Skocz do zawartości

Zamierzam nabyć/Właśnie nabyłem

Tori

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ej a przy zakupie glanów to w jakie firmy inwestować? Nie interesuja mnie jakieś cwieki i klamry, bo nie nie jestem tru brudasem. Podobają mi się HD, zgrabne takie i za 250 zeta można dostać czarne butki. Może te z Wojasa, albo z KMM? Podobają mi się te przecierane na biało. A może uderzać już w wyższa połkę? SOLOVAIR czy doc martens za 400 zeta? Opłaca się tylke dać za te glany i dlaczego niby mają byc lepsze od tych za 250?

Opublikowano (edytowane)

Co nie? I na pewno bede chodził w tym wszystkim na raz!

Glany jak to glany. Najbardziej za(pipi)isty buty na świecie. Coś we mnie zostało z brudasa jednak

Edytowane przez gekon
Opublikowano (edytowane)

Martensy są ogólnie wygodne, dobrze wykonane, ALE:

- mają żółtawe podeszwy, co imo jest złe samo w sobie :>

- z powodu braku tradycyjnego "plastra miodu" na podeszwie, są śliskie jak diabli na najmniejszej nawet powłoczce śniegu

- miękki kauczuk z którego robią podeszwy posiada więcej wody niż zwykła guma, jest bardziej miękki i tym samym szybciej zamarza "na kość", co kończy się, ponownie, rychłym siadem na tyłek w zimie.

- glany te kojarzone ze skinami i "bogatymi frajerami". Dziś raczej nikt nie zwraca na to uwagi, ale kiedyś można było dostać w ryj od, uwaga, punków (!) za noszenie glanów dla właśnie bogatych fajfusów(tak sobie to durnowato tłumaczyli).

Osobiście do Martensów nic nie mam, ale w ich przypadku lwią część ceny stanowi marka, która jakoś niezbyt idzie z wytrzymałością (są to glany "lightweight", dość szybko się niszczą, a na nodze wyglądają "niewieścio"/pedalsko). Wymagają drobiazgowej dbałości, skóra łatwo wysycha i nabiera zmarszczek, trzeba często impregnować, pastować, bo w cholerę popękają z tyłu, na ścięgnach Achillesa i po bokach, w miejscu zgięcia palców. Ogółem dobre do lansu i ślizgania po chodniku.

Edytowane przez Siara_iwj
Opublikowano (edytowane)

Ej Gekon, a te glany? Sam bym nie założył, ale Tobie mogą się spodobać. http://eastend.pl/catalog/product/1490black

No ładne. Ale żółta podeszwa mnie odpycha. Zółta nic to pryszcz, bo po pastowaniu bedzie zaraz czarna, ale podeszwa to już przesada. Siara ma trochę racji. Jeszcze trochę i kupie sobie jakieś glany HD. Z tym, że wiele dobrego się naczytałem o tych martensach i solovairach. Podobno buty na całe życie. No ale nie wiem, w glanach ostatnio chodizłem jak miałem 17 lat.

tak banny, prawdziwa skóra

Edytowane przez gekon
Opublikowano

bardzo fajne, proste najeczki. Gdyby nie to, że nie potrzebuje aktualnie butów, to bym sobie kupił takie. Co to za model?

Backboard Mid :thumbsup:.