Gość Mr. Blue Opublikowano 18 czerwca 2009 Opublikowano 18 czerwca 2009 Przecież twórcy już zapowiedzieli, że będzie to gra akcji, ale zachowa elementy taktyczne i skradankowe. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 19 czerwca 2009 Opublikowano 19 czerwca 2009 A H.K. kiedyś powiedział, że wraz z MGS4 seria się zakończy, co raczej mogło dać do zrozumienia, że kolejne odsłony nie będą powstawały, a tutaj mamy kolejne, dwa nadciągające MGS'y. Więc nadal nie wiem, czego w przypadku MGS Rising się naprawdę spodziewać. Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 20 czerwca 2009 Opublikowano 20 czerwca 2009 I tak najlepsze było No Place To Hide. Ogolnie na temat mrzonek Kojimy to mozna napisac ksiazke. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 20 czerwca 2009 Opublikowano 20 czerwca 2009 Zwłaszcza po ostatnich E3. Dla mnie trochę naderwał swój wizerunek jako wizjonera. Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 20 czerwca 2009 Opublikowano 20 czerwca 2009 I tak najlepsze było No Place To Hide. Ogolnie na temat mrzonek Kojimy to mozna napisac ksiazke. Jak i "No place to Hide(o)" , że trochę naderwał swój wizerunek? Spaprał go totalnie swoim wystapieniem <_< Cytuj
walek 96 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Juz od dawna wiadomo, ze Kojima bardziej udoskonala swoj menadzersko-biznesowy talent, niz ten rezyserki. Ale to nie wazne. Pamietacie jak byl zachwycony KZ2, a pare miesiecy temu odwiedzil studio Infinty (odpowiedzilane za Modern Warfare). Wiem, ze to wrozenie z fusow, ale nie zdziwie sie jak historia Raidena bedzie pokazana z widoku FPS. Nie pogniewam sie jesli gameplay bedzie wygladal jak pierwszy trailer MGS4. Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Katana + FPP ? To na 100% nie wyjdzie. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 LIGHTING BOLT ACTION? czyli zero taktyki + napieranie na tabuny wrogow z katana w zebach. cos w ten desen. Oblookałem kim jest raiden w uniwersum MGS i na bank to będzie napierdalankasklasher z katanami w łapach. Cóż, może chcieli urozmaicić fanom MGSa życie i wybrali takiego herosa? Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 23 czerwca 2009 Autor Opublikowano 23 czerwca 2009 Przecież już raz graliśmy Raidenem i to z wyposażoną kataną, więc można sobie wyobrazić jak to może wyglądac teraz. Do tamtego gameplayu dodamy hiper skoki, jakies super combosy i mamy obraz nowego MGSa. Cytuj
papi 2 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Za bardzo marudzicie. Dużo osób pisało, że serii przydałby się powiew świeżości, a gdy to następuje, to zaraz padają zdania że wyjdzie z tego bezmyślna nawalanka. Przecież było mówione, że raising zachowa w jakimś stopniu elementy skradanki. Jedyne co mnie martwi to to, że o grze tak mało wiemy i nic nie usłyszymy, aż do E3 w 2010 roku. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 (edytowane) Przecież już raz graliśmy Raidenem i to z wyposażoną kataną, więc można sobie wyobrazić jak to może wyglądac teraz. Do tamtego gameplayu dodamy hiper skoki, jakies super combosy i mamy obraz nowego MGSa. Jak tam nie wiem. MGSa nigdy na konsoli nie widziałem. Jedynie filmiki przed premierą czwórki oglądałem ale nie mam pojęcia co się działo w poprzednich częściach. Edytowane 23 czerwca 2009 przez Gooralesko Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Więc tym bardziej nie powinieneś prorokować, z czym to się będzie jadło. Żadne prowo, po prostu stwierdzam fakt. Juz od dawna wiadomo, ze Kojima bardziej udoskonala swoj menadzersko-biznesowy talent, niz ten rezyserki. To znaczy, od kiedy? Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Zaraz, zaraz, je się nie będę wplątywał w jakieś wielkie dyskusje ale po wydaniu MGS3, reżysersko to on zajmował się tylko MGS4. I ja nie będę się teraz sprzeczał, że MGS4 poziom trzyma. Napiszę tylko, że przyjmując, że ta jednej gra jest (anty)popisem talentu reżyserskiego (trudno mi to przez klawiaturę przechodzi ^_^ ), to przy całym dorobku tego wizjonera idiotyzmem jest już wyrokować, że się skończył, itp, itd. Cytuj
POSNANIAK 50 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 troche mnie juz smiesza dywagacje przed premierami kolejnych mgs-ow. zawsze jest trajler (lub kilka) screeny , strzepki informacji podane przez kojime, a jeszcze nikt nie przewidzial tego co tak naprawde bedzie w nastepnej odslonie, zawsze jest zaskoczenie mniejsze lub wieksze. zobaczcie sobie poprzednie tematy przedpremierowe i prosze porownac domysly z tym co dostalismy jako produkt finalny. a jeszcze jedno: czy ktos na tym forum myslal ze naprawde nie bedzie kolejnej czesci? lol to ze 4 jest wlasciwie zamknieciem serii nic nie znaczy. uniwersum oraz ramy czasowe serii mgs sa na tyle rozlegle ze wystarczy tylko mala retrospekcja i juz mamy nowa gre. do momentu az kojima nie wymysli czegos rownie dochodowego , a zarazem zapewniajacego mu uznanie fanow beda kolejne mgs-y. Cytuj
papi 2 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 (edytowane) Przecież nikt ci nie każe tego czytać, a mi właśnie podoba się takie snucie teorii. Tak to już jest u kojimy, że zabawa z jego grami zaczyna się grubo przed premierą czy nawet zapowiedzią. Niech przykładem będzie stronka we flashu, na której mieliśmy krajobraz z zmiennymi warunkami pogodowymi. To czego szło się tam doszukać przechodziło ludzkie pojęcie. Nawet logo na berecie Big Bossa miało dużo nawiązań do fabuły. Dlatego czekam z niecierpliwością na jakiekolwiek info/screen czy byle co, odnośnie raising. Edytowane 23 czerwca 2009 przez papi Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 (edytowane) To jest taka gra. Gra wstępna. Edytowane 23 czerwca 2009 przez Mr. Blue Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 26 czerwca 2009 Opublikowano 26 czerwca 2009 (edytowane) Kojima na dobrą sprawę po prostu ma dość robienia w kółko "to samo" (czyt poprzedniczki), ale już tak rozchorował się od tej serii że nie może jej porzucić dlatego postanowił zrobić coś nowego ale serii nie wypuścił z ręki . Normalnie jakbym robił ciasto, ciągle mając majonez w prawej ręce. Edytowane 26 czerwca 2009 przez Dr.Czekolada Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 26 czerwca 2009 Opublikowano 26 czerwca 2009 Chyba nie zrozumiałeś porównania. Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 26 czerwca 2009 Opublikowano 26 czerwca 2009 (edytowane) Babka z majonezem Porcje: ? Koszt: 15 zł Trudność: prosty Czas: 30 min. Kaloryczność: ? Składniki: - 4 jaja, - 1 szkl. cukru, - 3/4 szkl. mąki tortowej, - 3/4 szkl. mąki ziemniaczanej, - 1 łyżka proszku do pieczenia, - aromat waniliowy, - 1,5 łyżki kakao, - 1 słoiczek majonezu Hellmans Babuni (250ml). Jak przyrządzić? Zółtka utrzeć z cukrem, dodać majonez, aromat i ubić na pulchną pianę. Następnie dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.Białka ubić na sztywno i połączyć delikatnie z ciastem.Oddzielić 1/4 ciasta i dodać kakao.Resztę podzielić na 2 części.Jedną wylać do formemi przełożyć ciastem z kakaem i pozostałym jasnym ciastem.Piec ok. 50 min.Można polukrować, posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Edytowane 26 czerwca 2009 przez Mr. Blue Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 26 czerwca 2009 Opublikowano 26 czerwca 2009 Ironia z domieszką sarkazmu zabija humor Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 26 czerwca 2009 Opublikowano 26 czerwca 2009 (edytowane) Fani MGS'a widzę to bardzo "specyficzni" ludzie . Tak to była ironia, Kojima robi coś nowego mając w łapie stary projekt, wychodzi coś idiotycznego (i tak świadomość że istnieje coś takiego jak babka z majonezem jest bardzo pouczająca*, bo niedługo własnie powstanie Kojimowa babka z majonezem ). Dobra to kto robi babkę ? (niekoniecznie trzumając musztardę w prawej dłon, przez cały, czy nie cały proces). * Oficjelanie przepraszam wszystkich wielbicieli babek z majonezem za moją niewiedzę :< Edytowane 26 czerwca 2009 przez Dr.Czekolada Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 30 czerwca 2009 Opublikowano 30 czerwca 2009 warto jest zaczynac grac w MGS 4 bez grania we wczesniejsze czesci? tak naprawde nigdy nie skupiałem się na tym uniwersum i zastanawiam sie czy jest sens grania w MGS 4... Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 30 czerwca 2009 Opublikowano 30 czerwca 2009 (edytowane) Zależy co przez to rozumiesz, bo zacząć po to by po prostu zagrać to możesz we wszystko (nawet w Gundama "XXXXXX" którego zrozumienie fabuły wymaga zapoznanie się z Gundamem "YYYYYY" i "ZZZZZZ"). Jeżeli interesuje cię fabuła MGS zaczynanie od czwórki byłoby dosyć głupim wyborem, dlatego że to swego rodzaju trybut dla całej fabuły (jej zakończenie i ucieleśnienie - które jak się udało, można poczytać w tym temacie), spróbuj pierwszego MGS z PSS (chyba że nie masz możliwości kupowania tam) albo MGS3 na PS2, sądze że to seria którą każdy szanujący się gracz powinien sprawdzić, ale NIE od czwórki ! A wracając do babki z majonezem ... Dopiero szczerze zacząłem czytać post pana niebieskiego i.... Można polukrować, posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. :o !! Edytowane 30 czerwca 2009 przez Dr.Czekolada Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi