. imo najlepiej by bylo gdyby nowy mgs zostal osadzony w czasie kiedy raiden ratowal sunny... Cytuj
mersi 804 Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 (edytowane) zobaczcie na prawy dolny rog, czy to nie czasem znaczek "FOXHOUND" czy mi sie zdaje? Edytowane 13 maja 2009 przez Merson Cytuj
Gość Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 Oja!!!11 Nie. To znaczek Kojima Production. Więcej nic nie mówię, bo to pewnie kolejny MGS i wróżba mojej kolejnej krucjaty... Cytuj
Saber 0 Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 Nie tylko twojej. Pewnie kogoś powtórzę, ale...Kojima powinien zakończyć tą serię na czwórce. Definitywnie i nieodwołalnie. Czego by teraz nie wykombinował przy sequelu to i tak będzie to sztuczne przedłużanie. Już wolałbym zobaczyć całkowicie nową serię, w całkowicie nowym świecie, z całkowicie nowymi postaciami. No ale widać, że genialnemu panu K łatwiej jest odcinać kupny... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi