Bzduras 12 428 Opublikowano 29 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 stycznia 2014 Nie grałem nigdy w MGS'a, ale jestem w trakcje MGR i jakoś tak spodobał mi się klimacik w grze, cyborgi itd. Taki sam klimacik jest w MGS? Jeśli tak to na obecne czasy nie zrażę się mechaniką starszych części? (1-3) Grałem w kilka zremasterowanych tytułów na ps3 i momentami dostawałem pier.dolca np. w Jaku. Rising to zupełnie inna produkcja niż MGS. Tam nacisk położony jest nie na akcję, a jej unikanie (nie do końca, bo stealth w MGS rozwinął się na dobre dopiero w 3 i 4 części) i chłonięcie opowieści. Klimat jest trochę inny, bo zamiast cyborgów i AI masz do czynienia z terrorystami i paletą postaci, które w większości posiadają jakieś paranormalne cechy (wampir, psychokinetyk i tego typu rzeczy). W zasadzie pod względem settingu najbliżej Risingowi do MGS4,ale tego z kolei nie ma co ruszać bez znajomości poprzedniczek. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 2 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2014 przeszlem gre ostatnio i prawde mowiac to rewelacji na baltyku nie bylo - ot taki zwykly, calkiem widowiskowy slsher w uniwersum mgs, i tym samym z charakterystycznymi glupotami z uniwersum jak cyborgi goryle (to byl zal), jakies gekony czy metalowe maszyny ryczace jak godzilla. Oprawa byla ladna i efekty dawaly rade jednak przedmioty ktore mozna pociac to byla juz kicha - przecinanie lamp na ulicy, ktore sie osuwaly i upadaly jak piorko, oczywiscie bez swojego ciezaru tylko jak szmatka na podloge to niestety lipa i psuje atmosfere bo jest to mocno niedorobione. Muzyka poprostu byla, jakies rockowe rzepolenie, praktycznie na jedno kopyto, czasami z jakims vocalem ale pasowalo tempem do rozgrywki. O ile lokacje byly dosc sterylne, pudelkowe i bez wyrazu to jednak starcia z bossami i efekty nadrabialy i byly bardzo widowiskowe. Gierka calkiem przyjemna, ale zeby do niej wracac to w zadnym wypadku - taka troche w stylu przejsc i zapomniec. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 2 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2014 (edytowane) Nie wiem, czy mój pad od Xboxa wytrzyma całą grę na hardzie? Bez kitu, dawno nie pamietam aby po którejkolwiek ogranej przeze mnie grze, tak bolały palce. Piekielnie wymagające są te walki. Na normalu to pewnie bułka z masłem. A fabuła, może nie jej ogólny zarys, ale sam przekaz bardzo dobry. No i najważniejsze. Ta gra została stworzona po to, aby ją przechodzić po kilka razy i na coraz wyższych poziomach trudności. Nie po to w grze są oceny, abyście je podziwiali. To ma służyć do pobijania rekordów. Zresztą, nie wyobrażam sobie granie w to niżej niż na Hard. Edytowane 2 lutego 2014 przez Marian446 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 428 Opublikowano 2 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2014 Nie wiem, czy mój pad od Xboxa wytrzyma całą grę na hardzie? Polecam kupić zapasowe gumiaki na analogi. Ja przy Very Hard praktycznie już nie miałem ogumienia na gałach (jak to brzmi, hardcore) Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 8 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 marca 2014 Ze starej, genialnej bajki Ren and Stimpy oraz starej, genialnej sceny z owej kreskówki: Kogo on wam przypomina? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 8 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 marca 2014 Don't fuck with this senator. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 8 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 marca 2014 Twardy był bo chyba z godzinę przy nim zmajaczyłem. To w ogóle zayebista gra z jednym z najbardziej wyebanych OST. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 428 Opublikowano 13 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2014 Twardy był bo chyba z godzinę przy nim zmajaczyłem. To w ogóle zayebista gra z jednym z najbardziej wyebanych OST.Wpis, jednak OST tylko w wersji Platinum Mix. Jak usłyszałem oryginalne "It Has To Be This Way" to myślałem, że to jakiś żart. W mixach jednak moc, siła i zastrzyk energii! Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 15 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2014 sorry, ale to nie może zaginąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 677 Opublikowano 15 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2014 Co do Senatora, to przyznam, że się mocno nawkur.wiałem przy nim, dopóki nie przeczytałem gdzieś, że w momencie, jak rzuca kawałkami Metal Geara, można, po uprzednim idealnym przecięciu owych kawałków, kontynuować blade mode i ciachnąć go w głowę, co skutkuje scenką i pojawieniem się kilku "apteczek", co było dla mnie zbawienne (nie miałem żadnej w tej walce). Wówczas walka okazała się lajtowa. Głupia sprawa, no ale mało czytelne to wszystko było. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 15 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2014 Co do Senatora, to przyznam, że się mocno nawkur.wiałem przy nim, dopóki nie przeczytałem gdzieś, że w momencie, jak rzuca kawałkami Metal Geara, można, po uprzednim idealnym przecięciu owych kawałków, kontynuować blade mode i ciachnąć go w głowę, co skutkuje scenką i pojawieniem się kilku "apteczek", co było dla mnie zbawienne (nie miałem żadnej w tej walce). Wówczas walka okazała się lajtowa. Głupia sprawa, no ale mało czytelne to wszystko było. Myślałem, że to jest oczywiste... Nawet nie jestem pewien, czy musisz go ciachać w głowę, by apteczki się pojawiły. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 677 Opublikowano 15 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2014 Albo to, albo kwestia, jak się przetnie ten złom. Tak czy siak, w ferworze walki nie było to jasne. Ba, niektórzy rezygnowali z zabawy w blade mode w tym momencie i po prostu unikali tych kawałków poprzez ninja run, bo tak im ten fragment dawał w du.pę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 15 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2014 Nie wszystko musi być na tacy Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 677 Opublikowano 15 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2014 Owszem, ale nie musi też zanikać w oczoyebnej ferii eksplozji i błysków. No i sporo tu irytujących QTE. Po 90 % stosunkowo łatwej rozgrywki, końcówka jest po prostu niezbalansowana. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 269 Opublikowano 16 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2014 Nawet nie trzeba podczas walki ciachać złomu. Wystarczy pod nim przebiec Walka z Senatorem jest ciężka na wyższych poziomach trudności ale i tak najbardziej wku*wiająca jest naparzanka z Monsoonem. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 10 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2014 Po walce z Monsunem daleko jeszcze do końca? Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 840 Opublikowano 10 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2014 Drugie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 10 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2014 Jest wersja GOTY na płycie czy tylko cyfrowo? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 10 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2014 Na płycie na pewno nie, tylko w Japonii. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 13 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2014 Spoko giera, niby krótka ale nastawiona na masterowanie leveli. Final boss z leksza przegięcie ale jak już się obczai patenty to spoko. Trzeba przejść pewnie kilka razy żeby Raidena na maksa wypakować i bronie. Cut-scenki mega wkur.wiające były. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 13 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2014 Cut-scenki mega wkur.wiające były. ;/ does not compute Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 13 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2014 Platinum nie umie robić cutscenek, nihil novi. Jak dobrze, że można ten szajs skipować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 13 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2014 Nie znacie się, przykro mi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 16 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2014 Ktoś chyba w Bayonettę nie grał jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 16 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2014 Platinum nie umie robić cutscenek, nihil novi. Jak dobrze, że można ten szajs skipować. Nie umie? https://www.youtube.com/watch?v=lPhevvVci7k To była czysta Zayebistość. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi