Skocz do zawartości

Zamierzam nabyć/Właśnie nabyłem

Tori

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Ej a przy zakupie glanów to w jakie firmy inwestować? Nie interesuja mnie jakieś cwieki i klamry, bo nie nie jestem tru brudasem. Podobają mi się HD, zgrabne takie i za 250 zeta można dostać czarne butki. Może te z Wojasa, albo z KMM? Podobają mi się te przecierane na biało. A może uderzać już w wyższa połkę? SOLOVAIR czy doc martens za 400 zeta? Opłaca się tylke dać za te glany i dlaczego niby mają byc lepsze od tych za 250?

Co nie? I na pewno bede chodził w tym wszystkim na raz!

Glany jak to glany. Najbardziej za(pipi)isty buty na świecie. Coś we mnie zostało z brudasa jednak

Edytowane przez gekon

Martensy są ogólnie wygodne, dobrze wykonane, ALE:

- mają żółtawe podeszwy, co imo jest złe samo w sobie :>

- z powodu braku tradycyjnego "plastra miodu" na podeszwie, są śliskie jak diabli na najmniejszej nawet powłoczce śniegu

- miękki kauczuk z którego robią podeszwy posiada więcej wody niż zwykła guma, jest bardziej miękki i tym samym szybciej zamarza "na kość", co kończy się, ponownie, rychłym siadem na tyłek w zimie.

- glany te kojarzone ze skinami i "bogatymi frajerami". Dziś raczej nikt nie zwraca na to uwagi, ale kiedyś można było dostać w ryj od, uwaga, punków (!) za noszenie glanów dla właśnie bogatych fajfusów(tak sobie to durnowato tłumaczyli).

Osobiście do Martensów nic nie mam, ale w ich przypadku lwią część ceny stanowi marka, która jakoś niezbyt idzie z wytrzymałością (są to glany "lightweight", dość szybko się niszczą, a na nodze wyglądają "niewieścio"/pedalsko). Wymagają drobiazgowej dbałości, skóra łatwo wysycha i nabiera zmarszczek, trzeba często impregnować, pastować, bo w cholerę popękają z tyłu, na ścięgnach Achillesa i po bokach, w miejscu zgięcia palców. Ogółem dobre do lansu i ślizgania po chodniku.

Edytowane przez Siara_iwj

Ej Gekon, a te glany? Sam bym nie założył, ale Tobie mogą się spodobać. http://eastend.pl/catalog/product/1490black

No ładne. Ale żółta podeszwa mnie odpycha. Zółta nic to pryszcz, bo po pastowaniu bedzie zaraz czarna, ale podeszwa to już przesada. Siara ma trochę racji. Jeszcze trochę i kupie sobie jakieś glany HD. Z tym, że wiele dobrego się naczytałem o tych martensach i solovairach. Podobno buty na całe życie. No ale nie wiem, w glanach ostatnio chodizłem jak miałem 17 lat.

tak banny, prawdziwa skóra

Edytowane przez gekon