genjuro 85 Opublikowano 11 sierpnia 2010 Opublikowano 11 sierpnia 2010 Pytanko: co to za oznaczenia np. "gladiator 2", "marksman 1", "coach" itp. ,a obok sa takie czerwone glowki (wygladaj jak dynie z halloween). Wystepuja w roznych ilosciach i za kazdym razem, kiedy sie podswietli jakis item albo bron, czy zbroje (obok ramki ze statami danego itemu, obok jest druga ramka z tymi wlasnie oznaczeniami) Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 11 sierpnia 2010 Opublikowano 11 sierpnia 2010 Przeszedles fabule i wiesz co to Item World? Jesli tak to czytaj dalej. To co wymieniles to sa Innocenci w broniach, czasami spotkasz stworka ktory zamiast czerwonego paska HP ma zolty. Jesli go zabijesz pierwszy to go 'ratujesz' i tym samym czerwony ryj zmienia sie w zolty usmiech. Wtedy jak masz np. Professional 12 to kazdy 1=zwiekszenie szansy na critica o 1%. Czyli jak uzbierasz 100, to masz szanse na critica 100%. Tu masz liste wiekszosci: Gladitor increases ATK Dietician increases HP Master increases SP Tutor increases INT Marksmen increases HIT Sentry increases DEF Physican increases RES Coach increases SPD Musclemen increases ATK and HP Hard Worker increases ATK and INT Sniper increases ATK and HIT Nerd increases INT and SP Patient increases DEF and RES Alchemist adds Poison to your attacks Hypnotist adds Sleep to your attacks Witch Doctor adds Paralysis to your attacks Amnesiac adds Forget to your attacks Gangster adds Deprave to your attacks Professional increases Critical Hit chance Parmacist increases immunity to Poison Coffee Maker increases immunity to Sleep Medicine Man increases immunity to Paralysis Psycologist increases immunity to Forget Social Worker increases immunity to Deprave Firefighter increases resistance to Fire Aeronaut increases resistance to Wind Cyrophile increases resistance to Ice Broker increases HL gained from killing enemies Statistician increases EXP gained from killing enemies Mentor inceases Skill Exp from skill use Manager increases Mana gained from killing enemies Teacher enables Teacher events Mediater enables Mediater events Collector increases item rarity value by 1, 2, 4, or 8 Magichange Lover increases stats of Magichange weapons Fist Fighter increases stats of Fists Fencer increases stats of Swords Lancer increases stats of Spears Eros increases stats of Bows Deadeye increases stats of Guns Lumberjack increases stats of Axes Cane Man increases stats of Staffs Monster Hunter increases stats of Monster Weapons Guardian increases stats of Armour Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 12 sierpnia 2010 Opublikowano 12 sierpnia 2010 jestem dopiero na samym poczatku gry ps. przyznam szczerze ze sporo czytania w tym samouczku... Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 12 sierpnia 2010 Opublikowano 12 sierpnia 2010 Jak to zazwyczaj w RPGach Ale warto, jak przejdziesz fabule to sie zaczniesz martwic innymi (pipi)ami. Narazie tylko graj ;D Cytuj
wirusek 1 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Owiec widzę że będę musiał iść do ciebie po porady, przeszłem fabułę i teraz będę musiał max. lvl. Jak znajdziesz dobry sposób to mi też poradź bo z gamefaq nic nie wywnioskowałem Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Ja zmieszalem poradnik z GF razem z tym http://www.ps3trophies.org/forum/disgaea-3-absence-justice/18240-trophy-guide.html#post232684 . Wlasciwie to z GF wzialem tyle, ze zrobilem Priesta nauczylem go wszystkich Heali i wtedy rainkarnacja dopiero w Martial Artiste. Cytuj
wirusek 1 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Opublikowano 26 sierpnia 2010 (edytowane) widać że jestem w tej grze w czarnej d**** jak mi wyskakujesz z tymi nazwami:D Na razie udało mi się zebrać 1 puchar:) ps. Jak będziesz miał chęć wrzucić prosty poradnik w naszym języku to byłbym wdzięczny. ps2. jak tego priesta zrobić? Edytowane 26 sierpnia 2010 przez wirusek Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Nie uzywam poradnikow po polsku ;D Tym bardziej, ze watpie czy w ogole takowe sa. A Priesta - wchodzisz do homeroomu, wybierasz kto ma zaproponowac topic, wybierasz priesta i go levelujesz. Cytuj
wirusek 1 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 priesta=heretic?? bo coś tego nie rozumiem Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Tia, Priest to jest chyba 4 czy tam 5lvl. Cytuj
wirusek 1 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 czyli muszę wylewelować heretyka do ostatniego poziomu?? Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Na 3 albo 4 ma juz wszystkie heale do nauczenia sie, sprawdz sobie na GF. Cytuj
wirusek 1 Opublikowano 23 września 2010 Opublikowano 23 września 2010 I jak ci idzie masterowanie tej gierki?? Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 23 września 2010 Opublikowano 23 września 2010 Stwierdzilem, ze mam w (pipi)e i opchnalem kumplowi xD Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 23 września 2010 Opublikowano 23 września 2010 (edytowane) pytanko. przeszedłem grę od razu po premierze (i dalej leży na półce), czy jak wczytam save to poijawią mi się trophy(słyszałem że bym z tym problem, a 140 godzin z tym tytułem uciekło by w nie pamięć..) Edytowane 23 września 2010 przez xzdunx Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 23 września 2010 Opublikowano 23 września 2010 Nie, jedyne co to po 140h raczej juz masz wymaxowane srogo postacie i zrobienie trofy nie bedzie problemem. Mi przez cala fabule wpadly 3... Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 27 września 2010 Opublikowano 27 września 2010 no troszkę 4 mają max lvl:P a reszta powyżej 1000:) Cytuj
Vril_Dox 152 Opublikowano 21 listopada 2010 Opublikowano 21 listopada 2010 Zrobiłem jakieś 28% trophy i stara PS3 padła. Save poszedł się kochać. Próbowałem zaczynać od nowa i przestałem. Na starym sejwie było ok. 150 godzin. xzdunx: Trofea wpadają nawet po update, więc smiało można kontynuować. Cytuj
Figaro 8 220 Opublikowano 8 marca 2011 Opublikowano 8 marca 2011 Pograłem 4 godziny, nie do końca rozumiem pewnych spraw ale... bardzo mi się podoba GENIALNE dialogi XDD Jak np. ta o soleniu i pieprzeniu jajek Gra się super przyjemnie, jest wspaniale, grafika nie razi.... Cudo Miałem obawy kupując ten tytuł, a tu proszę. Mam nadzieję, że z czasem ilość czytanych dialogów się nie zmniejszy. Jedynie system walki jakoś nie niszczy, być może dlatego, że nie czaję kilku elementów weń zawartych. Ogólnie polecam, obok Jaka to najśmieniejsza gra ever Cytuj
Figaro 8 220 Opublikowano 6 maja 2011 Opublikowano 6 maja 2011 Gdy wygrywam walkę, a w Bonusach jest np. 700+ EXP, to te expy od razu idą do wszystkich bohaterów? Czy muszę je gdzieś potem użyć? Bo jakoś nigdy nie było lvl upu po expach w Bonusie... I nie wiem czy gdzieś w menu nie można ich wykorzystać Cytuj
drk2 7 Opublikowano 7 maja 2011 Opublikowano 7 maja 2011 Z tego co pamiętam idzie z automatu do wszystkich którzy są na planszy. 1 Cytuj
Figaro 8 220 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 Gra skończona. Na liczniku widnieje 33 godzin, więc jest krócej niż się spodziewałem. Disgaea 3 to znakomity tytuł. Tu wciąga po prostu wszystko. Szczególnie fabuła i GENIALNE DIALOGI!!! Nie znam zabawniejszej gry... Mao, Almaz, Vatos Bros i reszta bandy wryła mi się do głowy na długo. Na plus również muzyka, fajne intro, dużo kombinowania... No kurcze, ja chcę czwórkę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi