Skocz do zawartości

Rozmowy ogólne o modzie

Banny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisalem projektancik, a nie projektant. Ktos te ciuchy musi projektowac i lansowac. Wiadomo ze jest to tylko trend, trend w MODZIE niestety. Zreszta nie ma jednego modnego stylu na caly swiat, wiec mowienie o tym ze to jest modne, a tamto juz nie zalezy glownie od regionu w jakim sie znajdujemy. To co jest modne np. w usa nie bedzie modne w polsce, lub bedzie ale w przyszlosci. W kazdym badz razie jak patrze w tv na niektore kreacje "mistrzow" to nie sadze zeby rozsadna kobieta wyszla w czyms takim na swiatlo dzienne ;/

• 5 miesięcy temu...
Gość lukasz
Opublikowano

Z tej kolekcji ? Mnie zalezy na skompletowaniu góry, bo właśnie niedawno kupiłem dżinsy w Pepe.

Opublikowano

Hm, chodzi o ta kolekcje z zakladk 'andy warhol' ? przejrzalem i to chyba były spodnie, które sa na obrazku 12 (kolo w loczkach) 199 zł chyba czy jakoś tak :P

Całkiem fajna, koszulki fajne :)

spodnie w banany też dobre

*lukasz, btw, a wiesz co oznacza z podwijaniem rękawów tee'sów oraz czasem spodni??

ma to jakies znaczenie symboliczne?

Gość lukasz
Opublikowano
Hm, chodzi o ta kolekcje z zakladk 'andy warhol' ? przejrzalem i to chyba były spodnie, które sa na obrazku 12 (kolo w loczkach) 199 zł chyba czy jakoś tak :P

Całkiem fajna, koszulki fajne :)

spodnie w banany też dobre

*lukasz, btw, a wiesz co oznacza z podwijaniem rękawów tee'sów oraz czasem spodni??

ma to jakies znaczenie symboliczne?

Nie wiem, ale wygląda fajnie :) Być może niedługo przejadę się do butiku Pepe i zobacze co tam w trawie piszczy. Jakbys cos na allegro wychaczyl to daj znać.

Gość el becetol
Opublikowano

^

To ja odpowiem. Podwijanie nogawki wywodzi sie z kultury gangów. Folks, którzy stworzyli koalicje z Crips, nosili sie na niebiesko, a ich wrogowie na czerwono. W więzieniach gdzie wszyscy musieli chodzić na pomarańczowo, Folks podwijali prawą nogawke żeby "wyróżnić" sie w szarym tłumie. Podwijając prawą nogawke manifestujesz wszystkim, że nie jesteś zielony jeżeli chodzi o czarną robote, nie lubisz brązowych i nie jesteś tak naprawde biały.

Podwijając lewą nogawke natomiast pokazujesz że jesteś rowerzystą, a w ten sposób zapobiegasz wkręceniu spodni w łańcuch.

Rękawy od t-shirtów podwijają cwele.

Opublikowano

w filmach wojenych zauwazylem ze rekawy podwijali po to zeby trzymac tam fajki :) tak jak ten koles, ale fakt wyglada na takiego kochasia z pod c(w)eli :)

Gość lukasz
Opublikowano

El becetol wyluzuj trochę. To, że murzyni jeszcze nie podwijają rękawów w koszulkach to jeszcze nie znaczy, że jeśli ktoś podwija to jest cwelem.

Co do kolekcji Pepe Jeans Andy Warhol to mam TeeS ze słynnym bananem z okładki debiutanckiej płyty VU i to jest piękne :) Rzeczy do kupienia w Galerii Mokotów w WWA. Bardzo fajne koszulki.

Opublikowano
El becetol wyluzuj trochę. To, że murzyni jeszcze nie podwijają rękawów w koszulkach to jeszcze nie znaczy, że jeśli ktoś podwija to jest cwelem.

Co do kolekcji Pepe Jeans Andy Warhol to mam TeeS ze słynnym bananem z okładki debiutanckiej płyty VU i to jest piękne :) Rzeczy do kupienia w Galerii Mokotów w WWA. Bardzo fajne koszulki.

Dużo kosztują?

Gość Grzehoo
Opublikowano
Podwijając lewą nogawke natomiast pokazujesz że jesteś rowerzystą, a w ten sposób zapobiegasz wkręceniu spodni w łańcuch.

Łańcuch jest po prawej stronie.

Gość el becetol
Opublikowano

eee...

hmm.

No ok, masz racje. Teraz to już nie wiem czemu ma służyć podwijanie lewej nogawki.

Opublikowano

Podwijanie jednej nogawki( np lewej) jest bardzo "gangsta" i kiedys byl to chwilowy bujacki trend wsrod real playa :P powaznie, pograjcie sobie w Def Jam: Fight For New York, macie tam takie opcje wsrod doboru stylizacji spodni. Przynajmniej tak mi sie wydaje...

Opublikowano
zalezy jaki nadruk

ja bym tego unikal, ale czasem moze byc :)

dokładnie, wszystko zależy jaki to będzie nadruk.

jakiś prosty, minimalistyczny czy po prostu logo fimy - okej, ale coś bardziej ekstrawaganckiego już niekoniecznie :D

Opublikowano (edytowane)

ale uwazam juz ze zakladanie tissa z duzym widocznym nadrukiem pod marynarke casualowa lub sportowa czasem wyglada fajnie, czesto wojewodzki to praktykuje.

Edytowane przez wielad